reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Corin hahaa kurde nie no chyba nie weź mnie nie strasz :-D ale od wczoraj mam serio jakis humorek superaśny,a czemu kochana odłozyłaś buteleczki??Jeszcze uważasz,że za wcześnie czy masz inny powód ??Wydrusia ee no to sama z tym nie jestem spiewaniem :-D

Nie wiem, jakos tak... Stwierdzilam, że dokupię jak maluszek będzie miał ze 4 miesiące, chyba przekonuje się coraz bardziej do karmienia piersią jednak... No i zobaczę wy wezme buteleczkę czy może od razu kubeczek z miękkim dziubkiem, tak jak przy starszych dzieciakach. Tylko tamci urodzli się zimą więc sama pierś im wystarczała, a latem nie wiem czy nie trzeba będzie dopajać jakąś herbatką. Dziewczyny doświadczone (Dodi ;-) ) dopajałaś córcię zaraz po urodzeniu?

A ja wstawiłam pranie, odkurzylam, pozmywalam i lekko ogranęłam całosć:):) teraz juz nikt mi nie zarzuci, że siedze i nic nie robie haha..
teraz jeszczę sie trochę podreperwoać (pomalować) i niedlugo po małą do przedszkola..wtedy do mamy na obiadek i do koleżanki na plotki:):) ale mam dziś pracowity dzień uufff:-D
Corin, ja małą karmiłam tylko miesiąc...teraz żałuje, że tak szybko sie poddałam..ale ona ciągle była głodna..no i podalam jej butlę i jak zobaczyłam, że przesypia w nocy całe 3 lub 4 godz to sie do niej przekonałam...teraz będzie inaczej! nie dam się i będę karmić piersią ile wlezie... Podobno nie trzeba dopajać dzieciaczków, bo mleko mamy jest inne w zależności od pory roku..a na początku karmienia to i tak leci takie najpierw rzadsze, żeby dzidzia sie napiła..potem dopiero to treściwe.. ale buteleczke jedną małą kupie, nawet jeśli przez pierwszy miesiąc nie będzie mi potrzebna...(potem może jakaś herbatka na wzdęcia czy cuś)ale nie zaszkodzi jak jedną kupisz:) najwyżej nie rozpakujesz:)

Ostatnia edycja:
Hej kobitki, ja dziś dopiero teraz zaglądam bo od rana wielkie porządki ( mam ferie więc zaległości nadrabiam bo ostatnie tygodnie to lenia miałam ze hej)
Widzę tu jak zwykle miło ciepło i towarzysko:)

reklama
wisieńka uważaj,bo i Ciebie weźmie kochana na ta piosenkę i będziesz chłopakom swoim spiewała o always-ach hahah ;-) :-D Corin no ja jedna kupiłam w razie W na wzdęcia jakąs herbatke czy cuś :zawstydzona/y: :-D też chce cycem karmić niech wysysa ile wlezie :-D dodi no to podobne rzeczy żesmy zrobiły w domku :-D tylko,że ja z malowaniem to nie bo jak siedzę czy tak anwet na miasto to rzadko kremikiem buzie biorę,boje sie żeby mi krosty nie powyskakiwały :zawstydzona/y: psotka haha czasem się zdarza :-D mówiłam,że ja taka wariatka wydrusia a znajdzie sie zaraz ale zgadłaś mojego ulubionego bohatera bajek,uwielbiam tego żółtego dziabąga :-D

Ostatnia edycja:
Do góry