reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

hej matki wariatki!!!
Mały śpi sobie w cieniu na balkonie wiec mam chwilę spokoju :tak: Wczoraj do południa cały czas spacerowaliśmy, musiałam iśc do ośrodka rehabilitacyjnego zapisać się na fizykoterapie bo dostałam skierowanie. Bede miała ultradzwieki, pole magnetyczne i Prądy interferencyjne. Wszystko na to moje nieszczęsne kolano :baffled: w ogóle to w poniedziałek miałam wizyte u lekarza, własnie w tym ośrodku. I tak mi wymolestowała kolano że kurcze do dzisiaj noga mnie boli :confused: A jakieś 2 tyg miałam spokój :angry: Od piątku zaczynam zabiegi.. Ech.. No ale męzul wczoraj zabrał mnie na zakupy, kupiłam sobie białą sukienkę, z nibydżinsu :rofl2::rofl2::-D A dzisiaj ciąg dalszy zakupów... muszę jeszcze trochę ubrań sobie kupić :happy::happy: No i małemu kupiłam fajne kompleciki na lato :tak:
A tak w ogóle to wzięłam się w końcu za swoją oponę :rofl2: Robie rano i wieczorem brzuszki (x30), nożyce, skłony, jakieś takie wygibasy nogami, tyłkiem no i mam zakwasy :nerd: Doi tego ostro katuje sie kremami wyszczuplającymi i piję herbatke przyspieszającą spalanie tłuszczów :zawstydzona/y: Musze 5 kg stracic to wtedy stuknie mi 60 kg i bedzie git :nerd: Mam motywacje bo w lipcu ide na wesele :rofl2:
Uff ale u nas gorąc. Teraz w słoncu na termometrze pokazuje 40 stopni :szok:

olcia
mój Kacpero tez pije soczki z kartoniku :-D Z Tymbarku. Mają takie fajne słomki, że końcówka przez która się ciągnie jest jakby sklejona i zrobione są 2 dziurki. Nie leci wtedy tak dużo tego soku i Kacper się nie dławi tak jak to raz było ze zwykłą słomką :zawstydzona/y:

Ewcia och Praga. Jest bardzo bliska mojemu sercu bo pod Pragą zostałam spłodzona!!! :rofl2::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

tralalalalalalala niestety tak to jest z rodziną. Oczywiście nie mówię o wszystkich tylko ogólnie. Ponoć z rodziną dobrze wygląda się tylko na zdjęciu. O ile stoisz z boku i możesz siebie wyciąć ;-) Ja z rodziną męza nie mam wesoło, ale to oni będą tego kiedyś żałować :dry:

reklama
EWCIA SORKI URODZINKI CIE DOPIERO CZEKAJĄ .
Wiedziałam coś mi nie pasiło.

idziemy na ten skwar kobietki ,tak goraco ,że do sklepu moze mały zasnie i na kocyku bedziemy sie wylegiwac koło bloku,jakby która chciała to mnie znajdzie koło bloku na trawce.:-)

No to nastepny bruuuumek!!
NO NIUTKA WY JUŻ NIEDŁUGO I JEDYNKA Z PRZODU MAKSOWI WSKOCZY!anA z tym ubieraniem to przesrane,ciekawe co ja ubiore ,jakas płachte zarzuce i już!

VARCIK zapomniałam witam!!
Czesto mostatnio myslałam co tam u CIEBIE!
GRATULLUJE PRAWKA ZA 1 RAZEM!!!
A kto z małym jest jak pracujesz?
DObrze ,że firma sie rozwija !
Justyś my już jedynki mamy , dwójki też , teraz czekamy na 3 , tylko ,że Maks to teraz dużo gorzej znosi niż pozostałe! A co do ubioru to pewnie jakbym coś miała to nie kupuje, ale moja szafa bardzo uboga, a sukieneczka bardzo skromna tak zwana mała czarna tyle ,że granatowa!

