reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Witajcie w tak piękne przedpołudnie :-) U nas słoneczko za oknami, ale za to -10 :dry:
No i chyba ze spacerku nici, bo Adam zbudził się z jakimś furczeniem w nosie :no: oby to tylko takie jednorazowe. A na takie mróz z nawet małym katarkiem (czyt. osłabieniem organizmu) nie będę go ciągać.

Dzisiaj pierożki ruskie na obiad :tak: ale nie ja lepiłam - babcia. Lepiła przedwczoraj do północy, coby dla wszystkich wnuków była porcyjka na obiadek :-D szalona :-p Do tego jeszcze krokiety z mięsem i kapustką wpadły do zamrażalki - będzie kolejny obiadek :tak: Te babcie to jednak fajna instytucja :-D

A wczorajsze roladki, jeszcze wczoraj wylądowały w zamrażalce, więc będą "na zaś" - miały być na dwa dni.

Nie wiem dokładnie kiedy teściowie i moi rodzice wracają z gór. Chyba jutro. Muszę zatem zrobić teściom jakieś zakupy do lodówki i na jutro obiadek przygotować.

Dzieciaki wzywają. Miłego dzionka dziewczyny!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry,
u nas noc hmm.... z dwiema pobudkami tyle,że ta druga przeciagłą się od4-6, masakra,, ja tam nie wstawalam kazalam mojemu a co, ale i tak nie spalam, nie umię spać jak mały nie spi.
Wczoraj na wieczór mialam jakieś zatrucie pokarmowe, na szczescie dziś jest juz ok.
Ucho już przeszło, chyba po tych kroplach,dzieki Daisy;-)
Teraz mały się fajnie bawi a ja korzystam. I czekam na paczki z allegro mam nadzieję,że wkonću przyjdą,
na poczatku grudnia zamowiłam dla siostry spodnie, i przyszły na poczatku stycznia, niby jako za dość uczynienie dostalam do nich dwa paski, a tu ostatnio patrze przychodzi znów jakas paczka, i po raz drugi wysłali mi te spodnie, na wieczór mój miał telefon,że oni się pomylili, i żebysmy je odeslali a oni pokryyją koszt wysylki lub mozemy je kupić za 30 zł heh, no i oczywiscie je kupilismy do tego ja zauwazylam,ze te spodnie na siostre bedą na pewno za małe, bo ona pisala ze ma wiecej w pasie niz te spodnie wiec tym sposobem mam 2 pary spodni.
a siostrze zamowiłam sweterek ktory sama sobie wyslala, tylko musze jej to wyslac do angli, mam nadzieje, ze dojdzie bo juz kilka rzeczy nie doszło.

wszystkiego najlepszego dla Julki,Małgorzatki i Jonathanka.

Ostatnia edycja:
Ojej ilu my dzisiaj mamy tych solenizantów :szok: czyżby w okolicach 21 lipca wiał halny? a może jakieś skoki ciśnienia? burza jakaś?

W każdym razie duuuuuuż duuuuuużo zdrówka i uśmiechu wszystkim maluchom, no i cierpliwych rodziców ;-):-D

A czym się różnią apteki medyczne od zwykłych? Hmmm Daisy nasza kochana farmaceutko pomóż?:-p:-p

kochana, apteki medyczne to taka sieć aptek o takiej nazwie:-)

Czesc koffane!

Piszemy z moim kochaniem, wiec nie za dlugo ;-) Ja jak zwykle z watpliwosciami: jak wygladal wasz okres po porodzie? Bo mnie poprostu zalewa :wściekła/y: i nie wiem czy to normalne. Jezeli tak to czy nastepne tez tak wygladaly? Przepraszam za takie malo estetyczne pytania z rana.
Narazie zycze mikego dzionka :tak:

annie mój okres to porażka, jak przed ciążą używałam wkładek discreet to teraz używam zwykłych podpasek, bo leci jak z wiadra po 6-8 dni nawet. ale za to nic nie boli, a kiedyś uuuuuuuuuuu nieżle bolał brzuch i piersi.

