reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Myśa zapytaj w lab co wykazuje i juz;) nie denerwuj sie kochana bo to malenstwu nei sluzy...

ja bylam u kolezanki i troche mi natlumaczyla wiec luzuje grunt to pozytywne myslenie .... powiem wam ze jej gin przepisywal lutke czy inne tam a ona nie brala teraz mi sie przyznala bo powiedziala ze jesli dziecko ma sie urodzic normalne to sie urodzi a nie bedzie specjalnie faszerowac bo jesli by miala poronic czyli cos z dzieckiem nie tak to by poronila...na szczescie ma piekna dokuczna 3,5 latke :) wiec kazdy ma inne podejscie...i nie warto sie stresowac i zamartwiac ja teraz stwierdzam ze moj aniolek moze bylby chory i moze lepiej ze tak sie stalo ze odszedl wczesniej niz mialby sie meczyc...

Koficzka gratulacje :):):)
Ja dzis dluzej pospalam :) w koncu:)

reklama
Jakie masz zajęcia??

z francuskiego, a tymczasem ziewam jak hipopotam. Nie wiem jak się skupię na czymkolwiek.

Myśa, jeśli ci nie podadzą to sprawdź sobie wg tych norm w linku który podałam. Z resztą mi w labolatorium powiedziały panie, że hcg tak na prawde nie powinno służyc do określania tygodnia ciąży, tylko przyrost sie liczy. Chodzi o to czy ciąża rozwija się :) dlatego warto powtorzyc badanie po 48 lub 72 godz.

Ostatnia edycja:
z francuskiego, a tymczasem ziewam jak hipopotam. Nie wiem jak się skupię na czymkolwiek.

Oo....koleżanko...dokształcasz się? ;-) Ja ledwo skończyłam jeden kurs (potrzebny mi w pracy), na razie mam dość nauki. No a teraz to tym bardziej....Wystarczy mi etat zarobkowy i ten w domu ;-)

Nie wiem czy sobie wmawiam, ale mdli mnie dzis okrutnie, myslałam że rzygnę mijając się z szefem w drzwiach - ma tak intensywne perfumy, że na sama myśl mnie bierze.....
Ogólnie to bardzo lubię być w ciąży, miewam migreny, kilka dni w miesiącu wycięte z życiorysu, żadne prochy nie pomagają, a w ciąży wszystko mi mija. Przez następne 8 miesięcy mogę zapomnieć co to ból głowy, hurrra! :D :D

Ostatnia edycja:
Oo....koleżanko...dokształcasz się? ;-) Ja ledwo skończyłam jeden kurs (potrzebny mi w pracy), na razie mam dość nauki. No a teraz to tym bardziej....Wystarczy mi etat zarobkowy i ten w domu ;-)

Jestem frankofilem od lat dzieciecych :) Kocham wszystko co związane z Francją, ich kulturą i jezykiem. Nie wiem skąd to mam, poprostu mam :) A nauka tego jezyka to dla mnie czysta przyjemność (chyba, ze zasypiam na stojaco jak teraz :) ) Jeśli wszystko będzie dobrze z ciążą, to zamierzam się kursować do samego porodu, a potem niestety czeka mnie przerwa :(

Witajcie dziewczyny. Ja oczywiście wstałam dopiero:-D:-D:-DNie najgorzej zresztą, ale obudził mnie małz telefonem. Mdłości dzis mniejsze, przynajmniej nie ciągnie mnie do pana K. Czuję tylko taka kulę w gardle. Otworzyłam balkon i takie rześkie powietrz jest bez zapachów. Zjadłam bananka i kilka łyków herbatki z mięty łyknełam. Ciesze się chwilą bez mdłości bo pamiętam jeszcze , ze jak budziłam się w nocy do kibelka to była masakra. A z drugiej strony to nie chcę by całkiem przeszły bo oszaleję z niepokoju.
Myśa czekam na Twoje wyniki z zaciśniętymi &&&&&&&&&&&:tak:
Corin może jak poodychasz świerzym powietrzem będzie ci lepiej i wytrwasz na zajęciach:tak:
eleth tez widzę, dzis pospałas. Ja rano jakoś tak leciutko się staram. Żeby nie zaszkodzić mdłością:-D
Kkasiulka ja wczoraj jak weszłam do Rossmana to myślałam, ze cos im się pobiło albo wysypało taki ogrom zapachów, a Pol do mnie. Śmierdzi jak zwykle, wydaje ci się:-D
Anulka ja tez sobie tłumaczyłam na różne sposoby a teraz skupiam się na fasoce i udaje mi się nie mysleć.
Własnie dostałam zgagi. Tego jeszcze nie grali. Po bananie. Ciekawe.:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kurka zaczynają się pierwsze dylematy. Zazwyczaj w piatki chodziłam gdzieś z mężem ( w soboty zresztą też) prowadzimy dosyć bujne życie towarzyskie. Teraz ja nie powinnam choć w na szczęście jest już zakaz palenia w barach ;-) I teraz nie wiem ma iśc sam czy przez następne miesiące ma siedzieć w domu ze mną? Sama nie wiem co robić :-(
Moja ciąża nadal bezobjawowa, tak jak poprzednia, może to latanie do kibelka ( ale bez przytulania ;-) ). Tylko to siedzenie w domu rozleniwia jak cholera. Trzymajcie się dziewczyny :-)

Mailuj - a dlaczego miałabys zrezygnować? jeśli tylko masz ochotę - idź do kina, spotykaj się z ludźmi. Możesz robić wszystko. No chyba że wolisz się wyspać, odpocząć, boisz się mdłości.....
Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko!!! - Odkąd zostałam mamą - to moje motto :-)

reklama
No ja wróciłam z maratonu po mieście dzieci odwiezione teraz mam 2 godzinki spokoju... wisienka jeju jak te mdłości Cie umęczą bidulkooo ja zaczynam się cieszyć,że ich nie mam znaczy rano mnie mdli...a co do zgagi to codziennie ja mam i cały dzien osłabiona jestem ale takie objawy to pikuś.
Mailuj jeśli masz siły i dobrze się czujesz to dlaczego masz siedziec w domu;-)ja bym wychodziła ale nie mam z kim:-D.
Myśa jak sie czujesz?
Kkasiulka hej;-)

Do góry