reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam :-)

maylah I jak sytuacja? Idziesz na rozmowe?

Alusia8989 Powodzenia. kciuki zaciśnięte :tak::tak:

adudz82 Jak jeszcze kiedyś tam pojedziesz to daj znac, to się umówimy :tak::tak:

Nic już więcej nie napisze, a zaczęłam go chyba pisac z 1,5 godz temu, bo mam trochę do zrobienia w domu, Małą usypiałam prawie pół godz a skoro śpi to lece coś porobic bo pewnie mam tylko dodzinę spokoju ;-)

Pewnie do wieczorka, pa.

...http://maluszkiwakcji.interia.pl/galeria-pokazow/art,3588,oliwia-i-dzien-pelen-przygod-.html

reklama
hello dupeczki :-D:-D

u nas ok, wczoraj po wizycie u pediatry dostałam same pochwały i Jula też. Jest ogólnie zdrowa, ale ponieważ nie chce jesć (pewnie przez ząbki i upały) to mamy zrobić badanie krwi czy nie ma anemii, moczu czy nie ma bakterii przez ktore nie ma apetytu. Pediatra też mi powiedziała że bardzo dobrze małą ubieram czyli rozbieram ile się da :-D a jak jest pod parasolką lub budą i nie wiele mocno to luzk i bez czapki można. W sumie już od jakiegoś czasu ją bez czapki wozę w cieniu. Mam też nie dawać słodkich herbatek i soków tylko rozcieńczać bo i przez to że wypija z 300 i wiecej słodkiego to może nie chcieć jeść. Mamy 7750 więc słudła mi Jula w 1,5 tyg 110g i 73cm. Jeśli chodzi o rozwój fizyczny to rewelka co oczywiście mamusię bardzo cieszy.

M wczoraj musiał zeba jednak usunąc ( 2 w ciągu 3 dni) :wściekła/y: bo ten fiut mu go równo połamał i na zdjęciu widać było że nic z niego nie będzie. Marek wygląda jak z krzyża zdjęty.
do tego jeszcze mi się dziś śnił, że go 16 facetów zgwałciło :confused::eek::eek:bleeeeee

alusia, powodzenia odezwij się jak już będziesz mieć siły i koniecznie wklej fotki dzidziolka !

u nas w rodzinie też będzie kłótnia o spadek, bo babcia M zapisała mu kilka lat temu w darowiznie mieszkanie. Jego ojciec jest jej dzieckiem wiec dziedziwczy w 50% reszta jego rodzeństwa nie żyje więc ich dzieci mają reszte do podziału. Ojciec sie zrzeka spadku, a tamci pazerni mieszkają na południu kraju, babci nie widzieli z 10 lat ale babka ma 90 na karku i już nad nią stoją i czekają. A dowiedzieli się że Markowi przepisała mieszkanie i teraz kombinują co by zrobić. Także też będzie gorąco.

parno dziś, mają być burze, wczoraj tylko grzmiało ale nie padało. Oby było ładnie do wieczora bo chcę spacerować. Wogóle łaże z małą po ok 5-6 h dziennie bez przerwy nóg chwilami nie czuje a ważę wciąż tyle samo. :eek:

Witam mamuśki, U nas jak wszędzie upał , ale Maksowi to nie przeszkadza pod warunkiem ,ze jest na dworze , bo w domu wrzeszczy!
Ja właśnie postawiłam ziemniaki , bo M dał sygnała ,że już jedzie:szok:
Dobrze ,że reszta była szybciej zrobiona!
Beata , ale się posmiałam z twojego posta , nie owijasz w bawełne , no ale czasami trzeba, koleżance podczas wycinania migdałków dwójkę połamali i tak jakby się nic nie stało! Tylko ja o tym poinformowali!
Dmuchawcu u mnie właśnie po karmieniu 3 kg naskoczyło , ale przy Stasiu było gorzej , bo aż 5
Maylah mam nadzieję ,że poszłaś na ta rozmowę!!!
Dobra lece poszukać jakis przepisów na ciasta! narka!

HEJKA!!
U nas tak goraco ,że nic sie nie chce .
W nocy nawet nie grzmiało,a nie ma czym oddychać.
Mały w domu sie drze, a tu juz nie ma gdzie łazić w tej dziurze.
Miał sac nie śpi ,chodzi sie przewraca i 'mama,mama'' kurw.cy dostane,rano KAROL chodził i wył teraz ten.
RAAAAAAAAAAATUNKU!!!

IDE zupe robić ,mąż padniety przyjdzie z pracy.Cały dzien w metalowej hali w takim upale :szok:,masakra.

ANIU TY sprzątasz nie możliwe:-D:no:;-).

ALA trzymam kciuki ,i jak najszybciej sie odezwij i pochwal malenstwem.
Aż zazdroszcze !!

z tymi spadkami przerąbane !!!:no:

miałam cos napisać i zapomniałam ...............

Witam się serdecznie

jaka u nas parówaaaa to coś strasznego, nie lubię takiego upału bo oddychać nie ma czym, wczoraj wieczorem faktycznie popadało, ale tylko tyle, co kot napłakał,

Maylah i jak tam rozmowa?? byłaś?? czy może jednak zrezygnowałaś??

