reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Corin Ewa to śliczne imię. Dla mnie ładniejsze niż Milenka szczerze mówiąc. Chciałam dać tak mojej córce na imię ,ale moja siostra już je ma ;-) I jak najwięcej gadaj o imieniu,zeby dojśc do porozumienia. Moi rodzice nie zrobili tego i do dzis mam namieszane z imionami. Korzystam z drugiego od urodzenia wlasciwie

reklama
konwalianka daj znać koniecznie po wizycie co i jak !!! :) &&&&&&&&&
balkan jak masz możliwośc zroić dodatkowe USG to pewnie,że rób :D:D:D
Corin dawaj te imionka :D:D wcale nie głupio nie każdy od razu wybiera imię dla dzidzi ;) u nas to juz tak dawno było jakoś ,że Michalina lub Wojtuś i tak zostało :D Ewa super imię i dawno nie słyszałam żeby ktos dawał może przełamiesz jakś barierkę hihi :D:D
sis Dawidek :*:*:*:*:*:*:* no jak na Ciebie kurde wczesna pora na pobudkę :D:dhihi
mailuj fiu fiu super sprawa te pazurki :D

Ostatnia edycja:
Cześć Psota,
a'propos arbuza - ja wczoraj zjadłam na kolację - w nocy 5 razy siusiałam w związku z tym.... :)

a tak mi się przypomniało - Mama mi opowiadała o swoim pacjencie - czekają na trojaczki! i to naturalnie, bez żadnych hormonów.... potrójne szczęście....:)

balkan Ty do limu chodzisz? do lekarza też stamtąd? czy prywatnie? chodziłaś tam na usg już? zadowolona byłaś? i do kogo jeśli możesz powiedzieć.. pytam, bo ja też mam tam abonament, ale nie chodzę do lekarza i na usg byłam tylko raz na samym początku by stwierdzić ciażę, sama zastanawiałam się nad usg 4d, bo kosztuje mnie w sumie tyle co płacę jak chodzę normalnie (mój lekarz ma gorsze usg i te 3 kluczowe w czasie ciąży robię na lepszym aparacie), ale nie jestem przekonana...
mailuj co prawda nie mam daleko, z 10km, ale dla mnie obecne to podróż autem, a nie chce się stresować różnymi niezrównoważonymi typami na drodze, no ale kto wie..:)
corin Ewa zawsze mi się podobała:) to takie "anielskie" imię
psotka Ty zamiast spać, to dokumenty oglądasz :) heh a śniadanko przednie.. u mnie tylko płatki z mlekiem:(

No ja noc przespalam bez ekscesow ... tylko jaja jak berety bo wstalam okolo 6 :/ i mialam takie wybuchy ciepla ale tak mi cieplo w ogole jest te5raz ze masakra.... .... kilkanascie minut temu jak rozmawialam z malzem przez telefon tez mi sie tak goraco zrobilo :/nie wiem czy cisnienie beznadziejne jest czy cos :( glowa mnie z tylu boli :/ tak w czesci potylicznej i nie wiem to chyba cisnienie :( ale te wybuchy ciepla nie sa za fajne :/ a wczorajsza biegunka skonczyla sie na 3 razach .
A tak sobie mysle ze moze te wybuchy ciepla to ... przez przemiane materii nie wiem ale ... goraco mi stasznie wczoraj bylam na spacerze z tesciami .. wszystkim chlodno mi goraco ale dzisiaj takie mialam wybuchy ciepla ... i ten bol glowy jasny gwint mam nadzieje ze to nic taqkiego a normalna sprawa w ciazy

Ostatnia edycja:
Konwalijka, chodzę do Limu, tylko w tzw sytuacjach dodatkowych - tak to chodzę prywatnie do lekarza prowadzącego i prywatnie na USG - z tego co wiem, to 4d w Limie/Lux Med nie jest objęte abonamentem (w każdym razie moim). Na USG w Lim na Bobrowieckiej była tylko raz w dr Podsiadłowskiego - bardzo sympatyczny facet, ale sprzęt powiedziałabym średni.... podobno na Postępu mają najlepszy, ale na termin mi się nie chciało czekać - jakieś 2 tyg, bo ja już musiałam.... :)

Weroniczka, ja nie mam takich napadów ciepła..... może kup albo pożycz od kogoś aparat do mierzenia ciśnienia, żeby to kontrolować, bo za wysokie ćiśnienie w ciąży nie jest zdrowe - wogóle zdrowe nie jest.....

Myślę, że te uderzenia ciepła to sprawa hormonalna, całkiem normalne w ciąży, trzeba uważać, by się nie przegrzewać, w końcu pompujemy krew dla dwójki. Mnie ciągnie do warzyw i słodyczy, od owoców mnie odpycha. Ciekawe jest to dla mnie tym bardziej, ze moja dwójka nie jada owoców, czasami skuszą sie na jabłko, ale wtedy to już mamy święto w domu, czyżby kolejne było bezowocowe? Ja mam robione USG na każdej wizycie, niezwykle krótkie, lekarka sprawdza czy serduszko bije i czy dziecko jest aktywne. Na początku maja mam kolejne 3D, więc dostaniemy kolejne zdjęcia maluszka. Już nie mogę się doczekać. Brzuch rośnie, ale jeszcze nie ciąży.

reklama
Kochane cisnienie to ja zawsze mialam niskie 90na 60 ;/ a jak czort trzasnie ide zawsze do lekarza do mojej Gionekolozki mierzone mam cisnienie i 120 na 80 :| no i badz tutaj czlowieku madry mam cisnieniomierz zaraz zobacze :|
Mam 102 na 60 puls 80

Ostatnia edycja:
Do góry