Wisieńka no właśnie spodobały mi się te wózki z firmy Rico. Może akurat nie balerina bo ja z kolei wole te mniej tradycyjne, ale ogólnie nie mogę na necie znaleść żadnej opini ad ich wytrzymałości:-( Tylko jak już bym kupowała to chyba od razu ze spaceróką. Przynajmniej pojdę obejrzeć, bo okazuję się że sklep firmowy jest niedaleko nas. Ale ciągle trochę mnie przeraż mała ilość opini na ich temat. Fajnie, że piszesz że znasz opinie, że się nie psują:-)
reklama
Witajcie dziewczyny i szkrabusie w brzusiach!Jesli o pogode chodzi to u nas tak w miare chociaz wiatr wieje ale nie zimny,dlatego wczoraj i dzisiaj juz ja w bluzie latalam ,a kazdy znajomy zamiast mowic o jaki duzy ladne brzusio patrza sie wyzej i mowie jakie ty masz ogromne piersifaktycznie nie male sa no ale brzusia tez widac .a moje malenstwo to coz zadko w dzien szlaeje ,ale wieczorem to tak 21_24 to sie rusza,milo ale mogloby troszke czesciej odzywac sie do mamusi :-)a sny to tez kosmiczne ,teraz non stop snie o dziecku naszym ,dzisiaj snilam ze staralam sie ubrac dzidziulka ale mi niewychodzilo i ktos obok stal i krzyczal ze polamie wlasne dziecko ,czy to znak ze bende zla mama i nieporadze sobie ?fakt faktem ostatnio czesto zadaje sobie to pytanie
Wisieńka
Fanka BB :)
dziewczyny, które zastanawiają się nad wózkiem, proponuję zerknąć na wózki jedo - one mają sporą gondole i są przystępne cenowo..
Patrycja ja o wcześniejszym porodzie myślę non-stop, pamiętam nawet chwile ok. 23 tygodnia, gdy mówiłam do małego - jeszcze z 2 tygodnie kochanie, bo takie dzieci już ratują.. teraz nieco mi przeszło, już nie mam takiej paranoi, ale od czasu do czasu złapie mnie myśl o przedwczesnym porodzie i wtedy sobie myślę, przecież jego płucka jeszcze nie pracują jak trzeba..ale wiem też, że trzeba wystrzegać się tych myśli, aby nie sprowadzać na siebie takiej sytuacji, zatem tylko pozytywy:-)
witaj psotko, krocze jeszcze mnie nie ciągnie, ale za to wiem, co znaczy kopniak w szyjkę
https://www.babyboom.pl/forum/www.jedo.pl
Oglądałam te wózki na zywo i sa fajne ale nie podnosza się plecki w gondolce i nie we wszystkich wersjach gondolka się składa a u mnie to priorytet
basieniak mi najbardziej podobaja się trójkołowce i takie new designe typu symbio ale niestety tu nie tylko moje gusta mają rację a przede wszystkim funkcjonalność i wygoda maluszka. Ja myslałam o Ballerinach z baby active bo one spełniaja te wszystkie moje warunki. Wkeję ci to na watku o wózkach zerknij jak chcesz
Patrycjaa
Lipcowa mamusia:)
Konwaliank no dokładnie ja ciąglę mówię do Milenki, żeby sobie tam siedziała bo w brzuszku jest teraz najbezpieczniejsza. Mówią, że ciąża to piękny bezstresowy stan a tu ciągle człowiek się martwi o dziecko by wszystko było dobrze, by urodziło się o czasie a przynajmniej nie za wcześnie! Maszrację z tym, że trzeba się wystrzegać takich myśli ale jak to robić jak na około ciągle coś się dzieje?
