reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej :-)
konwalianka już Cię dodałam.
mailuj moja córka tez jutro pisze test szóstoklasisty:baffled: bez sensu stresują dzieci no ale coż.......
A tak poza tym to co słychac brzuchatki???:-p

reklama
hej wisienka, renia :-) a to u was brzydka pogoda? w wawce na razie piękne słoneczko, ale faktycznie z zachodu ma iść deszcz, więc pewnie i tu niedługo dotrze....

maqnio &&&& ja też trzymam, daj znać

a za to w weekend pięknie było chyba wszędzie - byliśmy na spacerze w lesie prawie 3 godz - dotleniłam się chyba na cały tydzień, super :-)

tak jeszcze czytałam że o facetach gadałyście - a ja wam powiem, że ja lubię pobyć sama czasem, jakbym miała spędzać z mężem całe dnie, to chyba źle by się to skończyło...;-)uwielbiam go i spędzać z nim czas, ale co za dużo to niezdrowo - duszę się wtedy takim nadmiarem towarzystwa, muszę mieć trochę swobody i on też i wydaje mi się, że to dobrze dla związku - przynajmniej w naszym przypadku.... ja czasami wychodzę z koleżankami sama, czasem on z kolegami czy jakieś spotk z pracy, a czasami razem i to jest fajne:happy2:

Wisienka, Dodi z znacie może jakieś opinie na temat niezawodności tych wózkó o których pisałyście?? Pytam bo obecnie sporo nad wózkiem się zastanawiam. Najbardziej jestem za x landerem ale jednak przeraża mnie ta mała gondolka szczególnie, że końcówka jej używania przypadnie na zimę i gruby kombinezon a przy wzroście moim i męża nasze maleństwo na pewno będzie bardzo szybko rosnąć. A te wózki o których pisałyści mają wyjątkowo duże gondolki. Myślałam jeszcze o emaljundze bo tez ma sporą gondolkę i sąsiadka ma i mnie namawia, ale cena jednak mnie przeraża. A wczoraj wieczoram naoglądałam się tyle wózków i filmików o ich funkcjach, że aż mi się w nocy śniły wózki ciągle:-)

Mam nadzieję, że u Anulki będzie wszystko ok. A co z beetką?? Jesteś?? Ciekawa jestem czy już lepiej i jak tam wyniki wyszły, bo może już są...

A i jeszcze jedna ciekawostka - wczoraj po raz pierwszy w życiu poczułam co to zgaga. Na szczęście trwało to tylko jakieś pół godzinki;-)

oj no faktycznie u nas pięknie - wróciłam z zakupów, a teraz idę usiąść z książką nad jeziorkiem....

niestety młodej kapusty u mnie jeszcze nie było - pewnie jutro dostanę, bo dzień targowy.... za to kupiłam szpinak i będzie z sadzonym jajkiem....

basieniak ja też w życiu zgagi nie miałam i na razie odpukać jakoś mnie omija, oby tak zostało...
ja sprawdzałam różne opinie i wyszło mi, że dla naszych potrzeb implast bolder będzie najlepszy - dla mnie ważna jest jak największa gondolka, bo nie wyobrażam sobie wozić 6 msc maluszka w grudniu w spacerówce... a implasty mają duże, druga rzecz ważna dla mnie to waga, więc też jest w miarę lekki, no i pompowane koła
tylko że ja jestem zakochana w trójkołówkach, więc na pewno będzie na trzech kółkach- obserwowaliśmy wczoraj w lesie takie i radzą sobie dobrze też na takim podłożu
balkan szpinak z jajkiem mniam... ale mi smaku narobiłas :-)

Witajcie:-)

U mnie dzisiaj piękna pogoda, ponad 20 stopni!! słonko świeci aż się człowiek inaczej czuję:-)
moja Milenka tez się strasznie rozciąga, brzuch to wtedy superaśnie wygląda:-D uwielbiam to uczucie:-) a przedwczoraj wiecie co mi zrobiła? trochę to krępujące ale dobrze, że byłam w domu, tak mnie kopnęła w pęcherz, że sobie popuściłam!! jakie to dziwne uczucie bo nie można było nad tym zapanować! uroki ciąży:-)

Dzisiaj zapisałam nas do szkoły rodzenia i od przyszłego tyg zaczynamy:-) jest fantastyczna babeczka prowadząca więc myślę, że będzie miło:-)

Wczoraj kupiliśmy pościel dla Milusi taką brązowo - ecru z takim pluszowym lewkiem na środku:-) przesłodka:-D

Dziewczyny czy Wy też tak macie, że myślicie coraz częściej o przedwczesnym porodzie? bo ja ostatnio na okrągło, teraz tyle o tym się słyszy, moje dwie koleżanki leżą w szpitalu z tego powodu. No masakra jakaś!! ja to wtaram się nie czytać o tym ale to jest silniejsze ode mnie!!

