reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

psotko chyba się skuszę :)
balkan, tak ja też nie mam w abonamencie i musiałabym nieco zapłacić, mam jakieś 10% zniżki, co jest tak naprawdę niewielką kwotą, zatem chodzę do zupełnie innego lekarza od usg na okopowej, ja wszystkie badania robię właśnie na postępu/domaniewskiej, bo tam np. krew można przez cały dzień oddawać..może sprzęt też mają niezły - nie wiem.. to usg co robiłam to na al. jerozolimskich, ale już nie pamiętam sprzętu..

tak Veroniqe, balkan ma racje, spróbuj kontrolować ciśnienie, bo mimo tego, że pompujesz krew dla dwojga, to z ciśnieniem nie ma żartów

reklama
Jak mowilam Ginekolozce ze mam niskie bo jestem nisko-cisnieniowcem to powiedziala ze super bo lepiej miec niskie niz za wysokie ... a podobno w ciazy cisnienie sie obniza tak mi powiedziala ...
Dzisiaj mam 102 na 60 puls 80 ;/ hmmm ten incydent z tymi wybuchami byl rano na trazie nic sie nie dzieje ... :| moze za szybko wstalam z lozka :| a moze przez to ze sie nie regularnie wyprozniam ostatnio :(

Dzięki dziewczyny, szczerze mówiac to ta Ewa też mi bardziej przypadła do gustu niz Milena :-)

Słuchajcie poplakałam sie wlaśnie ze smiechu.
Poznałam na facebooku niejakiego don juana garcia, hahahahaha, nieważne. Właśnie sobie pogadaliśmy. Próbował koniecznie pisać do mnie po polsku, aż skopiowałam sobie. zobaczcie sobie...

Najpierw tłumaczył mi jak sie wymawia jego imię
don't talk it yuan
talk khuan
like kherbata
charni kherbata

A potem się przechwalał :-)

yaksh mash?
movia trokhy populisko

Veroniqe nie wiem czemu Twoja ginka powiedziała, ze ciśnienie w ciąży się obniża,ale to nie jest prawda, ba nawet wzrasta dlatego podwyższone ciśnienie jest niebezpieczne i nawet wskazaniem do cc. Ja zawsze miałam ciśnienie na granicy umieralności, jak to lekarz stwierdził (65/45), teraz mam wyższe 110/70, ale na pewno nie spada w ciąży. Ciśnienie masz całkiem przystępne :) Nie martw się, może to jednorazowe incydenty.

Veronika, chyba rzeczywiście lepiej za niskie niż za wysokie - z ciekawości zmierzyłam - mam 116 na 62 i puls 81 - i jak pisałam ataków ciepła nie mam.... menopauzę w ciązy turdno przechodzić... :) pogadaj ze swoim lekarzem - może rzeczywiście to normalne w ciąży.....

Z tego co słyszałam kofeina może powodować też takie ataki, czy za ciężkie jedzenie, ale trzeba to napewno obserwować. Ja walczę od dwóch tygodni ze zgagą, nieważne co zjem ...przychodzi. Pomagają tylko migdały, może jak mały zejdzie niżej to się uspokoi.

konwalianka ii kurka w ksiazke .... ;/ ciazowej tez jest napisane ze w ciazy cisnienie sie obniza a pod koniec podwyzsza :|
Eeeee :) moze przez to ze w Toruniu tak szaro - buro :)
Aleee glowa z tylu az pulsuje tak mnie łupie :( ;/ boze ja nie pamietam co to bol glowyyy :) naprawdeeeee moze w zyciu z 9 razy mnioe glowa bolala :| nie wiecej :)
Ale Panikara ze mnie przepraszam ale jak strzyknie albo ... zakłuje to ja od razu .. ksiazka Telefon albo Wy :)

Z tego co słyszałam kofeina może powodować też takie ataki, czy za ciężkie jedzenie, ale trzeba to napewno obserwować. Ja walczę od dwóch tygodni ze zgagą, nieważne co zjem ...przychodzi. Pomagają tylko migdały, może jak mały zejdzie niżej to się uspokoi.

A probowalas to mleczko apteczne ? Sprobuj Alugastrin ... mnie pomoglo jak reka odjal ...

reklama
Balkan ... kurcze no nie wiem pierwszy raz mi sie tak zrobilo dzisiaj ze tak mi strzelilo goraco ... jakbyum sie zdenerwowala a nie denerwoaalam sie... potem po 10 min drugi raz.... wyszlam na dwor troszke lepiej ...
Hmmm a cisnienie mam takie jak pisalam :) mowilam o tym cisnieniu mojej gince na piooprzedniej wizycie to mi wlasnie powiedziala ze w ciazy sie obniza a pod koniec ciazy nieco podwyzsza i zdecydowanie miec lepiej nizsze cisnienie niz wysokie .
Ale tez jak ktos przed ciaza mial takie normalne a w ciazy sie nagle podwyzszy to kobieta tez moze sie czuc niezbyt dobrze .
A jak ktos zawsze mial niskie ... tak jak ja bo mialam zawsze zimne stopy i rece a teraz ... mam niskie ale mam wszystko cieple stopki i raczki cieple ... i w ogole goraca kobita ze mnie ... sie zrobila ... organizm mi szaleje a myslalam ze na tym etapie to juz powinien sie ustabilizowac :( ale .... moze nie reke ale palec dam sobie uciac ze to przez to wyproznianie sie :( bo licho z tym u mnie :( ostatnio 2 dni temu

Do góry