reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Anula na zwyklym uniwerku to chyba faktycznie trudno dla starszych ludzi zwlaszcza jak wiekszosc mlodych
sestina ja wlasnie tez znam takie osoby i masz racje normalnie jak 20 latkowie:-D moga sobie wybrac zajecia ktore naprawde ich interesuja lub dopiero odkryja jakis talent

reklama
Dziewczyny brałyście może w ciąży syrop Bronchosol lub tabletki Homeovox. Bo mnie straszny kaszel męczy i właśnie mi lekarz pierwszego kontaktu przepisał, a oczywiście standarsowo nie ma napisane, że można w ciąży tylko, że nie sprawdzono... Niby ten syrop to ma same naturalne składniki, ale może któraś z was słyszała, czy rzeczywiście można to brać w ciąży...

corin nic nie szkodzi:-) w pierwszej chwili pomyslalam, ze masz na mysli ...psa:-)bo to by sie zgadzało, moj Gustaw pcha sie pod kołderke non stop:)
nil dzieki za troske:)
anulka, corin ma 100% racji, potem bedziemy marzyly zeby polezec i nic nie robic

Nil wiadomo latwo im nie jest ale chca pokazac ze sa w stanie:-)tylko wykladowcy sa czasmi zli bo zostaja po zajeciach zeby im tlumaczyli ale ogolnie idzie im:-Draz zasneli na literaturze i rzeczy z lawki im spadly;-)
Basieniak, nie wiem a stodal probowalas?

lece dziewczyny;-)podobno sa w carrefourze sa koszulki dla niemowlakow, zobacze moze kupie swojemu kawalerowi:-D
a i do apteki musze witaminy dzis mi sie skonczyly:angry:
trzymajcie sie cieplutko;*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
basieniak homeowox to tabletki homeopatyczne, ja bralam przed ciaza ale zeby pomogly to chyba wszystkie by trzeba zjesc:nerd:
Ja sie tu nie chce wymadrzac ale chyba w 1 trymestrze najbardziej trzeba na leki uwazac a skoro lekarz zapisal....
W sumie to nawet w ciezszych przypadkach mozna antybiotyk, tylko jak ja mialam zapalenie krtani to dostalam...czosnek:-D zalezy od lekarza

hej lipcóweczki:-)
chyba dzisiaj w całej Polsce psia pogoda, bo u mnie też szaro buro i ponuro - dodatkowo w kurtce zimowej się już nie dopinam, bo oczywiście jak kupowałam przed ciążą to bardzo dopasowaną i teraz chodzę taka rozchełstana, tylko paskiem się przewiązuje, a reszta fruwa na wietrze.... chcę już zmienić na płaszczyk wiosenny:wściekła/y: w ten się jeszcze miesczę

iwonuś czyli sprawdziła się moja intuicja - super, że chłopak do pary no i że zdrowy
Nil, teśka - trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

basieniak ja nie kojarzę tych syropów, wiem że można *spam* i Stodal (ale na Stodalu też nie jest napisane wprost że można )....więc chyba i te, skoro lekarz ci zapisał możesz brać, może zapytaj jeszcze w aptece - czasem farmaceuci wiedzą więcej ;-)
maqnio ha ha, ja pamiętałam, że to twoje pierwsze, więc też od razu pomyślałam, że chodzi o twojego psa...:-)

aha i sestina - fajnie, że wszystko dobrze z twoimi wynikami no i babci gratuluję :cool2:

Ostatnia edycja:
Anula jak na razie to nie próbowałam stodalu, bo nie chciałam nic na własną rękę. Poza tym to nie mam ani gorączki ani nic poza dość poważnym kaszlem (bo taki zwykły delikatny to mam prawie zawsze) no i poszłam do lekarza, żeby upewnić się, że nic nie dzieje się w płucach czy oskrzelach. No i na szczęście tam wygląda ok ale jednak jak wiadomo kaszel nie jest najlepszy w ciąży więc dostałam te dwie rzeczy. No cóż... chyba zaufam lekarzowi i spróbuję...

reklama
Do góry