reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
no wlasnie, pieprz*ny kaszel :/ dlatego ja tak sie go boje, wole sie juz wiecej nie przeziebiac bo teraz normalnie az sie przestraszylam. Trzymamy kciuki za maqnio, miejmy nadzieje ze uda jej sie dotrzymac dluzej ta ciaze, jesli nie do konca to przynajmniej jeszcze z 3 miesiace :-(

Moja szwagierka urodzila w tym tyg . MALA ZYJE . No nie mozna dramatyzowac ! Kurde moze to jakos sie zatrzyma wiecie cos na ten temat ? :/
Wieszze szyjka nie wroci do swojej poprzedniej postaci ale ... kurcze ale ten szew . Ze ten gin nnic jej nie powiedzial ze jak dluzej bedzie miala ten kaszel to trzeba jakos zadzialac a co Monika do mnie dzwonila albo ja do Moniki towkolko kaszlala ... :/
"Profilaktyczne zakładanie szwu okrężnego na szyjkę macicy u kobiet z małym i średnim ryzykiem porodu przedwczesnego nie zmniejsza częstości porodów przedwczesnych między 24. a 37. tygodniem ciąży, zwiększa natomiast częstość gorączki u matki oraz stosowania leków tokolitycznych, nie powodując poważnych powikłań u matki i płodu. Wydaje się, że profilaktyczne zakładanie szwu okrężnego zmniejsza częstość porodów przedwczesnych przed 33. tygodniem ciąży u kobiet z grupy dużego ryzyka (co najmniej po 3 poronieniach w II trymestrze ciąży). Nie można wysnuć jednoznacznych wniosków na temat skuteczności zakładania szwu okrężnego u kobiet, u których na podstawie badania USG stwierdzono skracanie się szyjki macicy."

Ostatnia edycja:
Moja koleżanka urodziła na poczatku stycznia, a termin miała na kwiecień (czyli też jakos koło tego tygodnia była) Słoneczko żyje i z tego co ona pisze, ma się coraz lepiej. Niemniej jednak dobrze by bylo gdyby maqnio udało się jeszcze wytrzymać dluzej (wiem, że to od niej nie zalezy).
Przekażcie jejd ziewczyny, że wszystkie tu ciepło o niej myślimy i trzymamy mocno kciuki za nią i maleństwo.

aaaaa bo wlasnie z lekarzami tak jest, ta szyjka chyba nie zaczela sie skracac z dnia na dzien, na pewno cos jej sie dzialo juz wczesniej a pozniej tylko pogarszalo wiec nie rozumiem postawy lekarzy w tym przypadku :wściekła/y: ona nie jest wszechwiedzaca zeby sama sobie pomoc i wiedziec jak sie to moglo skonczyc :-(
jedyne co nam zostaje to trzymac kciuki z calych sil i wierzyc ze dotrzyma ta ciaze troszke wiecej czasu

Corin jest tak jak ja ma termin dzien przede mna, mi tez sie skraca az sie boje co powie mi w pt lekarz. U niej musi byc dobrze...
Emka dokladnie, mi zobaczyli mies temu jak malo sie skrocila u niej z dnia na dzien nie doszlo do takiego stanu:-(

corin ma racje jesli nawet jesli Maqnio by urodzila teraz to nie wiaze sie od razu z jakims dramatem ...Moja szwagierka urodzilaw 23 i fakt mala ma zalazki plucek bardziej pecherzyki plucne ... ALE ZYJE ... jest sprawna
Uwazam ze lekarze podjema najwlasciwsza decyzje ....
Ale uwazam ze juz wczoraj powinni dzialac kiedy Maqnio napisala mi ze brzuch jej twardnieje od kaszlu ... :/ teraz mozna gdybac ... trzeba myslec pozytywnie :( szczerze to nawet nie wiem co mam jej napisac " bedzie dobrze ? " Dyrdymala poczekam ... :/ moze to jakos pozytywniejsza barwe dostanie . W polsce to wszystko tak wolnooo dziala ... zamist od razu jakos to kontrolowac rzy pomocy USG ta szyjke to jakies inhalacje itp itd :( nie wiem ... moze od razu powinni jakos zadzialac a nie czekac az dostanie kolejnego napadu kaszlu i dojdzie do jeszcze wiekszego skrocenia sie tej szyjki . Tylko tyle mi napisala ze lekarz powiedzial ze jesli caly czas w tym szpitalu lezala teraz a szyjka sie skraca nawet podczas spoczynku i braku wysilku to nie jest dobrze...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry