reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

No i juz po szepieniu i obowiazkach domowych. Maly juz kima wiec mam chwilke dla siebie.

Justysiu z malym jest moj P jak przychodze z pracy to on idzie i tak w kolko.. malym miala sie zajc tescowka, ale po 2 dniach dziwnym trafem znalazla tez prace i itak to wyglada..ehh..

A [racuje w tej samej firmie co przed wyjazdem tylko w innym sklepie..

I tez robie zeba kanalowo za tydzien czeka mnie ostatnia wizyta.. jakies 3 tyg. temu wygladalam z jednej strony jak chomik tak mi podszedl ropa a najdziewniejsze, ze mnie nie bolal..okazalo sie u dentysty, ze 13 lat temu dentystka, zle zalozyla mi plombe i obumarl sam, wiec bez zadnych srodkow przeciw boluwych sie obylo na cale szczescie...

Dziolchy jest jeszcze ktoras??

reklama
dziewczyny mam pytanie: jak wasze dzieci jedzą w taki upalny dzien? moj nic nie chce tylko pije non stop, tre mu owoce , robie jakies deserki nic nie chce, dopiero pod wieczor troszke zje, no i czesto sie budzi w nocy na picie, jedyne co zje to jakis jogurcik i tyle... dzis zjadł tyle co nic, rano butelka mleka 150ml, poł jabłka, 2 male jogurciki takie kubeczki jak danonki, i pól marchewki, no i moze z jednego herbatnika,nawet po kapieli zaraz sie strasznie pocił, okna pootwierane ale i tak skwar jak niewiem... a ubrany tylko w boda,
poza tym do nas burza idzie wiec pewnie dlatego tak jest, no i ejszcze jeden problem komary co stosujecie??
ja na lozeczko polozylam firanke i dalam kilka kropel olejku, jutro wymyje malego w szarym mydle ponoc to pomaga, u nas jest [plaga komarow sa wszedzie ja tez jestem cala juz pogryziona, tylko sie idzie przy jakis krzakach i juz gryzą, wczoraj tak nie bylo ale dzis na ta burze jest ich multum.

a tu dalej pustki:sorry2::sorry2::sorry2:

u mnie jest tak parno, nie ma w ogole czym oddychać, i podejrzewam, że pewnie w nocy będzie padało i to całkiem mocno, jak by trochę deszczu spadło to i powietrze byłoby inne:tak:

Ada moja w simie jadła dziś całkiem normalnie
a co do komarów to ja jeszcze nie zauważyłam, żeby jakaś plaga była i na razie nic nie stosowałam, ale na wątku zakupowym dziewczyny przed weekendem coś o takich preparatach pisały ;-)

Ostatnia edycja:
Jak zawsze źle przeczytałam ! Sorki Justyś!

Nic nie szkodzi ,bo tak byś nie była NASZA NIUTKĄ!!!:tak::tak::tak::tak::-)

a MADZIA chce isc do pr:-)cy ,ale nie chce.
Jak dadzą to wezmie jak nie to nie :-D:-p.

Gustii jak tam 18 opita !!!:-D:-D:-D:confused:

ADA co do komarów jeszcze nic nie stosuje ,ale jak najszybciej trzeba bedzie ,wilgotno i dziadostwo bedzie sie rozmnażać.
To Twój KACPEREK chyba wiecej zjadł od mojego;
o 5.30 butla
10.00 niecałe pół jogurtu
po12.00 dwa petitki
17.00 kawałek ziemniaka i teraz niecałą mini mini parówke.
Pije za to dużo ,nie przejmuj sie teraz tak bedzie.
A picia nigdy nie za dużo.

