reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

PaTRYCJA zapytaj Kasiulki jak wpadnie, ona jest nbardzo dobrę kadrową i już nas tutaj instruowała wcześniej. Orchidea może najpierw zadzwoń i się spytaj czy druki zaświadczeń o opiece obowiązują w waszym mieście. MOPS jest zarządzany przez samorząd i w każdym może być inaczej. Może to jest wymysł tylko koszalińskich urzędników.

reklama
Rozumiem u mnie tylko mąż pracuje więc kredyt,opłaty itd i odłozyc z czego nie ma zyje sie z miesiąca na miesiąc taka prawda i wstydziła się nie będę tego pisać.Patrycjaa wiem o co chodzi bo moja siostra niedługo zacznie wychowaczy i ani grosza nie dostanie i nie wie co robić czy małą oddać do żłobka czy co ,a starsza do szkoły ale odebrać też ją ktos będzie musiał echhh cała Polska nasza mailuj ok zadzwonię ale w sumie daleko nie mam to i spacer sie przyda hihi

Ostatnia edycja:
Mailuj dziekuję za radę, zapytam Kasiulki jak tylko się pojawi:-)

orchidea ja tez się nie wstydze tego, że żyjemy z misiąca na miesiąc, raz jest lepiej, raz jest gorzej. A wiadomo zyć trzeba, mało co osób jest w stanie opłacić wszystko, miec za co żyć i jeszcze odłożyć. Niestety tak u nas jest i nie ma się czego wstydzić!
My będziemy się dowiadywac i mysleć co robić później jak szefowa postanowi mnie jednak zwolnić. Bo wtedy będzie na prawdę ciężko.

Z tego co wyczytałam to wychowawczy w ogóle nie jest płatny, ale z mopsu można otrzymać zapomogę (ale są to groszowe sprawy tak naprawdę - jednak lepszy rydz niż nic), jeśli dochód na jedną osobę nie przekracza 504 zł.

Echhh kuźwa a później sie państwo dziwi,że mało dzieci jest... niech nam dadzą dietki swoje poselskie to sobie na raz jak wyjdzie moge i trojaczki "zrobić"

z tego co pamietam to zeby dostac cos na wychwawczym to dochod na osobe nie moze przekraczac ok 500 zł, kurcze poszukam w necie zaraz, tylko tyle Wam powiem ze przekraczlismy z mezem dochod o jakies głupie złotówki i juz sie nie nalezało:-( i chyba maz biegal do urzedu skarbowego bo zarobki musialy byc przez nich poswiadczone

Ostatnia edycja:
Masakra to jest!!!!! a Ci wyżej usadzeni zyja sobie nie patrząc czy im wystaczy na wszystko czy nie!!!!!! sprawiedliwość!!!!!!!

Walczę ze zdjęciami ale mam dzisiaj taki nastrój, że jak pizdnę za przeproszeniem tym kompem to aż iskry polecą!!

reklama
goni1a bo tak zawsze jest kurka wodna o parę groszy przekroczy i lipa
psocia no właśnie wszelkimi siłami tutaj wszystkie jakoś podowiadujemy się jedna od drugiej hihi
Poczytałam i nawet zadzwonię do siostry może jej nie przekracza trudno mi powiedzieć,a zawsze to pare złoty więcej ,tylko mnie jedno tam zastanowiło i stałam się zielonaaaaa w Kiedy nie będzie dodatku?--->okresie urlopu wychowawczego korzystają z zasiłku macierzyńskiego,a można tak ??? :eek:

Ostatnia edycja:
Do góry