reklama
gon1a
Fanka BB :)
z 400 zł sie nie wyżyje, a z drugiej strony jak trzeba nianke wziasc do dziecka i pojsc do pracy to tez niewiele zostanie ale moze wiecej niz te marne 4 stówki
ja tylko sie modle zeby dziecko zdrowe było i jesli wszystko bedzie ok to wróce do pracy
w najgorszym wypadku to maz moze zostac z małym on zarabia duzo mniej odemnie bo z jego pensji to na pampersy by nie starczyło:-(
ja tylko sie modle zeby dziecko zdrowe było i jesli wszystko bedzie ok to wróce do pracy
w najgorszym wypadku to maz moze zostac z małym on zarabia duzo mniej odemnie bo z jego pensji to na pampersy by nie starczyło:-(
Patrycjaa
Lipcowa mamusia:)
Ja wiem, że to złośliwość rzeczy martwych więc już nic nie robię z tymi zdjęciami, poczekam do jutra, bo wiem, że jak człowiek wkurzony to jest jeszcze gorzej. Policzyłam do 10 i koniec:-)
oni robią to specjalnie, wymyślają smieszne progi dopuszczalne żeby ludziom przekraczało i tyle!
oni robią to specjalnie, wymyślają smieszne progi dopuszczalne żeby ludziom przekraczało i tyle!
U nas niańki życzą sobie 800 zł...z 400 zł sie nie wyżyje, a z drugiej strony jak trzeba nianke wziasc do dziecka i pojsc do pracy to tez niewiele zostanie ale moze wiecej niz te marne 4 stówki
Moje dojazdy do pracy wynoszą 200 zł. I co ja do domu bym przyniosła? 300 zł i nerwicę.
gon1a
Fanka BB :)
aneta bedziesz samotna matka to dostaniesz cos od panstwa moja kuzynka kiedys tak kombinowala zyli tylko po koscielnym slubie ale nie było wtedy konkordatu, dzieci juz podstawówke koncza a cywilnego nie wzieli i z tego co wiem to na 3 brała troche kaski z opieki ale cos im sie ukrocilo, nie wiem czy sie przpisy zmieniły czy ktos ja podkablował
Kurde ale to serio przeraża młode osoby na życie w przyszłości niedalekiej.. bo łatwo "narobić" dzieci ale utrzymać je,wychować i nie "wegetować" to państwa nie interesuje,bo po co najlepiej wszystko zabrać w cholerę.A dawać na ich dzieci i wnuki z podatków naszych.
Pati nie denerwuj się na komp tylko na Kaczkę i Tusków hahah
psocia uwierz,że się da,a nawet niektórzy muszą za tyle żyć wyjścia nie ma
Pati nie denerwuj się na komp tylko na Kaczkę i Tusków hahah
psocia uwierz,że się da,a nawet niektórzy muszą za tyle żyć wyjścia nie ma
reklama
Cześć Brzuchatki,
Denerwuje mnie ten temat opeiki społecznej, tylko ciśnienie się podnosi.
Kiedyś w TV był program o ludziach z dzieckiem niepełnosprawnym. 3 zł mieli za mało do tego minimum i zabrali im zasiłek. A to było tylko z pensji ojca bo matka musiała z pracy zrezygnować żeby się tym chorym dzieckiem zająć. Z tego wniosek, że dla Państwa byłoby lepiej jakby ojciec też zrezygnował bo wtedy by im zasiłku nie zabrali.
Ach wku...wia mnie ten nasz system opieki społecznej.
Dla meneli to zawsze jest, dopłacają im do ogrzewania, dają zapomogi, które idą wiadomo na przelew.
A jak komuś w potrzebie brakuje to biurokracja i bezduszność urzędników pozostawia ich samych sobie.
Denerwuje mnie ten temat opeiki społecznej, tylko ciśnienie się podnosi.
Kiedyś w TV był program o ludziach z dzieckiem niepełnosprawnym. 3 zł mieli za mało do tego minimum i zabrali im zasiłek. A to było tylko z pensji ojca bo matka musiała z pracy zrezygnować żeby się tym chorym dzieckiem zająć. Z tego wniosek, że dla Państwa byłoby lepiej jakby ojciec też zrezygnował bo wtedy by im zasiłku nie zabrali.
Ach wku...wia mnie ten nasz system opieki społecznej.
Dla meneli to zawsze jest, dopłacają im do ogrzewania, dają zapomogi, które idą wiadomo na przelew.
A jak komuś w potrzebie brakuje to biurokracja i bezduszność urzędników pozostawia ich samych sobie.