reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

hej silwia :-) oj tak, to forum uzależnia.... sama zobaczysz;-)
margerita super, że z malutką wszystko dobrze

ja od kilku dni mam wrażenie że brakuje mi skóry na brzuchu... chyba teraz macica rośnie mi w ekpresowym tempie, a skóra nie nadąża - czuję się jak w za małym sweterku ;-) smaruję się bez przerwy i mam nadzieję, że się to nie skończy rozstępami

za to mała rozpycha się i kica aż miło :-)

dziewczyny czy wy wiecie ile powinna mieć szyjka, żeby było ok? ktoś pytał gin?

reklama
pipi co do szyjki to z ciekawosci zapytam gia we wtorek na wizycie, pamietam ze ostatnio mowił ze ok. 22-24 tc powinna miec ok. 45-35 mm. wazniejsze od długosci jest to zeby nie była od strony dzidzi rozwarta.
http://abcciaza.pl/tagi/prawidlowa-dlugosc-szyjki-macicy-w-ciazy - znalazłam taka stronke, a ile tam prawdy - sama nie wiem.

a mała niech kica ile wlezie:-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!

Od 5 już nie śpię, bo jakoś nie mogę, chyba ze strachu… Po wczorajszej wizycie jestem przybita i nie tym, że muszę leżeć, bo to najmniejszy problem, ale boję się o zdrowie mojego małego synka… Może, jak go dzisiaj zobaczę na 4d, to będzie mi ciut lepiej, jak na razie łzy same mi ciekną po policzkach…

Dziewczyny, dziękuję Wam wszystkim za dobre słowo, przepraszam, że tak ogólnie, ale nie chcę żadnej z Was pominąć.

Sis, dzięki za sms kochana:**

Wisieńko, to mamy podobną sytuację… Cieszę się, że z Malutką wszystko dobrze :*

Margeritko, super, że u Was wszystko ok! :*

Maqnio, nie jesteś wścibska, przecież wszystkie jesteśmy tu jak jedna wielka rodzina, pytaj o co chcesz. Mi się odklejało łożysko, mocno krwawiłam w 6 i 17 tygodniu, później zrobili mi badania na poziom testosteronu i progesteronu i okazało się, że testosteronu jest 3 razy więcej niż progesteronu i nadal rośnie, jeśli nie będę brała sterydów, to organizm zacznie odrzucać ciążę i albo malutki się urodzi wcześniej, albo w brzuszku mu się coś stanie i… wiadomo:’(

Pippi, moja szyjka miała 54 mm, więc jest znacznie krótsza, niż była.

Silwia, witaj!

A Waldii spii :) Czasami kopnie ale to mam wrazenie jak cos mu sie przysni.... Pippi ja tez mam wrazenie jakby mi skory brakowalo ihihih i mam takie wrazenie ze peknie mi wpol aleee skora to niesamowity wytwor... nawet nie wiesz jak sie rozciaga :-D
Psotko ... nie bedepisac "jakos to bedzoe " bo to by bylo najgorszeco moglabym napisac . Jest mi przykro .. :* :* bow cwierci cwierci nie wiem jak sie czujesz nie wyobrazam a moze troche bo przeciez wszystkie jestesmy w fcizy i jak cos nam sie dzieje glupi katar czy .... infekcja zeba ... martwimy sie BARDZO o Babelka ...
Musisz wierzyc i byc SILNIEJSZA niz dotychczas dla Maluszka .... .Wszystko sie ulozy bo zawsze sie uklada czasami troszke gorzej bo nie po naszej mysli ale sie ulozy tak aby wszystko sie unormowalo ja wierze ze u Ciebie tak bedzie tylko nie poddawaj sie :* Bede sie modlic o Was :*

Ostatnia edycja:
psota na pewno jak go dzisiaj zobaczysz jak się porusza beztrosko, to się uspokoisz:-) fajnie, że od razu masz to usg.. cóż, leżeć trzeba, jesteś pod opieką lekarza, leki bierzesz, to musi być dobrze
maqnio dzięki, jak nie zapomnisz, to zapytaj... bo trochę się zaniepokoiłam... moja w opisie ma 36 mm i jest napisane, że długa:baffled: i zamknięta z obu stron, może rzeczywiście to zamknięcie jest tu kluczowe
veronique ja bardzo długo miałam mały brzuszek, może teraz nadrabia i tak szybko rośnie;-) ale fakt, elastyczność skóry i to, że się tak rozciąga to niesamowite...

hmma moja nie byla mierzona przez USG tylko tym wziernikiem ... :/ i tylko sie dowiedzialam ze dluga ladnie uformowana TWARDA zamknieta i wszystko ok . Co lekarz to obyczaj . Pippi skoro lekarz nie ma zastrzezen to znaczy ze wszystko ok ! :) No bo jak inaczej to sobie wytlumaczyc ... Fakt jest taki ze kiedy leze na tym fotelu a Pani Doktor mnie Bada i jej powazna mina ..... takie zamyslenie zastanowienie.... jak pada palcami i za chwile mowi ze wszystko ok to czuje sie jakbym czekala na wyrok ... :|
Kurde przeciez nie moge tak traktowac kazdej wizyty !!! bo zwariuje !

Ostatnia edycja:
Hej robaczki.. witam nowa mamuśke!

mailuj, próba smsowa udana!
Wisienko, no nie wiem dlaczego tak sie stało z tym smsem...no cóż, co ma wisieć to nie utonie hehe
psotko, mysl pozytywnie, a tak swoja drogą, to bedziesz miała mega męskiego synka po tym testosteronie..to bedzie dopiero super facio:):) bedzie dobrze!!

Dzwoniła moj akoleżanka co dzis też do lekarza idzie, że do niej dzwonili z przychodni że będzie opoźnienie tak z 40 minut.. dobrze że mi mówiła, bo do mnie nie zadzwonili.. pewnie tylko do tej pierwszej dzwonią, a reszta żyje w nieświadomości.. ja jestem dzis trzecia w kolejce:)
U nas tez wieje od wczoraj że łeb może urwać..co za pogoda..

haaa znowu suwaczek do przodu:) ale fajnie, juz coraz blizej.. a moja malutka tak sie wierci, że jak położe ręke to czuję jak sobie czymś (nogą albo reką) jeżdzi po mojej drugiej stronie brzucha.. narazie nie mam problemu ze skórą, nie jest napięta, nie swędzi, chyba jeszcze mam troche miejsca hehe

Ostatnia edycja:
psota Słońce:* wcinaj Kochana te leki a na pewno spokojnie donosisz Dawidka. Jestesmy silne kobitki i wiem, ze dla Naszych Skarbow jestesmy zdolne do najwiekszych i bezinteresownych poswiecen. i modle sie, zeby jak najszybciej był lipiec. Zobaczysz jeszcze bedziemy sobie foty telefonami wysyłac z buziulkami naszych Skarbów:-) juz tyle przeszłysmy i tak niewiele zostało. Rozmawiaj z Dawidkiem zeby pupci z brzuszka nie ruszał do wakacji. sciskam Was przez kabelki:*
dodi &&&&&&&&&& za udana wizyte:)

reklama
A ja dzisiaj bede czestowac kluskami :))))z boczusiem cebulka i twarozkiem!!!!! Zapraszam :*:*:*
dodi-Misia Mnie tez sie wydaje Pasuje jak Ulal istna Rozia .... !!!! Na pewno tam w brzuniu sie tak smieje !!! :)
dodi trzymam kciukasy !!!!

Ostatnia edycja:
Do góry