reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
Ja dzisiaj nawet pospałam, do 8.30 :) Mężul zrobił zakupki, śniadanko... A dzis idziemy powiedziec moim rodzicom. Troche sie obawiam ich reakcji. Co do mówienia to ja powieziałamm kilku osobom, bo nie mogłam wytrzymać ;) Jak moja biska kożanka zaszła w ciąże dwa miesiące temu to dziwiłam się, ze już po tescie wszyscy wiedieli. Ja miałam czekac do 3 miesiaca. Ale cholerka nie moge, mam ochote krzyczec ze szczescia ;)

Acha jak któras nie lubi otrębów z mlekiem, to polecam dukanowskie placki otrębowe 2 łyżki otrąb owsianych

1 łyżkę otrąb pszennych
1 jajko lub białko z jajka
1 łyżkę stołową serka homogenizowanego
wszystko zmieszać i piec na patelni beztłuszczowej lub na kropli oliwy roztartej ręcznikiem papierowym.

Własnie zeżarło mi całego posta wrrr. Witam was kobiałeczki. Ja wstyd powiedzieć dopiero wstalam:zawstydzona/y: Dziś dostrzegłam cicutka zmianę w wyglądzie piersi, mam wieksze i zaczerwienione sutki, pobolewa mnie brzuch a w ustach mam smak jakbym rdze lizała:szok:
margarita ja wczoraj nie spałam od 2-4 a dziś jak zabita cała noc. W ciąży jest tak albo spisz albo bezsennośc.:tak:
anulka poradzisz sobie na pewno, ja mam Macka i radzilam sobie z nim a teraz tez się martwie. Nie martw się kochana , te obawy to hormony które nami rządzą, damy radę:-)
dziewczyny ja te.ż wam polecam otręby i duuuzo wody na zaparcia , ja nie mam na szczęście ale już jem te otręby na wszelki wypadek.
Evina miłego poszukiwania przygody
eleth ja powiem tacie i teściom dopiero po kolejnym usg, alemieszkaja daleko więc mnie nie ciśnie żadna wizyta, bo bedziemy u nich własnie po 23.11:-)
lil ja tez bym na twoim miejscu sprawdzila raz jeszcze, dla swojego spokoju
slimakowa ja myslę, że czy pierwsza ciąża czy kolejna to zawsze jest przecież nasz kobiecy instynkt i on nas tez prowadzi, zresztą zanim bedzie lipiec bedziemy wiedzieć wszystko. Ja po 16 latach od Macka urodzenia czuje sie tez ja pierworódka.

My w planach na dzis mamy wyprawę do rosmana i świata ksiazki po cos do czytania do świata ksiązki. Może tez poszukam jakiejś ładnej pościeli, w realu jest spory wybór... ale on na drugim końcu wro....

Wisienka tak długo spać to Ci zazdroszczę :)) Dobrze odczytałam, że masz wizytę 23.11? I czy dobrze zapamiętałam, że Ty betki nie robiłaś tyle parę testów?

Anulka - wena do sprzątania w taki dzień...hmm.......chyba się gdzieś za chmurami schowała....Ale jakby jednak ktoś miał nadmiar tej weny to zapraszam do siebie :))

A co do objawów to mam wrażenie jakby mnie dziś ciut mdliło - ale to na pewno nie są takie mdłości jak w pierwszej ciąży i mogą być spowodowane albo nerwami, albo moim wmawianiem sobie. W każdym razie apetyt mam na pewno mniejszy niż jeszcze parę dni temu, ale nie wiem jaki jest powód tego.

lili witaj nie robiłam betki, testy stwierdzily, ze jestem w ciązy gin to potwierdzil więc po co mi bylaby betka. Zwłaszcza, zeby powiedziała coś o jakości ciąży to musialabym ją robić z 58 co 2 dni. Ja czekam na bijące serduszko. No i wizytę mam 23 listopada)))
Ja mam ten metaliczny posmak w ustach przede wszytski, fuj.

Wisienka w tej chwili zazdroszczę Ci aż tego metalicznego posmaku :)
Margeritka a co w tym czasie robią Twoje pozostałe dzieci? Kurcze ja też bym tak chciała spać - ale mój Maciuś stanie koło mnie, będzie ciągnął za kołdrę i wołał "wstać, wstać"

no ja juz skonczylam ale bylo bardzo ciezko leje sie ze mnie...
Wisienko ja tez jakos dziwnie mam w ustach ale chyba tak zle to nie jest:)
jeszcze kwiatki podlac ale to za chwile jak odetchne:)

reklama
lili moje dzieci mają 9 i 12 lat:-D wiec cieszą sie,że w koncu mają troche luzu ... a tak na serio to obok mieszka moja mama ;-) a ja budziłam sie srednio co pol godziny odwoziłam i przywoziłam ze szkoly ..bylam nadal mamą tylko z lekka senną:nerd:

Do góry