reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
margeritka, ozłoce się za tą podgrzewaną sól. Ja kombinowalam że trza ją na patelni prazyc a potem do jakiegoś woreczka taką gorącą wsypywac ;-) Pusć chłopa do biura atrament wypije, jak mawiała moja babcia ;-) Jutro zastosuję sól na dziecięciu moim :-)

Uciekam i ja do wyrka. Muszę wypocząć przed jutrem.

Witajcie Corin ja bym tez zostawila mala w domku ja chodzilam z katerem i mam teraz zapelnie ucha wiec lepiej nie przewiać. Zatoki tez lipka ja też grzalam sól i wspypywalam do woreczka z bawely lub lnianego.... dawalo ulgę. Teraz już czuje jakby to ucho mialo się powoli odblokowac już czuje je na wylocie.... och jakbym juz chciala slyszeć normalnie.....
dodi 3 mam kciuki zeby too nie bylo najgorsze..... i bedzie musi byc dobrze!!!!!
Spiochy cudne heheh i lece ogladac wózek.....

Witam z rana. I juz od rana mam zly humor.... mama ucznia dzwonila ze dziecko chore na szkarlatynę....... od czwartku a ja mialam z nim styczność moze nie blisko ale .......wrr i teraz ja panikuję w pr dostal wysypki.... wlaśnie czytam, muszę zawiadomość w szkole bo to choroba zakaźna a wczoraj tez pisalyście o niej........ech...a i dobra wiadomość już slyszę..... moze jeszcze nie tak pięknie jakbym chciala ale juz odblokowalo się to moje lewe ucho katartku już prawie nie ma ale nantybiotyk mam do soboty brać..... Cmoki życzę... Czytam na necie i sniadanko! cmok

oj przestawiony czas najwyraźniej robi swoje... :)

Dodi i Corin, trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie dzieciaków....

ja już po śniadaniowym jogurcie i oczywiście nadal bym coś zjadła - ale wczoraj zrobiłam ciasto migdałowe, więc idę sobie kawałek ukroić.... :)

Cześć dziewczyny.

Moja Aga chyba jest po rusie. Zostawiłam ją dzis w domu, tak jak radzilyscie, ale ona ma tylko katar :szok: Gdybym jej wczoraj nie widziala wieczorem to nie uwierzylabym że w takim stanie była. Jutro maszeruje juz do szkoły - nieodwołalnie ;-)

Ja juz po zakupkach. Kupilam truskawki. Nie mogłam się oprzeć. Drogie jak jasny gwint, ale.

Corin, no i lepiej w tą stronę, niż miałabyś ją puścić do szkoły i by sie rozkręciła z chorobą na całego - szkoła nie zając.... a przy okazji do jakiejś niezbyt męczącej roboty możesz ją zapędzić, żeby samej troszkę odpocząć.....

u mnie truskawki świeże ostatnio znikły, ale odkryłam sorbety truskawkowe - boskie! I chyba troszkę tańsze...

gdzieś tam o krwawym katarze przeczytałam - właśnie skończyłam walczyć z krwotokiem z nosa.... mam od dziecka i się przyzwyczaiłam, ale w ciąży natężenie krwawień zdecydowanie się zwiększyło.... :(

witam po dłuższej przerwie
przychodzę z dobrymi wieściami
w piątek byłam na echo serca w Rudzie Śląskiej w Genomie. Pani doktor dokładnie obejrzała serduszko dziecka, do tego wykonała wszelkie pomiary jak na połówkowym i moje dziecko ma zdrowe serce! :-)
jak się okazało, to co zaniepokoiło mojego gina to taka żyła, która została z wczesnego życia płodowego, nie ma ona znaczenia klinicznego, więc wszystko jest super
w piątek na usg wyszedł równy 24.t.c., maluch miał 654 g, długie nogi jak to określiła lekarka, rytm serca 152/min, położenie główkowe
łożysko wysoko, na tylnej ścianie
no i najważniejsze, mała jest małą, nawet mam napisane na takiej kartce z badania gdzie opisane są wszelkie narządy i części ciała, że narządy płciowe żeńskie prawidłowe :-D
wczoraj byłam u mojego gina w przychodni, wyniki mam super, bakterii w moczu już nie ma
do tego sprawiłam mu wielką radość relacją z echo serca, był z siebie dumny że dostrzegł coś w serduszku małej
dziękuję za wszystkie kciuki i wsparcie
jesteście kochane

reklama
Witajcie brzuchatki!Wczoraj już nie miałam siły by pisać,przyszłam zmachana,potem goście w domu.Byłam u gina wczoraj,powiedział,ze tamten od usg panikuje bo nie zobaczył dokładnie obrazu serca i dlatego trzeba zrobić echo serca.Kazał zrobić badania krwi plus obciążenie glukozą.Co do bóli w podbrzuszu powiedział,ze to normalne bo macica się rozciąga i po prostu trzeba wszystko robić wolniej i mniej chodzić a więcej odpoczywać.Odetchnęłam echh.Żanetko witaj,widzę,ze TY jesteś już po badaniu echo.

Do góry