Alusia trzymam kciuki żeby wszystko było oki

Dmuchawcu ja też ostatnio myślałam o takich generalnych porządkach i o wyszorowaniu wszystkiego, tylko jakoś nie mogę się do tego zebrać, może w przyszłym tygodniu, jak będe miała na popołudnie do pracy to je w końcu zacznę,

Ewcia co do spania to mi Monia zasypia ok 20.30 i śpi średnio do 6.30 a jeżeli chodzi o spanie w dzień to zazwyczaj ma tylko jedną drzemkę między 10.30 a 11.30-12.00 no chyba, że z rana prześpi mniej niż godzinkę to wtedy po południu też jej się przydaje taka druga drzemka, tak jak dziś,rano spała tylko 40 min, więc teraz o 15.15 zasnęła i pewnie do 16.00 pośpi,

Kamlotka będę o tobie pamiętała przy naszej następnej wizycie w twoich stronach

Beato twojemu mężowi nie zazdroszczę tego wyrywania, chociaż jak powtarza mój znajomy "wyrwany ząb już więcej nie zaboli" więc chociaż jeden plus, no i mam nadzieję, ze te wyniki wyjdą wam super,

ostatnio wy narzekałyście na swoje "kochane" teściowe a dziś chyba moja kolej,
upał u nas niemiłosierny a ta małą ubrała na spacer jakby na termometrze było o 15 st mniej, rajstopy, bluzka z długim rękawem, no normalnie szok, a tyle razy jej mówiłam, zeby jej tak ciepło nie ubierała, że jak jest za ciepło to niech wyciągnie jej z szafy coś lżejszego do ubrania, a ona na to, że Monia ma tyle ciuszków, ze ona nie wie co wziąć, bo zazwyczaj z rana ja jej wyciągam na szafkę to w co ma być na spacerek ubrana, ale ja przecież też o 7 rano nie do końca mogę przewidzieć, jaka temp będzie w południe, normalnie mnie rozdrażniła dziś kobieta, ehhh a by sie mogło wydawać, że w końcu powinna wiedzieć jak dziecko ubrać, tyle lat w przedszkolu pracowała, no i w końcu trójkę swoich wychowała, a tu d..., ahh wyżaliłam się to teraz mogę już iść obiadek robić, zajrzę później

Hej dziołchy:)
U nas w końcu burza, była tak parno, że nie dało się funkcjonować. Siedziałam chwilę na balkonie i mokłam w deszczu-było bosko :)
U nas dzionek zleciał spokojnie, jutro jadę znowu do Mamy, bo w sobotę mam imprezę z okazji 10-lecia skończenia liceum, mam nadzieję że będzie fajnie. Niektórych ludzi nie widziałam te 10 lat, z innymi mam kontakt, ciekawe jakie będą relacje po tak długim czasie:)
Mojego Młodego ta pogoda wykańcza, spał już dzisiaj prawie 3 godziny i teraz znowu zasnął. W nocy śpi normalnie, mniej je, za to dużo pije, chodzi prawie nagusieńki a i tak się klei :) Kupiłam mu dzisiaj krem z filtrem 50, bo Kuba ma jasną karnację a jak ma być tak ciepło, to wolę go bardziej zabezpieczyć.
Alusia życzę Ci zdrowiutkiego synka, oby poród przebiegł bez żadnych komplikacji.
Ania zazdroszczę Ci tych starych murów-w takie upały ma to dobre strony :) Co do sprzątania-też miałam dzisiaj fazę, aż jestem zdziwiona że przy takim upale chciało mi się cokolwiek zrobić.
Beata26 gratuluję wizyty :) Fajnie usłyszeć, że jest się troskliwą i bardzo dbającą o swoje dziecko mamą, prawda?? :))) Oby M. szybko doszedł do siebie po tych zabiegach dentystycznych.

Ależ na dworze pięknie....pada...jest czym oddychać!

Hej dziołchy:)
U nas w końcu burza, była tak parno, że nie dało się funkcjonować. Siedziałam chwilę na balkonie i mokłam w deszczu-było bosko :)

Ależ na dworze pięknie....pada...jest czym oddychać!

ja też tak chce:tak::tak::tak:, u mnie cały dzień nie ma czym oddychać:-:)-( i w sumie ok 18 też się zachmurzyło i myślałam, ze może popada:blink::blink:, ale jak na razie sucho, i deszczu nie widać,:dry::dry:

:-D:-D kobiecie nigdy nie dogodzi, jak pada to narzeka, że słońca brak, a jak świeci słońce to pragnie deszcze :-D:-D

a gdzie reszta dziewczyn?? odezwijcie się kobitki:tak::tak:

hej dziewczyny

ja tez bywam tutaj ale bardziej was poczytuje niz pisze....u nas wszystko oki Adulka rosnie tez ubieram ja w bluzeczke i krótkie spodenki a wraz jest mokrutka....mojego m od 3 dni boli glowa i obawiam sie ze to udar sloneczny .... mam nadzieje ze wkrotce minie bo chory chłop w domu to gorsze niż dziecko :)
Dmuchawcu podziwiam ze masz tyle checi mi tam sie nie chce posprzatam raz w sobote i tyle.....
Alusia trzymam kciuki........ tez bym chciala byc w ciazy to taki piekny czas ale jeszcze troszke poczekam........
Adziunia moja Adulka spi podobnie jak Monia tylko z karmieniem o 1 w nocy.....
Beatka i co wyszlo z twoim wózkiem???
Ada gratuluje -zazdroszcze :)

dziewczyny a pamietacie bb ciotke ktora ma bodajrze Tosie i martwiła sie ze jej córa zle sie rozwija ciekawe co u niej

pozdrawiam pa

reklama
daisy też ostatnio o niej myślałam (chyba przed wczoraj) i miałam przejrzeć wątek w jej poszukiwaniu, ale jakoś dziecka mnie odciągnęły od kompa...

Do góry