Dmuchawcu, u mnie to samo z mał, ciągle yyyyyyyyyyyyyyyy i wciąż chce być obok. A karteczki śliczne:-)

A co o chłopca, ja się kochałam dzień przed owu żeby mieć dziewcxzynkę (sugestia gina) i mam, a M biedny nieświadomy myślał że chłopca uda mu się zrobić:-D

U nas noc całkiem, Jula spała od 8:30 (ale od 15 z minutami wariowała do wieczora) do 8:40. Z czego pobudki o :
nr 1 - 1 w nocy bo się na czworaka obudziła
nr 2 - 4 w nocy wkurzona z głową miedzy szczebelkami a ochraniaczem, dałam butle zjadła 80 i spała do
nr 3 - 7 zeby zrobić kupkę odwrócić się na brzuszek, włączyć sobie karulzekę i iść dalej spać przy melodyjce
nr 4 - 8:40 zjadła 30 i sie bawiła do 10:30 z tatusiem

także nocka jako tako, ale ja spałam w drugim pokoju więc połowy jej wiercenia nie słyszałam.
No i odebraliśmy wyniki moczu, Jula ma mocz wzorcowy, więc nadal nie wiadomo od czego to wiercenie:baffled:

aaa i dziś kończmy 6 mcy:-):-):-):-):-):-):-)

Agniesiu dla Jonathanka 100 latek i dla wszystkich solenizantów również:-)

a my dziękujemy za życzonka :)))))

Ostatnia edycja:
do mam które kupują bebilon pepti, mój M kupił dziś po 6.30 za puszkę w aptece medycznej, a w wiekszości aptek są po ok 12zł.

Zmykam spać. Jula nie spała od 15 - 20:30 , teraz śpi więc czas na mnie.
do juterka kochane:-)

najwidoczniej w tej sieci aptek maja promocje dla pacjentow znaczy sie bonifikate....:-):-):-)

czesc ciotki. My przed chwila wstalismy. Noc w miare spokojna. Wczoraj dzien sprzatania mialam heh i znowu jestem do tylu:baffled:. Ostatnio nie mam czasu na nic. Maly probuje raczkowac i musze miec go caly czas na oku...

Wszystkiego najlepszego z okazji 6 mini urodzinek dla wszystkich maluchow.

reklama
MOJA TEZ DZIŚ KOŃCZY 6 MIESIĘCY. W zasadzie skończyła 23 minuty po północy.

I z tej własnie okazji dała mi w taki pokaz że dwa razy musiałam wychodzić z pokoju policzyć do 10 bo myślałam że inaczej na nia na krzyczę.
Obudziła się o 8 rano i ryczy...daje cyca...nie dalej ryczy....i paluchy w buzi więc mówię głodna, no to zrobiłam kaszkę....nie chciała jeść, dalej ryczy i palce w buzi a p łacz jak na jedzenie...więc mówię spróbuję jej dać mleko nan w słoiczku gotowe kupione w aptece (miałam awaryjnie nan1). Zrobiłam nie chciała pic i dlaje ryczy więc lulam, nie pomaga, macam brzuszek ale jest miękki, więc znów próbuje cyca. O 11 się wkurzyłam i przygrzałam obiadek gerbera. Zjadła cały słoik!!!!!!!!!Dała się uspać i teraz śpi....

Kurcze, czy ona może mieć już takie zachcianki? Ja myślałam, że zaraz ja zacznę ryczeć z nia bo tak się darła...:-(

Dmuchawiec, co do mojego prawo jazdy, to dobry kierowca ze mnie nie będzie, bo ja jestem analityk. Analizuje co mam zrobić jak mi wyjedzie cos z prawej itd. A kierowanie pojazdem ma być reagowaniem spontanicznym, jedziesz, widzisz że coś się dzieje i wtedy reagujesz a ja jadę skupiona jak na egzaminie.

Dzięki tez za radę dotyczącą płci dziecka. Kupię sobie chyba testy owulacyjne jak zacznę się starać i wtedy będę wiedzieć kiedy mam się kochać.
Ostatnio też kupiłam testy jak starałam się o Małgosię. Kupiłam je razem z testem ciążowym i ten zrobiłam pierwszy. Okazało się że testy owulacyjne mogę oddać koleżance:-D

Do góry