reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

tak z OM to 8,07,2011 a wedlug usg 25,07,2011 bede miec prezencik imieninowy... ale mowil ze wszystko moze sie zmienic i 10 tc stwierdzimy wszystko co i jak w zwiazku z porodem:) wizyte mam na 23 grudnia:)

reklama
Anulka ogromne gratulacje!!! Ależ Ci zazdroszczę, też chciałabym już zobaczyć bijące serduszko.
Ja też dzisiaj byłam u gina. Zrobił mi USG i niby coś tam było widać, ale powiedział, że mam przyjść z 2 tygodnie i wtedy już powinno bić serduszko - wtedy też potwierdzi ciąże. Poza tym strasznie się wkurzyłam, bo w zeszły wtorek zrobiłam sobie betę z krwi i do dziś nie ma wyników. Co dzień mnie zwodzą, że jutro już na pewno będą, a miałam nadzieję, ze będę mogła pokazać ginowi.Jutro idę jeszcze raz, ale już do innego laboratorium - wyniki będą w 24h.

to tak jak ja tez polecialam i bylo za wczesnie i 2 tyg czekalam do dzis dziewczyny nie ma co sie spieszyc musimy dac czas maluszkowi sie pokazac:):):) po co latac kase wydawac jak i tak nei zobaczymy nic mnie wizyta kosztuje 100 wiec w tym miesiacu poszlo 200 leki mam te same lutke magnez ..

a wlasnie pytalam o witaminy to mi powiedzial ze do 12 tc brac najlepiej kwas foliowy tylko a po 12 mozna jakies witaminki wzamian...a tygodnie mowi sie skonczone to jesli mam 7t3d to jestem w 7 nie w 8 pytalam go z ciekawosci:)

Maz zamierza mi sie opic:/

zuzu a malenstwo jak okreslil z usg na 5tc to tak jak pokazuje suwaczek u mnie na samej gorze pasuje do tego...

A i jestem zywym przykladem ze mdlosci nie musza wystepowac:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No to super!!! cieszę się. Czyli jak ja pojadę na usg to bede od om 10tc a tak to 8 no ciekawe co zobacze na usg aż juz sama nie mogę sie doczekać po twojej wizycie .... fajnie!!!! gratuluje jeszcze raz!

Anulkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Gratulacje. Jest serduszko , wspaniale. Mąż niech się opije a ty ciesz się kochana, ciesz. Alez się cieszę. Wspaniale. A jakies badania masz zrobić? I powiedz jak to z Twoimi suwaczkami, ze mają rózne tygodnie?

Ja jutro idę i też się juz denerwuję. Trzymajcie kciuki

zuzu i u ciebie też taka róznica?? Na suwaczkach? W którym jestes teraz tygodniu.
Anulka to z tymi tygodniami liczy się tak jak myślałam.

Ostatnia edycja:
Ja tez ci gratuluje Anulka, widzialas juz swoje malenstwo.super!!!pozdrowienia!!
ja tez juz bym chciala zobaczyc swoje, ale u mnie to jeszcze potrwa.....moja fasolinka jest na naszym forum chyba najmlodsza...:)

Gratulacje! fajnie, że maluszka zobaczyłaś i wszystko ok :) w pierwszej ciąży mdłości nie doświadczyłam, a i teraz zero jakichkolwiek objawów.

no u mnie wg OM to 8 tydz a wg badania dna macicy gin okreslił na 6 ale owu tak jak myslalam 19-20 paźdz była tak mówil... wiec moze ja juz nic nie kumam co mówił zobaczymy na usg bo juz bede wariowac pomału

Anulkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Gratulacje. Jest serduszko , wspaniale. Mąż niech się opije a ty ciesz się kochana, ciesz. Alez się cieszę. Wspaniale. A jakies badania masz zrobić? I powiedz jak to z Twoimi suwaczkami, ze mają rózne tygodnie?

Ja jutro idę i też się juz denerwuję. Trzymajcie kciuki

zuzu i u ciebie też taka róznica?? Na suwaczkach? W którym jestes teraz tygodniu.
Anulka to z tymi tygodniami liczy się tak jak myślałam.

Badania :
morfologia
mocz
glukoza grupa krwi
elektrolity
tsh,ft3,ft4
toksoplazmoze
ph pochwy lub wymaz bakteriologiczny

A te tygodnie to moim zdaniem jest ok bo 7 tc od OM a 5 na usg no bo przeciez dwa tyg jest domniemanej ciazy przed poczeciem tak sobie to tlumacze...

no ja owu mialam 17.10 tak jak myslalam i by sie zgadzalo:) z usg wiec czyba mam dobrze wyliczone na suwaczku...czekamy miesiac i wszystko sie okaze...teraz mysle aby wszystko bylo dobrze a do porodu to jeszcze czas:):)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Anulka ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze i że serduszko już widziałaś:-) wspaniale:-) to napewno niewiarygodne uczucie:-) Gratulacje jeszcze raz!!!!!!!!!!!!!! a mąż był z Tobą w środku? bo mój chce być obecny przy USG ale nie wiem czy się nie będzie krępował jak zobaczy, że to dopochwowo, ja mu mówiłam ale jednak mam obawy:-)

Ja mam wizytę w środę o 18:20 strasznie się denerwuje bo tak bardzo chciałabym zobaczyć serduszko a coraz częściej mam mieszane uczucia:-( żeby tylko było wszystko dobrze!!!!

Do góry