reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Ja zawsze mojemu A. tłumaczę, że ja już dzidziusia przyzwyczajam do mojego rytmu..co mi później da pospać.. Z Misią też spałam długo..i jakoś jej na dobre wyszło, bo też lubi sobie pospać..a nie tak jak dzieci koleżanki, czasami od 6 rano juz lataja.. nam się nigdy nie zdarzyło takie coś.. o 6 to było mleko, wtedy butla była oddana i dalej spać..i tak czasami do 9 czy 10 mała spała..oczywiście na poczatku jeszcze w nocy wstawałam do niej..ale później juz nie:)

reklama
to ja też się przyłączma do klubu śpiochów :-) mogę spać bez końca
dobraliśmy się z mężem, bo w weekendy też ginjemy do południu, a jeszcze czasem w ciągu dnia ucinamy sobie drzemkę
mam nadzieję, że dziecko oddziedziczy ten gen po nas i tak będziemy sobie spać jak susły we trójkę:-D
veronique a jak ty liczysz tygodnie, bo jak patrzę na twój suwaczek to mim zdaniem dziś zaczynasz 20 tydzień - bo 19 tydzień i 1 dzień to dla mnie już 20 leci... i tak liczę

A wy dziewczyny jak liczycie?

Ja licze skończone tygodnie, więc na razie jestem w 21:):)
ale czasami niektórym mówie, ze zaczął się 22..ale latwiej poprostu mówić, że 21:)

A ja mam pytanko do was.. smarujecie sie juz regularnie, jakimiś olejkami czy balsamami?? bo ja zaczęłam tak 3 tyg regularnie sie smarować, rano i wieczorem olejkami..odkąd brzucho sie powiększył..mam nadzieję, że mi to na dobre wyjdzie haha i mnie ominą te rozstępy na brzucholu:)

Pippi ja mówię, ze mam skonczone 20 tygodni. Mówię o skonczonych ale wiem , ze leci 21.:-)
dodi ja się smaruję od poczatku, chociaz jak miałam te wymioty to nie mogłam bo wszystko mi śmierdziało. Za każdym razem kupuję inny krem.
Idę zrobić te zdjęcia

Tygodnie liczę tak jak Pipii czyli teraz jestem w 21tyg.

Smaruję się tak od 2-3 tyg oliwką bambino, bo jakoś brzucho mnie swędział i się przestraszyłam, że rozstępy mi się robia :-)

Powiem Wam, że ja uwielbiam to wieczorne smarowanie..czasami się pół godzinki tak smaruję i masuje po brzusiu..lubię to, bo wtedy moj dzidziek sie do mnie odzywa hehe..i sobie rozmawiamy:):) ja ja puknę, ona mnie i tak w kolko:-D wcześniej, zanim zaczęła kopać to tak czasami sobie odpuszczałam to smarowanie..ale teraz nie ma mowy! a smaruje sie oliwka dla cieżarnych z rossmana, lub bio oil:)

O widzę, że małe śledztwo w sprawie mojej profesji ;-) Jestem dziennikarką. W radiu mówiłam o swojej grupie wsparcia dla opiekunów osób chorych na alzhaimera, którą od kilku lat prowadzę jako wolontariusz. Kumpeli wykruszył się gośc i na cito musiała zmianiać całą audycję. Czyli wiecie już o mnie wszystko :-)

reklama
A ja już byłam w sklepie,obiad wstawiłam odkurzyłam i pranie wstawiłam ufff ale powera dostałam hahaha a co do leniuchowania hmmm no to ja teraz w ciązy troszkę lubię poleżeć,ale ogólnie nienawidzę spać długo,bo wstaję z bólem głowy ...W weekend jak mój jest w domu to ja wstaję ide na małe zakupki żeby się przeiwietrzyć i wracam to mój robi śniadanie bo tak jakos się przyjęło,że on robi w weekend sniadania ... no ale nie zrywam sie sama o 6tej haha ale 8sma to dla mnie super pora :D

Do góry