reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Dzięki Basieniak :happy2: Wiesz tak na prawdę to ja nie wiem czy to przez basen, niby hotel ma kilka gwiazdek ale słyszałam plotki że dziewczyny z aqua aerobicu zrobiły jakiś czas temu dym z powodu infekcji, szkoda że dopiero teraz się o tym dowiedziałam. Widzisz muszę w poniedziałek swojemu ginowi wspomieć o tym posiewie, żeby to dokładnie sprawdzić bo na izbach przyjęć to wiadomo nie poświęcą mi tyle czasu ile bym chciała. NO i jeszcze muszę o jakieś tabletki czy maście dla mojego poprosić bo czytałam, że on może mi to jak wyleczę przenieść i tak w nieskończoność... Basieniak a Ty miałaś też ten śluz z krwią?
Kurde ale tu dziś cisza... Mój w pracy do 4 rano, no nic pozostaje tv ;-) pośmieję się z komentarzy Kory hhehe

reklama
Beetka ja nie miałam żadnych objawów-ani śluzu ani pieczenia, nic. Tylko tyle, że miałam w morfologii podwojoną ilość leukocytów a to oznacza jakąś infekcję, a że byłam zdrowa, z zębami też mam wszystko wyprostowane, to została jakaś onfekcja pochwy prawdopodobnie. No i z posiewu wyszło, że rzeczywiście tak było. Też się zastanawiałam, czy nie poprosić o coś dla mojego, ale w sumie ze względu na wcześniejsze choroby, suchość w pochwie, i ogólnie delikatny strach to już dość długo się nie "przytulaliśmy" no więc mam nadzieję, że nic nie ma a to ze względu na osłabienie w ciąży po prostu się pojawiło. Ale u nas leczyć trzeba koniecznie bo może po pewnym czasie źle wpłynąć na maleństwo i na przykład przyspieszyć poród, no i co gorsze jak do porodu nie wyleczy się to przy porodzie maleństwo może coś złapać. Ale jak już jest wykryte to najważniejsze. Ja brałam 2 tygodnie leki i już nic nie ma:D
Nie wiem czy badania będziesz robiła państwowo czy prywatnie, ale jak prywatnie to lekarz słusznie zwrócił mi uwagę, że w niektórych miejscach podają jakąś cenę posiewu, a potem okazuje się, że do tego jeszcze dodatkowo trzeba zapłacić za wizytę u ginekologa który ten posiew zrobi, a w innych robi to pielęgniarka i jest to wliczone w cenę. I rzeczywiście tak jest.

Spróbuję zrobić to państwowo, no ale zobaczymy czy się uda. Ja wcześniej kompletnie nie miałam żadnych objawów, gdyby nie to krwawienie to do tej pory bym nic nie wiedziała. Kurde dzięki Basieniak że opisałaś mi swoją sytuację, raźnej mi, że nie tylko ja mam coś takiego, oczywiście życzę Tobie i sobie żeby wszystko było dobrze.

no pusto tu pusto.... ja się pocę ciągle.... ale humor mi się poprwil bo rodzice mnie odwiedzili z AAAAAARRRRRBBBBBBUUUUZZZZZEEEEMMMMMM mniam juz zjjjjjjadlam pol!!!!! wkoncu sie trafil w biedronce!!!!

Hello Dziewczyny!

mój mąż tez dziś w nocy w pracy, bo zmiana czasu.... :( w TV nic nie ma, więc tak skaczę po kanałach....

zaraz chyba pójdę do wanny i poczytać książkę w łóżku.... ja mam badania w przyszłym tyg - mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku....

zuzu2 smaka narobiłaś z tym arbuzem... ja cały dzień wcinałam winogrona a teraz płatki z mlekiem, bo przed chwila zaliczyłam jakąś reklamę z płatkami i nabrałam ochoty. W TV faktycznie nic ciekawego, wszystkie te fimy już oglądane, dobrze że można filmy i seriale w necie on-line oglądać.

ja oglądam drugą część Śniadania Mistrzów - pierwszą obejrzałam rano...... program rewelacyjny, ale ja i tak nie wiem, na kogo głosować.... wiem na kogo na pewno nie... :)

Beetka, współczuję przezyc. Takich lekarzy powinno sie wyslać na księżyc.

Ja przez ten tydzien słomiana jestem więc spedzam więcej czasu z Młodymi, zwłaszcza ze syn w domu siedzi. Właśnie skończylismy oglądać Bitwę na głosy. Młodzi ostro kibicuja druzynie Halinki, bo do zespołu dostała sie ich kolezanka ze szkoły :-) Teraz odpadli a ja zmykam w ich ślady :happy2:

Dobrej nocki.

reklama
Do góry