reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Wy piszecie o tym Hbs a ja miałam to w grudniu już tzn wyniki już musiałam dać w grudniu

ja też robiłam w pierwszych zleconych badaniach - w listopadzie jeszcze.... pewnie różnie lekarze zlecają

sestina Nutelka ślicznie i jak się dobrze kojarzy... mniam :-D

co do wagi też słyszę opinie " to ty pewnie pod koniec przytyjesz" wypowiadane z nadzieją oczywiście przez te, co przytyły dużo...ale ja się takimi uwagami w ogóle nie przejmuję, śmieszy mnie to tylko i jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam, najważniejsze jest to jak ja się czuję, a nie co na ten temat myślą inni

reklama
Pippi, u mnie znajome są zawiedzone, że tak mi ciąża służy, powinnam wyglądać tragicznie i przytyć już przynajmniej 20 kg, wymiotować, męczyć się ze zgagą i z zaparciami, walczyć z hemoroidami i ogólnie ledow żyć;)

psota w nosie z nimi- mi podoba się w tym stanie i dobrze znoszę i mam zamiar do końca się trzymać;) Jutro idę do pracy ( do szkoły) zaprosiła mnie moja klasa na zdjęcia grupowe więc musze zrobić się na bóstwo;)

psotka ciaza to nie choroba tylko stan przejsciowy i błogosławiony , jedne kobiety czuja sie lepiej a inne gorzej zreszta ile kobiet na swiecie tyle objawów ciazy
ja osobiscie przechodze bardzo dobrze ta ciaze najlepiej chyba z moich wszystkich , zadnych objawów wymiotów a zgaga i brzuch to chwilowe i przejdzie nie ma co słuchac przemadrzałych kolezanek tylko cieszyc sie naszym stanem a potem bedziemy miały z tego wspaniała nagrode

Dzięki kochane za pocieszenie ... hmm czasami jak Waldek kopnie mnie w pęcherz to mam lzy w oczach :) .... tylko ze ja naprawde nie potrafie opisac tego uczucia ktore mam od 3 dni takie "przeciazenie " jakby mam wrazenie ze zaraz mi wszystko "wyplynie" doslownie :( jak sie poloze i poleze pol godziny to mija i jak pocwicze miesnie .... kilka razy to tak jakby mi ulzylo ... ale ogolnie dziwne to uczucie ktore mam teraz ... takie wlasnie rozpieranie ... i czuje ... sporo po nizej pepka kopniecia i nad pepkiem ... czasami jednoczesnie .
Mam nadzieje ze to nie sa problemy z szyjka .... Bo Wy mozliwe ze tez tak macie ze czasami z jednej strony brzuch jest twardy a z lewej na przyklad nie to chyba .... zalezy od tego jak maly sie ulozy ...
To rozpieranie w dole brzucha jest nieprzyjmne ale mozliwe ze to normalne

rób się na bóstwo sestinka koniecznie :-)
psota, sestina ja też mam taki plan dotrwać kwitnąco do lipca, w związku z tym idę trochę poćwiczyć mięśnie Kegla i pozostałe też, zabieram piłkę sprzed kompa i jaaaazda ;-)

to takie jest denerwujace jak ktos chce nam w mowic jak to przebiega ciaza, albo nazeka ze po ciazy wszytsko sie zmienia, lub ktorzy wola kariere niz rodzine, tak jakby to oni byli wszechwiedzacy. Ale to tylko czysta zadzrosc, lub uprzykrzanie nam zycia. Kochane, widze ze humorku wam nie brak, totatalna olewka na to co inni mowia, optymizm goruje i tak do przodu, bo juz duzo nie zostalo.

Sestina nutelka jest super. uwazaj bo ja i Pippi uwielbiamy slodkosci. :-)

Corin jakie imie dacie kruszynce, to bedzie zawsze trafny wybor.

reklama
Dzisiaj mam jakiegos doła . Non stop placze .. zastanawiam sie ... dlaczego mam takie bole , ze moze glupia jestem bo te bole sa normalne ... martwie sie o Waldeczka ... staram sie tak nie pokazywac lez w domu bo P. od razu zacznie panikowac ... albo popwie ze nie mam plakac bo to zle wplywa ana dziecko ....chyba kazda z nas ma gorsze chwile w ciazy ja chyba mam je dzisiaj ....i znowu placze :/

Do góry