Pippi no my tez pierwsze zajęcia mamy organizacyjne, tak ta pani mi powiedziała dzisiaj, dobre jest to bo one odbywają się popołudniami gdzie mój mężulo zdąży się wyspać po pracy bo robi niestety same nocki:-( i też wybraliśmy szkołę rodzenia u nas w szpitalu gdzie będe rodzić, tez ze względu na lekarzy i położne którzy będą wpadać na zajęcia:-) zawsze się kogoś pozna i zapamięta a później może być łatwiej:-) ogólnie fajna sprawa, można się dowiedzieć dużo rzeczy:-) i u nas też pani będzie zapisywać na kurs pierwszej pomocy:-):-)
Mnie też nieraz brzuch się pręży i robi się twardy ale zaraz przechodzi, nie wiem od czego to jest zależne. Kłucia tez czuję w pachwinach ale wszystko tylko chwilkę i przechodzi. Nospa bardzo pomaga
Pippi no my tez pierwsze zajęcia mamy organizacyjne, tak ta pani mi powiedziała dzisiaj, dobre jest to bo one odbywają się popołudniami gdzie mój mężulo zdąży się wyspać po pracy bo robi niestety same nocki:-( i też wybraliśmy szkołę rodzenia u nas w szpitalu gdzie będe rodzić, tez ze względu na lekarzy i położne którzy będą wpadać na zajęcia:-) zawsze się kogoś pozna i zapamięta a później może być łatwiej:-) ogólnie fajna sprawa, można się dowiedzieć dużo rzeczy:-) i u nas też pani będzie zapisywać na kurs pierwszej pomocy:-):-)
Mnie też nieraz brzuch się pręży i robi się twardy ale zaraz przechodzi, nie wiem od czego to jest zależne. Kłucia tez czuję w pachwinach ale wszystko tylko chwilkę i przechodzi. Nospa bardzo pomaga
Wisieńko, to Ci współczuję, mnie drugi raz tak ciągnie i to fatalne uczucie.
Wisieńka, Patrycja, Konwalianka, co do przedwczesnego porodu, to ja o nim nie myślałam, aż do momentu, kiedy lekarz zapisał mi sterydy na rozwój płuc maluszka, teraz myślę o tym bez przerwy i modlę się żeby ten czas szybko leciał, heh…
konwalianka
Mały bąbelek
psotko a czemu lekarz Ci je przepisał?widzisz, ja też miałam/mam ciążę zagrożoną, szew na szyjce założony, skurcze, ale mnie lekarz nie przepisał..może po prostu uznał wtedy, że nie ma co ratować? Kiedy Tobie przepisał? Ja te rewolucje miałam w 20 tygodniu, teraz jest lepiej i skurcze ustały..
I nie masz się czym martwić, maluszek na pewno wytrwa do końca, często tak jest, że na początku wydaje się, ze bardzo mu się spieszy a jak przyjdzie co do czego, to ciąża przenoszona będzie:-)
Teśka sama odpowiedziałaś sobie na pytanie, ciągle zastanawiasz się jaką mamą będziesz i czy sobie poradzisz, to to samo masz w snach..a tu pewne jest, że będziesz doskonałą mamą i świetnie dasz sobie radę;-)
I nie masz się czym martwić, maluszek na pewno wytrwa do końca, często tak jest, że na początku wydaje się, ze bardzo mu się spieszy a jak przyjdzie co do czego, to ciąża przenoszona będzie:-)
Teśka sama odpowiedziałaś sobie na pytanie, ciągle zastanawiasz się jaką mamą będziesz i czy sobie poradzisz, to to samo masz w snach..a tu pewne jest, że będziesz doskonałą mamą i świetnie dasz sobie radę;-)
Ostatnia edycja:
Konwalianko, ja miałam przeboje z krwawieniem w 17 tygodniu, później okazało się, że mój organizm produkuje więcej testosteronu niż progesteronu i zaczęli podawać mi te sterydy, na wypadek przedwczesnego porodu. Wierzę, jednak, że mój organizm jednak się nie zbuntuje i maluszek zostanie do końca bezpiecznie w brzuszku
konwalianka
Mały bąbelek
oj psotko, jestem pewna, że będzie dobrze:-)
reklama