reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Też uciekam do łóżeczka

Snów życzę

A to dla Maluszków Naszych Kochanych

To, co dobrym i słodkim snem zwie się
niech Ci Anioł na skrzydłach przyniesie...
Księżyc niech Cię do snu utuli,
Gwiazdka- bajkę opowie...
A Nocna Cisza, nim wstanie świt,
w Krainę Snów niech Cię porwie...

reklama
Aniu bardzo mi przykro ... Trzymaj się Kochana dzielnie bo masz Zosie :-) a maleństwo jeszcze do Ciebie wróci :tak:

A ja mam straszny problem ... Mój Jaś jest chory hmmm ... Od wczoraj zjadł tylko 200ml mleczka i już 3 razy miał 39,5 gorączki i nie wiem co mam robić. Byłam owszem u lekarza i mi powiedział że to z gardła i to normalne ale ja już nie moge patrzeć jak Jasiek majaczy w czasie gorączki :-:)-:)-(
Niby ma zapalenie krtani i stąd ta gorączka ale sama nie wiem co myśleć ...

Ala u dzieci wysoka gorączka nawet przy zwykłym zapaleniu gardła to norma. Reakcja obronna organizmu. Choć zdarza się, że dzieci przy zapaleniu oskrzeli gorączki nie mają (np. mój Tomasz :baffled: w 4 miesiącu). A jeżeli mały ma zapalenie krtani to pewnie kaszel go męczy strasznie. Pamiętam jak mama mi mówiła, że w przypadku zapalenia krtani i męczącego kaszlu lekarz radził ciepło ubrać, zawinąć w koc i do okna. Podobno od razu kaszel ustaje, bo świeże wilgotne powietrze łagodzi gardziołko. Także radzę nie przegrzewać mieszkania, wręcz skręcić kaloryfery i dużo wietrzyć, a jeśli masz to korzystaj z nawilżacza. A co lekarz Ci przepisał na tą krtań? Antybiotyk?

Mój Adam przeszedł dziś w nocy samego siebie :szok: Położyliśmy dzieci koło 20, zasnęły bez problemu. Tomasz przyszedł w nocy, zrobił siusiu i potem już spał z nami... i zbudził się koło 7:15... natomiast Adam dalej spał :tak::szok::no: Już tylko na niego patrzyłam czy oddycha i chciałam, żeby się zbudził, bo myślałam, że cycki mi eksplodują! :-D no i zbudził się koło 7:30! spał 11 i pół godziny bez przerwy :szok:
Wczoraj w dzień też fajnie spał... położyłam go w łóżeczku koło 12, zasnął sam i tak spał do 16!! Może on jest niedźwiadek i hibernuje na zimę??? :szok:

Miłego dnia dziewczyny!

ja tez niestety sie nie hibernuje chociaz dzisiaj mam straszna ochote.dwie godz. po wstaniu chodzilam nieprzytomna a teraz kawa powoli zaczyna dzialac. zosia budzi sie zawsze o 6, spi cala noc ale po 6 nie ma juz mowy o spaniu czy nawet poleniuchowaniu w naszym lozku. jakies tragiczne to nie jest bo juz za dwa tyg. bede wstawac codziennie o tej porze do pracy. ale w weekendy milo by bylo pospac do 8...
alusia zycze szybkiego powrotu maluszka do zdrowka. wiem ze taka temp. jest normalna u dziecka ale ja bym pewnie swirowala...
ciekawe kiedy dmuchawiec wroci ze szpitala, nie zapytalysmy nawet:confused:ale widac ze dziewczyna silna jest:tak:

Czesc cioteczki!!! Nie bylo mnie 2 dni i proszę, nadrabiania sporo. Niestety przeczytałam bardzo smutną wiadomośc. Dmuchawcu bardzo mi przykro!! Sercem i duszą jesteśmy z Tobą i na pewno nie jedna z nas chciałaby być przy Tobie i ciałem!! Zauważyłam, że sporo z nas przechodziło przez to samo. Ja niestety też straciłam swojego aniołka :-( W 5 tyg poroniłam.

Dziękuje za życzonka dla Kacperka! Mały niestety miał nie ciekawą noc. Popłakiwał odrobinkę przez sen, nie spał od 5. Dopiero ok 6:30 go uspałam i obudził sie o 8. Tak myślę, że udzielająmu się moje nerwy :no: Dziewczyny w pracy tragedia!!! Dostałam oczywiscie wypowiedzenie. Wniosku o zmniejszenie wymiaru czasu pracy nie składałam. I dobrze! Jeśli szef chciał sie za coś(za to ze mnie nie było przez rok?) zemścić to mu sie udało. Siedziba mojej firmy znajduje sie na 2 piętrze. Tuż za schodami, przed wejsciem znajduje sie małe biuro. Nie korzystalismy z niego przez dlugi czas. Nazywalismy go lochem! Teraz to jest moje miejsce pracy. Odizolowana od wszystkich. Moim jedynym zadaniem jest przyjmowanie zyczen na jeden z programów!!!! czyli ok 8 osob dziennie sie pojawi :confused: Pracownicy staraja sie mnie odwiedzac ale zaraz są ganiani do roboty. A wiecie jakie mam towarzystwo, ktore przebywa ze mną non stop?? Dokładnie 11 opon do samochodów i 9 dużych rolek kabli!!!!!! Dzisiaj wziełam ze sobą laptopa bo idzie do głowy dostać!!! Jestem w takim dole psychicznym ze masakra.. Chce mi sie o chwile płakac, a w domu to jak tylko o tym pomysle to becze. Dziewczyny jestem w szoku ze tak mozna potraktowac osobe!!! Tym bardziej tą która od początku istnienia firmy była dla nich wspariem!!! Tak kochałam tą pracę.. a teraz :no: Myslałąm ze dotrwam do konca okresu wypowiedzenia ale nie dam rady. Jestem twarda ale to przechodzi moje mozliwosci. I dzisiaj wieczorkiem ide do lekarza po L4. Mam tylko nadzieje ze mnie przyjmie, bo nie byłam zapisana :-(

Witam musialam najpierw zahibernowac syna:-D i zrobic kawke ;-) zbozowa z czekolada i duzzzaaa piana hihi. Ewcia jak ja ci tych nocnych hibernacji zazdroszcze, ale nie chwalac sie moj maly tez troszenke lepiej spi (teraz stukam we wszystko co popadnie, zeby nie zapeszyc:-))

Alusia duzo zdrowka dla Jasia, najgorzej jak maluszki sa chore :-(
Patra wspolczuje, to sie nazywa kara dla pracownika za bycie matka :baffled: :-(

A tak mi sie przypomnialo co wczoraj znalazlam, moze sie wam tez spodoba ;-)
[video=youtube;5J3hCkbMhkQ]http://www.youtube.com/watch?v=5J3hCkbMhkQ[/video]

reklama
Do góry