A ja mam soczek imbirowy szwagierówka mi z selgros przywiozła i bedzie zaraz piwko z soczkiem moje najdobrejsze!!:happy2::happy2::happy2::happy2:

To ja sie choc przywitam z moimi kochanymi dupeczkami

GUSTLICKU STO LAT STO LAT I DUUUUZZZO ZDRÓWKA

Moje dziecie przechodzi samego siebie,juz nawet rączki taty i babci nie sa fajne,tylko na mnie wisi,nic kompletnie nie moge z nim zrobic.Momentami normalnie mam ochote krzyczec na niego i w dupsko lac.Powstrzymuja mnie koncówki cierpliwości i sumienie.
A mi sie znów lapek psuje i zamiast liter wyskakuja mi jakies bzdety:(
No nic ide zmywac,
Nie wiem laleczki kiedy ja was nadgonie:(
Ściskam Was wszystkie

a ja sie bije z myślami:dry:
iśc.....nie iść .....na te rozmowę,
mówię Wam ja nie lubię tego typu pracy,wciskanie wszystkiego klientom , bo taki jest plan:-(
wychowawczy mam do konca wrzesnia, ale w mojej dziurze mało ofert pracy, nie wiem czy potem cos znajde, bo w moim banku zlikwidowali jeden etat ( zwolinili dziewczyne , ktora byla na moje m-ce przyjeta) wiec raczej mnie nie przyjma. Tam chociaz mam dwie pokrewne duszyczki, moje wspolpracowniczki......
ok chyba nie zasne dzis

MILEJ NOCKI

Cześć dupeczki:-D!

Justyś nie wiem czemu nie godom. Jakos tak wychodzi- albo mi weny brak, albo czasu nie starcza. Wzięłam sie ostatnio za generalne porzadki w domu bo mnie juz ten burdel wkurzac zaczął. Dziś szoruje łazienkę (jak ja to kocham:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:). Ale ptzynajmniej jak skoncze to bedzie świezutko.

Co do komarów - ja mam w każdym pokoju przynajmniej w jednym oknie moskitierę i otwieram tylko te okna. W drzwiach balkonowych tez moskitiera jest. Więc zadne komarzyska nas nie niepokoją. A na weekendowy wyjazd kupiłam Ziajki Anty-bzzzz dla dzieci. Pryskałam nim małą i wózek gdy spała na dworu i siebie tez. Nic nas nie pogryzło, więc polecam!

W mieszkaniu upałów nie odczuwamy. Nasz blok jest stary jak świat i z cegły murowany wiec często na zewnątrz jest cieplej niż w domu.

U nas dzis od rana lało, ale teraz sie wypogadza. Ja juz pranie wywiesiłam i biore sie zaraz za łazienke, tylko małą spać połozę - jeszcze hasa, ale juz widzę, że oczka trze.

Patra- ja niestety odkad mało karmie piersia, zaczełam tyc. I tez cwicze i smaruje sie kremikami, no i zero chipsów:-( Zobaczymy co bedzie z tego:sorry:

Miłego dnia, kobitki!

reklama
Witam się i ja. Roczek można zaliczyć do udanych. Tomi popływał nawet w basenie, choć woda nie była za ciepła. Babcia kupiła mu rękawki i kółko do pływania i młody tak śmigał w tym basenie, ze szok. A to taki spory basen, że po drabince trzeba do niego wchodzić.
Adamo większy od o miesiąc starszego kuzyna (a łeb to ma zdecydowanie większy ;P), ale tamten sprawniej chodzi (za jedną rączkę)... a poza tym to sa różnice, ale wiadomo - jeden potrafi to drugi tamto, w zależności czego uczą opiekunowie.
U nas wciąż bez deszczu.

Gustlicku spóźnione życzonka dużo zdrówka i pociechy z dzieciaków!

Maylah na rozmowę możesz iść tak czy siak... a jak Ci faktycznie zaproponują pracę na dobrych warunkach to wtedy się zastanawiaj :)

A ja zabieram się za porządki, bo wszędzie pełno zabwek. Wieszam pranie na tarasie i dawaj na spacer.
Tomi dzisiaj znowu wstał przed 9! niesamowite :)

A jak tam ostatnio spanie Waszych maluchów? Mój Adamo ostatnio idzie spać o 20 i wstaje o 7. A drzemkę ma koło 12:30-15. Także na spacerek wychodzimy koło 10, po spacerku zupka i w kimono, po spaniu drugie danko i jazda na spacerek :)

Do góry