niuta podobno trójki (kły) najbardziej bolą ze względu na jakieś nerwy oczne czy coś takiego, tak gdzieś wyczytałam...
Mój Adamo dzisiaj miał problem z zaśnięciem (zasnął dopiero 10 minut temu jak go ugłaskałam w łóżeczku). Nigdy nei miał z tym problemów. Stawiam na zęby - idą nam dwójki. Górna prawa już się przebiła. Zobaczymy co będzie się dalej działo...
A teraz zabieram się za obiadek... dziś zielone spaghetti :) (pierś z kurczaka z sosem śmietanowo-szpinakowym + makaron + starty ser). Mój małżon dodaje sobie do tego posiekane suszone pomidory - ja osobiście nie przepadam.

hej matki wariatki!!!
Mały śpi sobie w cieniu na balkonie wiec mam chwilę spokoju :tak: Wczoraj do południa cały czas spacerowaliśmy, musiałam iśc do ośrodka rehabilitacyjnego zapisać się na fizykoterapie bo dostałam skierowanie. Bede miała ultradzwieki, pole magnetyczne i Prądy interferencyjne. Wszystko na to moje nieszczęsne kolano :baffled: w ogóle to w poniedziałek miałam wizyte u lekarza, własnie w tym ośrodku. I tak mi wymolestowała kolano że kurcze do dzisiaj noga mnie boli :confused: A jakieś 2 tyg miałam spokój :angry: Od piątku zaczynam zabiegi.. Ech.. No ale męzul wczoraj zabrał mnie na zakupy, kupiłam sobie białą sukienkę, z nibydżinsu :rofl2::rofl2::-D A dzisiaj ciąg dalszy zakupów... muszę jeszcze trochę ubrań sobie kupić :happy::happy: No i małemu kupiłam fajne kompleciki na lato :tak:
A tak w ogóle to wzięłam się w końcu za swoją oponę :rofl2: Robie rano i wieczorem brzuszki (x30), nożyce, skłony, jakieś takie wygibasy nogami, tyłkiem no i mam zakwasy :nerd: Doi tego ostro katuje sie kremami wyszczuplającymi i piję herbatke przyspieszającą spalanie tłuszczów :zawstydzona/y: Musze 5 kg stracic to wtedy stuknie mi 60 kg i bedzie git :nerd: Mam motywacje bo w lipcu ide na wesele :rofl2:
Uff ale u nas gorąc. Teraz w słoncu na termometrze pokazuje 40 stopni :szok:

olcia
mój Kacpero tez pije soczki z kartoniku :-D Z Tymbarku. Mają takie fajne słomki, że końcówka przez która się ciągnie jest jakby sklejona i zrobione są 2 dziurki. Nie leci wtedy tak dużo tego soku i Kacper się nie dławi tak jak to raz było ze zwykłą słomką :zawstydzona/y:

Ewcia och Praga. Jest bardzo bliska mojemu sercu bo pod Pragą zostałam spłodzona!!! :rofl2::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

tralalalalalalala niestety tak to jest z rodziną. Oczywiście nie mówię o wszystkich tylko ogólnie. Ponoć z rodziną dobrze wygląda się tylko na zdjęciu. O ile stoisz z boku i możesz siebie wyciąć ;-) Ja z rodziną męza nie mam wesoło, ale to oni będą tego kiedyś żałować :dry:
Patra ja też musze spuścić do 60 kg, ćwiczyłam przez kilka dni i jakoś nie mogę się zmusić do więcej, brak motywacji :-) Przyjedz to poćwiczymy razem!
A co do rodzinki , to ja nie narzekam , ale też na zdjęciach zawsze stoję z boku!

niuta podobno trójki (kły) najbardziej bolą ze względu na jakieś nerwy oczne czy coś takiego, tak gdzieś wyczytałam...
Mój Adamo dzisiaj miał problem z zaśnięciem (zasnął dopiero 10 minut temu jak go ugłaskałam w łóżeczku). Nigdy nei miał z tym problemów. Stawiam na zęby - idą nam dwójki. Górna prawa już się przebiła. Zobaczymy co będzie się dalej działo...
A teraz zabieram się za obiadek... dziś zielone spaghetti :) (pierś z kurczaka z sosem śmietanowo-szpinakowym + makaron + starty ser). Mój małżon dodaje sobie do tego posiekane suszone pomidory - ja osobiście nie przepadam.
Ewa , a ja głupia myślałam ,że on przesadza , teraz dopiero zajarzyłam ,że to oczne! A co do tego spaghetti to wrzuć przepis na kulinarne , chętnie wypróbuje!

