reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Heh! To chyba przewaga syneczków?! Ja mam przeczucie, że u mnie też będzie:eek:
Cofnęłam się do postów z południa. Becikowe i dodatki z MOPS na topie...
psota
ja, mąż i synek od listopada żyjemy za 468 zł miesięcznie. Składa się na to wychowawcze i rodzinne. I jeszcze rachunki musimy za to opłacić. Mama moja mniejszą część nam zawsze dodaje, bo mieszkamy razem. Na szczęście czynsz mamy z głowy bo mieszkamy we własnym domku. Więc z kasą u nas na prawdę krucho, ale byle do wiosny, budowlanka ruszy to M. do pracy może wyruszy.
Ehhhh.... Jakoś trzeba przetrwać.

psocia superrrr :* dla maluszka
mmarta tak właśnie wygląda poje... życie za przeproszeniem w Pl normalnie wegetacja :( a to czegoś trzeba sobie odmówić,bo nie ma jak kupić a teraz na wypraweczkę czas powoli odkładać ,,,

A powiem Wam, że jak kiedyś rozmawiałam z babą z MOPSU to łaskawie zaproponowała żebym przyszła do urzędu to może jakiś zasiłek mi dadzą, ale ja grzecznie odmówiłam, że jakoś damy radę. Mam ich i d*** powiem wam, prosić o zapomogę i wypełniać tony papierów, żeby patrzyli na mnie jak na żebraka. Na pewno by mi coś dali, ale mam w nosie, bo co bym nerwów i wstydu zjadła, to moje. A z głodu nie umieramy, i rachunki płacę z miesięcznym opóznieniem zanim uzbieram potrzebną sumę. Mam nadzieję że już bliżej niż dalej i niedługo się trochę odkujemy.

Wcale się nie dziwię :eek: mmarta a powiem Ci,że ja bym poszła na Twoim miejscu ,bo to nie żebranie a domaganie się swoich pieniędzy.Czy to mops czy UP to przecież żaden wstyd a nikt Cię za żebraka nie weźmie kochana

marta ja też na twoim miejscu skorzystałabym z pomocy. Niech ona idzie do ludzi, którzy faktycznie jej potrzebują! łachy Ci nikt nie robi. Sama przez kilka lat pracowałam jako pracownik socjalny i wiem, że nawet najbardziej zaradni ludzie muszą skorzystać z pomocy. To nie jest wstyd. To jest właśnie sytuacja w której państwo powinno stanąć na wysokości zadania.

orchidea nie pójdę, jakos przetrwamy mam nadzieję że jeszcze góra 2 miesiące. Nie muszę dogadzać sobie na każdą zachciankę. Arbuza zamienię na mrożone truskawki bo takowe posiadam, albo jabłko i jest ok, a waga i tak pędzi w szalonym tępie:tak:
Myślę że będzie dobrze, grunt to pozytywne nastawienie i zgoda w mojej kochanej rodzince;-)

reklama
Hej Brzucholce!!

jak boga kocham ostatni raz byłam dzis w tej piekielnej robocie!!! padam!!!
emkamek gratuluje syneczka!! fajnie!! bedziesz miała 3 facetów zapatrzonych w Ciebie jak w obrazek:)
Veronique mimo ze z radosci piszczałam Ci dzis do słuchawki jeszcze raz oficjalnie gratuluje małego facecika!!!!!
corin Agula ma na drugie Monia? fajnie..wszystkie moniki to fajne dziewczyny:)
wydrusiu Słoneczko ściskam cię przez kabelki:)
Dziewczynki margeritka sie nie odzywala? bo wizyte miała chyba na 15? wisienka to wiem ze na sam wieczór ma wiec pewnie pożną nocka sie odezwie.

Do góry