reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

oj byla ciekawa :-D
populisko - po polsku :-D Jak mu pisalam poprawna pisownie to mi napisał że czytac po polsku nie potrafi :-D
Pisaliśmy też po francusku i po rusku. W tym ostatnim przypadku było jeszcze ciekawiej bo ani on ani ja nie mamy ruskiej klawiatury, wiec oboje pisalismy fonetycznie :-D

Pismo pismem, ale i tak pogratulowalam mu znajomosci polskich slow bo zna ich calkiem sporo :-D

reklama
O chętnie spróbuję, nie znam tego. Veronique a może poprostu masz przyblokowane kanały na szyji? Połóż ręce koło potylicy i schodż , naciskając delikatnie równolegle po obu stronach kregosłupa do tego wystającego kręgu na szji, powoli rozmasowuj regiony całej szji wokół kręgosłupa, potem zrób gimnastykę szji, kółeczka w prawo , lewo, pochyl głowę do mostka i do pleców miarowo oddychając. Może pomoże, byćmoże śpisz w niewygodnych pozycjach i masz zastoje. Taki masaż dobrze wpływa na ukrwienie głowy, odblokowuje kanały oczne , które są i tak mocno obciążone w ciąży.

Veronique Ty się nie przejmuj tym ciśnieniem :d ja miałam wczoraj 100/60 A tętno mam zawzse malutkie w ciąży góra 65 i lekarz powiedział,że to cisnienie sportowców :-D i lepiej jak takie jest niż wielkie ;) co do takich uderzen ciepła to przecież maluszki teraz naprawdę szybko rosną i nie zawsze nam udaje się tyle samo dostarczyć mu/jej krwi czy tlenu więc czasem tak nam się zdarzyć może ,bóle głowy ja mam w ciązy też więc spokojna bądź :tak: do tego ja mam niedopmykalnośc zastawki w sercu i żyję i jest ok więc bez nerwów :tak:;-)

Veronika, lekarzem nie jestem, więc raczej nie pomogę, ale rzeczywiście to moze przez wypróżnianie.... mnie zazwyczaj, jak mam coś z brzuchem, to jest na przemian zimno i gorąco.... a próbowałaś śliwek suszonych, siemienia lnianego na czczo i jeszcze kilku innych sposobów opisywanych kiedyś przez dziewczyny? to pomaga - w każdym razie mi siemie pomogło....

Orchidea to jestes naprawde dzielna ale ja jako Panikara to wiesz... nasieje Paniki tyle ze to naprawde niepotrzebne ... a z tymi kanalikami Kwoczko pomasuje :D ... i simie lniane tez wyporobuje a sliwki chyba mam nawet :) :))))

Veronique nie to,że dzielna ,ale widzę,że czasami panika w ogóle nie jest wskazana tylko pogłebia moje obawy i to niepotrzebnie ,, a objawy rózne no uroki takie ciąży i tak to tłumacze sobie skoro lekarz mói,że jest ok to jemu jednak musimy zaufać ;)

Veronique ja tak wczoraj miałam. A głowę miałam jakby z miliona części:-( A dzisiaj już lepiej :-) Także może i Tobie przejdzie. jestem odważna lecę się wykąpać;-)

reklama
Pawełek mam nadzieję, że nie będzie mimozą, bo chłopak musi mieć ten błysk w oku. Mam już Michałka wszyscy mówili nigdy w życiu to trzpioty jakich mało, a mój i owszem na chorego nie wygląda, ale to takie grzeczne, kochane stworzenie synuś mamusi, no i mam nadzieję że i Pawełek taki będzie. Choć znajomi się śmieją, że dwoje spokojnych dzieci nam wystarczy, teraz czas na odmiane, nie mam szans by sie szybko zestarzeć, przy tej gromadce.

Do góry