Pozdrówcie prszę Anulkę ode mnie i od Milenki, niech wracają do nas szybciutko:*

Dzień dobry Kangurki;)

Ja o 8 rano (w środku nocy!) byłam na pobraniu krwi, dzisiaj nie zjechałam, ale zrobiło mi się jakoś tak niemiło;) Później z od razu z mężem do dentysty, po jakieś zakupy, bo mieliśmy tylko światło w lodówce i jak wróciliśmy, to padłam spać;)

Mój synuś ostatnio upodobał sobie na kopanie 3 i 5 rano, później cały dzień jest cisza i zaczyna ok. 17 dawać o sobie znać. Wczoraj mi tak kopał po szyjce, że aż podskakiwałam z bólu, ale dobrze, lepsze to, niż jak się nie rusza;)

Dziewczyny, czy Was też czasami ciągnie krocze? Ja właśnie teraz mam takie dziwne uczucie.

Pokażcie brzuszki mamusie:)

Sestinko, hormonku;) Jak miło słyszeć, że nie tylko ja jestem taka zakręcona;)))

Sis, buuuziam:*** i Michalinę też:***, to ładnie się załatwiłaś z tym kubeczkiem;) I znowu tego samego dnia leciałyśmy na badania;)

Balkan, u mnie też cm przybywa, już mam 98;)

Konwalianka, zdrówka! A co do snu, to hmm… nie wiem o co chodzi;)

Mimi, też robiłam echo serduszka mojego synka, nie denerwuj się na zapas, ja tak przeżywałam przez 2 tygodnie, zupełnie niepotrzebnie, będzie dobrze:) Trzymam kciuki:)

Wydrussia, coś wisi chyba w powietrzu, ja miałam jakiś weekend płaczliwy. Pozdrów, proszę, Anulkę, bidulka:(

Wisieńka, u mnie też pogoda fatalna, pada cały czas.

Mailuj, to cudnego relaksu! Trzymam kciukaski za Nikę:)

Maqnio, dzięki:* A Ty już sobie tak nie folguj, kochana, coś ostatnio bardziej aktywna jesteś, wytrzymaj jeszcze troszeczkę:)

Pippi, Renia, Margeritka, Basieniak i inne mamusie, które pominęłam witajcie:)

Ostatnia edycja:
Zajrzałam na chwilkę do was.
psotka ja jak rano gdzies musze iśc to potem do woeczora zdycham. Krocze mnienie ciągnie i nie wiem jak to jest ale ostatnio brzuch mi się napina i spojenie kłuje
Patrycjaa ja staram się nie mysleć o przedwczesnym porodzie ale moje kumpele też niestety miały problemy i urodziły wcześniej a to daje do myślenia
basieniak ja rozmawiałam o tych wózkach z dziewczynami z Wro, ktore mają takie juz długo. Mówią, ze prowadzą się super po kazdym terenie dzieki tym duzym kołom i nie psują się wcale. Ja się ciągle zastanawiam ale w koncu chyba ta ballerinka bedzie bo w niewielu wózkach z dużą gondolą da się ją złozyc na płasko a że my mobilni jesteśmy i z dwójką dzici z tyłu w tym jedno praiwe 190cm to zalezy nam żeby wszystko się składało maxymalnie. W tych wozkach koła odpinają się jednym naciśnieciem guzika i wtedy są bardzo małe więc w razie wyjadzu do rodziców zmiescimy się z całym majdanem.

patrycja my w sobotę zaliczyliśmy pierwsze zajęcia w szkole - było rzeczywiście super, masz rację grunt to fajni prowadzący:-) było wesoło, pierwsze zajęcia takie bardziej wstępne i ogólne, ale dowiedzieliśmy się ciekawych, praktycznych rzeczy, o których nigdzie nie piszą, a nam właśnie najbardziej na takich konkretach zależy
no i prowadzą to położne z naszego wybranego szpitala, więc fajnie wcześniej je już poznać
3 godz zleciały nie wiadomo kiedy, a najfajniejsze były chyba na koniec ćwiczenia - dużo nam pokazała, jak ćwiczyc, co jest ważne, a że ja uwielbiam ruch to się cieszę, bo mam zamiar ćwiczyć przynajmniej co 2 dzień

no i mam wrażenie, że takie zajęcia naprawdę zbliżają z partnerem

a i zapisalismy się na taki jednorazowy dodatkowy kurs z pierwszej pomocy dla niemowląt - mam nadzieję, że się nie przyda, ale dla spokoju psychicznego, chcę wiedzieć co i jak robić

reklama
dziewczyny, które zastanawiają się nad wózkiem, proponuję zerknąć na wózki jedo - one mają sporą gondole i są przystępne cenowo..

Patrycja ja o wcześniejszym porodzie myślę non-stop, pamiętam nawet chwile ok. 23 tygodnia, gdy mówiłam do małego - jeszcze z 2 tygodnie kochanie, bo takie dzieci już ratują.. teraz nieco mi przeszło, już nie mam takiej paranoi, ale od czasu do czasu złapie mnie myśl o przedwczesnym porodzie i wtedy sobie myślę, przecież jego płucka jeszcze nie pracują jak trzeba..ale wiem też, że trzeba wystrzegać się tych myśli, aby nie sprowadzać na siebie takiej sytuacji, zatem tylko pozytywy:-)

witaj psotko, krocze jeszcze mnie nie ciągnie, ale za to wiem, co znaczy kopniak w szyjkę

https://www.babyboom.pl/forum/www.jedo.pl

Do góry