U nas nie ma brum brum, ale za to lali robi aaa aaa (czyli przytula bo ma spac:-D) i kocha kocha, mamusi tez robi kocha kocha, a jak mówie moja moja to sie tez przytula :-D

Ja normalnie od 2 m-cy nie moge zejść tych 5 kilo! :no: Wtedy byłoby jak dawniej

witam sie po pracy

u nas teraz pogoda super, chociaż rano wcale nie było tak fajnie,
my dalej walczymy w katarkiem chociaż dziś już jest lepiej, mam nadzieję, ze do jutra przejdzie

Kamilko o targach słyszałam, ale nigdy na nich nie byłam, i teraz też na weekend mamy inne plany, ja w sobotę na pewno pracuję a później raczej do Gdańska jedziemy

niutka a mi się wydaje, że Justynie z tą jedynką z przodu to chodziło o wiek Maksia, a nie o ząbki:-p:-p:-p chociaż to może ja się myję:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Maylah powodzenia jutro podczas rozmowy :-)
niech będzie po twojej myśli, bo w sumie to po twoim poście to nie wiem, czy ty chcesz iść do tej pracy czy nie:sorry2::sorry2:

lecę zrobić sobie coś do picia, i przygotować obiadek, chociaż dzisiaj mam tylko gotowy obiadek do podgrzania, teściowa mi troszkę przyniosła rano więc nie muszę dziś nic pichcić,

postaram się do was zajrzeć jeszcze dziś wieczorkiem, teraz dziecko dopomina się uwagi, więc zmykam

reklama
Przyszliśmy z dworu,taki skwar,że :szok:.
Narazie starczy ,wieczorem wyjdziemy.

EWA ja wogóle mam ostatnio problemy z zasypianiem ,na dworze ok. w wózku wybuja i śpi,a w domu tragedia ,ale znalazłam sposób .
DAJE mu butle z mlekiem i kłade do łóżeczka ,trzyma sobie i zasypia z butelką.
BO było takie darcie ,że szok.

Dziewczynki to zapraszam do mnie ,mąż nas tak wyćwiczy ,że bedziemy kulturystki,a mi juz siły rosną i nawet sobie dodałam już 2,5kg do każdej sztangi.:tak:;-)

A ja musze sie pochwalić ,że zrobiłam w poniedziałek zeba kanałowo ,wcale nie bolało i nawet nie płakałam:-D:-D:-D:-D!
Karolek był ze mną ,doktor powiedział,że jeszcze w życiu nie miał tak grzcznego dziecka na poczekalni.
Siedział tak poważny i sie nie zgarbił mówi''jak żołnierz'' i w nagrode dostał paste do zębów.I kazał mu myć.
Ale to ja miałam zeba robionego i w nagrode musiłam zapłacić150zł:crazy::-).
Nawet nie tak dużo.

No ,a KAROLOWI cały ranek do południa tłumaczyłam ,że nie może płkać jak chce jechać i mu opowiadałam ,że pan krzywdy mi nie zrobi i takie tam.
Nawet dał sobie zeby zobaczyć.

A ja na obiadek mam wczorajszy czyli mielone ,ale zamiast mizerii bo zżarta to sałata .
PYCHOOOTKA mmmm.....uwielbiam sałate :tak::tak::tak:!

A TY DMUCAWCU CO NIE GOOOODASZ????:confused::dry:

Do góry