reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
mimi kochana ja tez nasłuchałam się historii o jakis róznicach w pomiarach i obrazach a potem okazywało się, ze jest dobrze. Najpierw to sprawdz a nie denerwuj się bo pewnie jest dobrze.
No i zagadałam się z mamą05 z naszego BB a teraz musze szybko robić obiad bo nic nie gotowe a Maciek będzie za godzinę głodny od progu jak zwykle

Dziewczyny dzięki za słowa wsparcia, ja myslę może faktycznie,nie trzeba martwić się na zapas bo i usg nie jest super dokładne,ale z 2 strony może dobrze,ze lekarzom czasem coś się nie podoba,dodatkowe badania nie zaszkodzą:)Wy też siętak męczycie jak dużo chodzicie,koszmar czuję się jak stara babcia.a to dopiero 6 miesiąc.no i oczywiście w nic już nie wchodzę,chyba czas pomysleć o sukienkach,tym bardziej,ze robi się ciepło i niedługo lato:)

iwonus, mala monis trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty:)
mimi tak jak pisza dziewczyny poki co nie ma sensu sie denerwowac, aparatura usg nie jest doskonała i trzeba brac pod uwage bład pomiaru, wszystko bedzie dobrze:)

Wróciłam. Wyobraźcie sobie że nigdzie nie chcieli jej przyjąć :szok: W końcu weszłyśmy do jakiegoś ginekologa i obie narobiłysmy rabanu az wyszedł lekarz (wszedzie odbijałyśmy się od rejestracji - albo nie ma czasu, albo jutro, albo pani nie ma u nas deklaracji, albo lekarz dzis nie pryjmuje, - koszmar jakiś), więc jedna przez druga przy pacjentkach nadawalyśmy mu o co chodzi i zgoddził się ja przyjąć, ale... o 16.00!!!! To poprostu jest chore. Zawiozłam ją do rodzicow (bo lekarz przyjmuje niedaleko jej rodzinnego domu) i wrociłam do siebie. Czekam teraz na telefon od niej. Cała jestem w nerwach.
Zadzwoniła mi tylko że krwawienie się zmniejszyło.

Mimi, gratuluję synka. I tak jak dziewczyny radzą, nie przejmuj się na zapas. Napewno wszystko jest dobrze :-)

Witajcie brzuszki moje kochane:-)
iwonus pewnie juz cie nie ma ale trzymam kciuki. Mam nadzieje ze wybaczysz ale nie bede trzymac kciukow zeby byl chlopiec tylko za zdrowko twojego maluszka bo pewnie tobie tez na tym najbardziej zalezy.
Mimi spokojnie mi w 1 ciazy lekarka mowila ze dzidzia ma malutki brzuszek, za dlugie nozki i jeszcze 2 tyg przed porodem twierdzila ze bedzie dziecko wazylo 2 kg, wazyla 3470!

Ostatnia edycja:
reklama
Corin, a nie mogłyście od razu na IP pojechać? Nie wiem, czy nie szybciej by było.... teraz to 2 godziny to pewnie nie ma co kombinować.... ale nie wyobrażam sobie, żeby w takim momecie nie można było normalnie się dostać do ginekologa.... ja do swojego się dostałam od razu bez problemu, po czym za sprawdzenie, że poroniłam i skierowanie do szpitala zapłaciłam 250 zł - ja rozumiem, że nikt nie pracuje charytatywnie, ale czasami trzeba okazać jakies ludzkie uczucia.....

Do góry