reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Anulka, ja Ci zabraniam nawet myśleć, że będziesz złą mamą, bo przecież będziesz najlepszą mamą na świecie! Zresztą już jesteś, bo przecież cały czas myślisz o maleństwie i oddajesz się cała tej ciąży. A takimi rzeczami jak kąpiele i pielęgnacja to się nie przejmuj, bo tego wszystkiego to można się nauczyć. To też moja pierwsza ciąża, ale przecież DAMY RADĘ!

Anulka, ja Ci zabraniam nawet myśleć, że będziesz złą mamą, bo przecież będziesz najlepszą mamą na świecie! Zresztą już jesteś, bo przecież cały czas myślisz o maleństwie i oddajesz się cała tej ciąży. A takimi rzeczami jak kąpiele i pielęgnacja to się nie przejmuj, bo tego wszystkiego to można się nauczyć. To też moja pierwsza ciąża, ale przecież DAMY RADĘ!
jasne najwyzej maz bedzie kapal hehe bo juz mial wprawe z pierwsza corka no i moze tesciowa pomoze:)
znalazlam ze na zaparcia tez sa dobre sliwki np kompot jak sie nie ma swierzych to i z suszonych mozna no ja mam suszone to zaraz kompocik wstawie:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
lil nie martw się, spróbuj się zrelaksować bo ciągłe rozmyślanie tylko pogarsza sprawę wiem, że nie jest łatwo ale zrób to dla fasolki, trzymamy za was mocno kciuki

Michalka
dzięki! Masz rację rozmyślanie nic nie zmieni. Ale ciężko je czasem powstrzymać :))

Witam porannie:) dziś stierdziłam,że coś ze mną nietak nie śpie od 5-tej ogólnie od paru dni nie sypiam dobrze .Czy któraś też tak ma?:no: czy tylko ja schizuje i ze strachu nie moge dobrze spać:dry:

Margeritka ja to sen mam w ogóle rozwalony - dziś co dwie godziny pobudka - najpierw 24 mąż przyniósł tabletkę, potem punkt 2 Maciuś chce mleka (!!!!!!!!! on ma 2 lata prawie!!!!!!!!), potem punkt 4 Maciuś płacze, ale po chwili idzie dalej spać, a punkt 6 już generalna pobudka. Więc masakra nocna jakaś :))

Anulka nie mam zielonego pojęcia mam to samo :happy2: ja jem kiwi pije duzo niegazowanej wody i pomaga .Nie cierpie:-p

Jeszcze jak dacie rade to zjadajcie 3 jabłka dziennie - to świetne wymiatacze!

ślimakowa otręby zaczne jeść od dziś:tak: No ja tez lubie sobie pospać ale ostatnio coś mi sie pomerdało:no: Na dniach zacznie sie całodobowe sp[anie wiec ...odeśpie:-D

A o co chodzi z tym całodobowym spaniem?? Chętnie się przyłączę, bo spać uwielbiam :)))

ślimakowa otreby ble ale moze dla komfortu sprobuje...a ja zlapalam dola az sie poplakalam...jakos z moim rozmawialismy i boje sie tego ze nie podolam wyzwaniu bycia mamusia...

Anulka dla swojej dzidzi będziesz najlepszą mamą na świecie! Po pierwsze masz całą ciążę, żeby się przygotować, po drugie nie będziesz sama i z pomocą innych szybko dojdziesz do wprawy, po trzecie nie ma idealnych matek i nigdy od siebie tego nie oczekuj! Dasz radę!! :)))

to będzie moje 3 dziecko a wiem,że podołam bo bardzo Go chce :tak: mąż od 10 lat jest na wyjazdach więc radze sobie sama..ale nie narzekam.Anulka weż sie w garść kobieto:angry::-)

Margeritka dzielna dziewczyna z Ciebie!!! Gratuluję!

U mnie dziś dalej krwawienie. Jakbym testu nie zrobiła to bym pomyślała, że to skąpa @. Pociesza mnie tylko, że wszędzie piszą, że tak może być. Nie pociesza mnie fakt, że w pierwszej ciąży tak nie miałam. Staram się myśleć, że co ma być to będzie. Ale chyba przed kolejną wizytą u lekarza nie wytrzymam i sprawdzę na teście czy jeszcze jestem w ciąży.

witaj lil moze zadzwon do lekarza i zapytaj o to krwawienie ja juz bym oszalala i dzwonila...ja przy poronieniu mialam brazowa wydzieline gesta wiec oby to u ciebie okazalo sie tylko strachem i wszystko dobrze sie skonczylo:*

Lil tu znalazlam ze w 4 tyg moze byc krwawienie bo jajeczko przywiera do macicy chcesz to zerknij http://*-spam-*/Ciaza/Przewodnik/gravmanad1.php

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Helouł !

Dzisiejszy poranek okazał się dla mnie łaskawy ;) zero mdłosci .....

Potwierdzam że suszone sliwki ,otęby są teraz błyskawiczne smakowe w wygodnych torebeczkach,działąją cuda narazie nie mam tego problemu ....przytargałam ze sobą pamelo jak by któras reflektowała to częstujcie się ;)

Wyruszamy dzisiaj z chłopakami w poszukiwaniu przygody bo mam ostatnio wyrzuty sumienia że mało czasu mu poswiecamy więc trzeba to szybko naprawić :-)

Do pózniej ;)

reklama
Anulka dzięki za artykuł na pewno przeczytam! Ja nie dzwonię do lekarza, bo wczoraj byłam na wizycie i dostałam leki na podtrzymanie. Nic więcej na tym etapie nie da się zrobić. Ciąża jest bardzo wczesna, na usg nie widać, więc dopiero kolejna wizyta coś wyjaśni. Chyba, że wcześniej coś się wydarzy.

Evinka ja uwielbiam pamelo :)

Do góry