reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

maqnio co do laktatorów to sama nie wiem co lepsze, ale na pewno reczym sie ciezko sciaga, ja sciagalam pokarm jak mala zostala w szpitalu i powiem Wam gdyby nie aklumulatorek wyporzyczony to nie dalabym rady sciagnac polowe butelki, a sciagalam 6 razy na dobe, ja mialam firmy madera ale on juz sie nie nadaje do ponownego uzytku, strasznei smierdzi ten plastik, ja z chcecia kupilabym sobie dwufunkcyjny na razie sie wstrzymuje z zakupem
veronique wspolczuje sytuacji z mezem i jego siostra, trzymaj sie na pewno jakos sie ułóży teraz najwazniejsza jestes Ty i Twoj synek

co do rozstepow to u mnie pokazaly sie stare a nowe to pewnie dojrze ale po porodzie

wisienka
ja tez na marcowki zgladam, widzialam ze tak wczesniej sie dziewczyny zaczely rozpakowywac
a ja trzymam kciuki za Was i siebie zeby tak przetrwac do 38 tygodnia i bylo by dobrze, juz mam jednego wczesniaczka w domu z 35 tc

reklama
Psocia jakie malusie :) masakra :) w porównaniu do naszym wielkich stóp :D
Maqnio ja sobie nie odmawiam niczego :) trzeba wykorzystać ten okres :) oczywiście bez przesady :) ale jem co chce ) nie licze kalorii :) mój mąż też tylko oczko naciesza :) bo o dotykaniu zapomnij :D

Ostatnia edycja:
sister racja racja teraz mozemy sobie pozwolic na małe jedzeniowe szalenstwo bez wyrzutów sumienia i trzabe z tego korzystac:*
gon1a widzisz ja nawet nie wiedziałam ze takie dwufunkcyjne sa na rynku, mimo to mam nadzieje ze dam jakos rade z tym recznym:)

Veroniqa przykro mi, ze musiałaś nasłuchac się takich rzeczy od jakiejś znerwicowanej psycholki. Jeszcze bardziej mi przykro, ze to wywarło na tobie takie wrażenie, że przezywasz to i między tobą a mężem jest nieciekawie. Cóz mój Pol mimo całej miłości dla mnie tez zawsze milczy w takich sytuacjach. Potem mamy awanturę. U mnie moja teściowa jest złym prorokiem. Teksty Nic nie kupujcie, nikomu nie mówcie o ciązy, żadnych ciuchów, wózek po porodzie itp. Puszczam to mimo usu. Powiedziałam, ze ja wierzę w swoje dziecko i nie zamierzam dopuścić do tego, zeby przyszło na świat na którym nic nie czeka na jego przybycie. Boli , fakt. Tym bardziej , ze straciliśmy Dzwoneczka.:-(Tak naprawdę nie wiemy kiedy urodzimy ale może to być i wcześniej. Trzymaj się i nie daj złym emocjom. Najwazniejsze żeby z Waldusiem było dobrze:-)
psocia maj:szok:
A ja gotuję obiadeki jestem z doskoku. Robię fasolkę i zupkę z kurczkowym mięskiem

Wydrussia, i jak opiera taką stópkę o szyjkę, to hoho!!! ;) A Marcin kupił mu takie tyci tyci skarpeteczki, pewnie będą za małe;)))

Wisieńka, nio maj, ale ufam, że dotrwamy jednak do tego lipca, albo chociaż czerwca.

Ostatnia edycja:
Hej rybcie! ja gotuje rosołek, bo Misia sobie zażyczyła dziś:)
Byłam z nią u lekarza i sie okazało, że to infekcja gardełka, ale nic poważnego, a i jeszcze byłam z tą plamką pod kolanem co ma u dermatologa i to jakis liszajek mały, maść dała.. i zapytałam o jej paznokietki, bo ma przy obu stopkach dwa te same paznokietki takie jakby twarde, grube, rozwarstwione (od urodzenia juz) i lekarka mówiła, że raczej nic z tym nie zrobię, bo to jest uwarunkowane genetycznie i będzie juz tak miała..przykro mi sie zrobiło bo będzie sie kiedys wstydziła tych paznokci.. a lekarka mówiła, że jak będzie dorosła to mogą sie zrobić z tego takie brzydkie "szpony".. ale dała jakąś maśc na to..zobaczymy czy pomoże coś..

Dziewczyny nie przejmujcie sie zadnymi zabobonami, o kupowaniu ciuszków czy wożka dla dzidzi w ciązy! to głupoty.. no najlepiej, urodzic dziecko, nie mieć nic przygotowane i zostać "z reką w nocniku".. głupotka totalna, nie ma co wierzyć w te głupotki:)

reklama
Psocia ja mam chyba z 10 par takich :D jutro zrobie focie i wrzucę:)
Dodiś hej Kochana :** super że już wiesz co z Michasią i jej plamką:** A co do paznokietków to nie słuchaj tego co może być za kilka lat bo skąd oni to mogą wiedzieć :)) ja niby mieć dzieci nie mogłam a co? jestem w ciąży :))
Co do zabobonów to masz racje czytałam o tym w "M jak Mama" :) Cytuje:
" Słyszałaś pewnie przesąd żeby nie kupować w ciąży nic dla dziecka,bo można zapeszyć? To niezbyt mądre podejście,bo im większy brzuszek,tym trudniej będzie Ci chodzić po sklepach, a przecież nie wszystko można kupić przez internet. O rzeczach dla dziecka warto zacząć myśleć co najmniej na półmetku ciąży,a nawet wcześniej, i nie przejmować się przesądami. Ten wziął się pewnie z oszczędności: w dawnych czasach o wiele więcej było ciąż,które nie kończyły się szcześliwym rozwiązaniem,i mniej zamożni ludzie "inwestowali"w dziecko dopiero gdy przyszło na świat..."

Ostatnia edycja:
Do góry