reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Orchidea u mnie takie sny kiedys byly co noc gdy nie bylo az sie dziwilam a nawet gorsze, teraz czasami wracaja ostatnio z tydz temu tak mialam. Gdy mam zajecia do 20 pomimo ze tylko od 18.30 jestem tak padnieta ze ledwo sie wykapie. W takie dni nie odpoczywam za duzo bo cos trzeba zrobic itd poza tym zawsze klade sie tak po 16 wiec nie mam jak:-(raz tak cos opowiadalam przez sen moj myslal ze znowu nadaje wtedy gdy nie trzeba i polozyl mi reke na ustach, myslalam ze ktos mnie dusi. Poza tym ostatnio strasznie kregoslup mnie boli i przez to zasnac nie moge:-(

reklama
Anulka198424 no pewnie pokaże dzidzia co chowa ;-)
Anula może powiedz o tym lekarzowi kurde,bo te sny to koszmary normalnie są :-(

orchidea odkad pamietam je mam, moj mowi ze nawiedzona jestem, juz sluchac nie chce;-)ale odkad jestem w ciazy nie jest tak zle, mały chyba wda sie we mnie taki ruchiliwy tylko zeby w glowie mial poukaldane jak to mowi moja mama;-)
Anulka pokaze bez obaw, moj wywalil w 16 tyg ale zobacze niedlugo czy przypadkiem sie nie pomylil:-D

cześć dziewczynki, ależ wy aktywne. Znów mam sporo zaległości w czytaniu:)
Mam pytanie, czy któraś z Was cierpi na zaparcia i jak sobie z tym radzicie.
U mnie jest fatalnie, dzisiaj rano przeżyłam horror w toalecie, myślałam że normalnie urodze. Przepraszam za niezbyt miły temat ale może któraś z Was ma jakiś sprawdzony sposób.
Pomocy!!!

No cześc Dziewczyny. Okazuje się, że moje nadzieje pokładane w Margaretce nie były wcale na wyrost. Lekarz powiedział, że to na 51% chłopak. Miał utrudnione zadanie bo pomiędzy nogami pałętała się pępowina. Ten lekarz nigdy nie używa sformułowania na 100%, przy Weronice powiedział tak samo mówiąc że to dziewczynka oczywiście. Dzidzia zdrowa, serce 148, waży 335 gram. Ja mam przez następny miesiąc nie przytyć:zawstydzona/y:

Dzień dobry mailuj jeszcze nie ma????:sorry:
mamucica ja mam zaparcia pije duzo wody...soki owocowe... jem jabłka i jakos nic sie w dobrą stronę nie dzieje chyba trzeba przez to przejsc i juz:-p

mailuj szkoda ze jeszcze nia ale jedank wieksze szanse na synka:-)
mamucica ja tak samo jak margerita duzo pije ale srednio pomaga czasami jablka cos u mnie zdzialaja ale wiadomo roznie bywa...

dzień dobry kobitki :-)

Orchidea ze zwolnieniami w naszym pięknym kraju jak ze wszyskitm - różnie, zależy na jakiego lekarza się trafi.
Ale mam takie wrażenie, że jednak większość daje bez problemów. Moja juz na pierwszej wizycie mi powiedziałam, że jak będę chciała, to bez problemu i to nie muszę być poważnie chora, tylko nawet jak będę źle się czuła czy zwyczajnie zmęczona i będę chciała odpocząć. Nie korzystam na razi, bo lubię swoją pracę i ludzi, a jeszcze mi nie ciężko, ale to na własne życzenie.

widziałam, że wczroaj dyskusja o obwodzie brzuszka - ja za bardzo nie wiem gdzie mierzyć, bo cała moja ciąża jak na razie jest poniżej pępka, więc się zmierzyłam w najszerszym miejscu i mam 86.....:szok: mało jakoś jak porównuję do waszych, ale pocieszam się, że dzieciaczek zdrowy, bo kilka dni miałam wszystkiego pomiary i było ok jak na ten wiek ciąży - waży ponad 400 g już :-)

a a propos snów - mnie dziś gonił biały niedźwiedź, w ostatniej chwili zdążyłam mu drzwi przec nosem zamknąć:-D

reklama
majluj więc gratuluję syna!!! Najważniejsze, że zdrowa dzidzia.
Będzie parka:)

magerita no właśnie niewiele pomagają jabłka, jogurty i picie wody. Dzisiaj postanawiam dietę, zamiast kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, który robię na obiad zjem "ze smakiem" zupkę na rosołku z manną. Jednym słowem dieta płynna:) Jeśli oczywiście "moja silna wola" mi na to pozwoli:)

Do góry