reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

A ja siedze i przysypiam syn chory kaszle krtaniowo ...córka niedługo ze szkoły wróci .... zupke im ugotowałam i krąże po domu jak duch :( nie mam siły juz 2 tydzień jeżdze na miasto zeby kanapy zamówić i dojechać nie mogę no leń okropny. U nas słoneczka nie ma szaroburo jakoś śniegu troche napadało.... wychodzić z domu się nie chce.

reklama
Cześć dziewczynki :biggrin2:

Dawno mnie nie było na forum, więc nadrabiam zaległości.

Na początku chcę powiedzieć, że byłam we wtorek na usg i widziałam moje Maleństwo, które ma już 6 tygodni. Wszystko jest ok. Serduszka jeszcze nie było widać, ale pani dr mówi, że to za wcześnie, bo to dopiero początek 6 tygodnia (wtedy był 6 tydzien i 1 dzień). 14 grudnia mam kolejną wizytę. Czuję się dobrze. Piersi mam obolałe i wieeeelkieee :-D Nudności trochę z rana. Nie mogę na słodkie patrzeć, a tak uwielbiałam :-D Czasem poboli mnie podbrzusze ale to tak po bokach. Pani dr mi dała duphaston a potem lutkę jak wybiorę 2 opakowania.

Margerita zamów internetem kanapy :-) A opłaca się zmieniać jak młody i tak pobrudzi za rok? Mnie na razie wciąż pobolewa podbrzusze :-( Więc nie wychodze z łóżka i jem nospę. Moje dziecko- pełne zrozumienia dla mamy przyszło po szkole umyło kuchenkę:szok: zmyło gary i załadowało zmywarkę :szok: A teraz smaży sobie paluszki rybne. Świat obrócił się do góry nogami. A może to tak jest, że jak pozwolimy dzieciom dorosnąc to to robią. Całuję Was cieputko

A mi z bolesnosciami krzyza przeszlo ... od czasu do czasu pobolewa brzuszek :) no ale :) moze tak ma byc ... tez nie patrze na slodycze FUUUJ ale za to kwasne bardzo lubie :| mniam mniam :) kiszone ogoraski :)))
bardzo sie balam tych boli wczorajszych ale ... jakos przeszlo mialam takie 2 ataki ... ze musialam sie na chwile polozyc tak mnie ten krzyz przypylilale dzisiaj nic :)

Cześć dziewczyny :)
Zmogło mnie dziś o 11 i spalam do 13 :) Po wczorajszych dolegliwosciach byłam przygotowana dzis na powtorkę z rozrywki, ale nic.. echo. Może tym razem obejdzie się bez mdłości? Chociaż nie powiem... czegoś mi brakuje ;)

Co do słodyczy, to w pierwszych tygodnioach ciąży rzucilam sie na kwaśne, siedziałam w śledziach, sałatkach sledziowych i ogórach kiszonych i wszystko musiało byc slone. Za to teraz kwasiury poszły w odstawkę za to słodkie... mmmm a im bardziej czekoladowe tym lepsze. No niestety muszę się pilnować.

Hej dziewczęta,

dostąpiłam dziś zaszczytu oglądania jak pika moje kochane serduszko :-):-):-):-):-) jestem taaka szczęśliwa że trudno to opisać. hehe co prawda inaczej sobie wyobrażałam to serducho i na początku nie mogłam go dojrzeć ale z pomocą dr. sobie poradziłam. Robaczek ma 9,4 mm i jest okazałym moim najkchańszym okruszkiem. Z wielkości zarodka wyliczył mi 6t4d, termin porodu 15 lipca :D

Kolejna wizyta 16 grudnia i wtedy założy kartę ciąży bo taką ma zasadę, że wcześniej tego nie robi.

Corin - ja dzis po wizytcie padłam o 11 i obudziłam sie dopiero o 16 :szok: musiałam nadrobić bezsenną noc

reklama
Do góry