reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Adaa masz dobry pomysl. To jest jawna dyskryminacja kobiet pracujacych, majacych dzieci. NA pewno ktos tym tematem sie zainteresuje.

Patra do boju ;-)

_______

Czegos nie rozmiem.
Bylam tydzien temu lekarza. Pediatra zapisala mi iste co mam kupic malemu. Miedzy innymi na liscie znalazl sie jakis syrop [nie pamietam juz nazwy]. W aptece jak zapytalam o ten lek-jako cos na przeziebienie dla 5,5miesiecznego dziecka, to farmacetka pokrecila glowa i oznajmila, ze to dla dzieci powyzej 3 roku zycia.
Dla mnie to dziwne jest.... Przeciez ktos te zasady stosowania lekow okresla a lekarze ta po prostu je 'lamia'? Moze to normalne....
Mimo wszystko zakupilam liste bez tego leku.

reklama
Co do temperatury to znalazłam na stronce takie info:

temperatura normalna - 36oC do 37oC.
stan podgorączkowy (podwyższona temperatura) - 37.1oC do 38oC. Jednakże w tym przedziale dziecko może mieć temperaturę np. wieczorem bo długim płaczu.
gorączka 38.1oC do 39oC.
stan silnej gorączki - powyżej 39oC.

Generalnie uważa się, że stwierdzenie u dziecka temperatury powyżej 38oC świadczy o gorączce.

Należy również pamiętać, że wartość temperatury zależy od metody jaką jest wykonywany pomiar. Temperaturę można mierzyć pod pachą, w ustach oraz w odbycie. Pomiar w odbycie szczególnie polecany jest u noworodków i małych dzieci ze względu na łatwość pomiaru i jego dokładność (w tej metodzie zalecane są termometry elektroniczne). Wartość temperatury w odbycie jest o 0.5oC wyższa od faktycznej temperatury ciała natomiast mierzona w ustach o 0.3oC.

A tak w ogóle to dzień dobry u nas dziś śnieg sypie cały dzień, niby nie jest zimno bo -5st, ale jest dosyć wilgotno i trochę wieje, więc odczucie mrozu jest większe,

a ja byłam dziś w pracy zobaczyć jak tam wygląda sytuacja, no i tak jak się obawiałam, będę musiała zmienić stanowisko (tzn na papierze zostanie mi to co mam, ale praktycznie muszę je zmienić), no i cały czas nie wiem czy wracać czy nie, muszę dziś ze swoim M poważnie to przedyskutować, bo w sumie jak mam zarobić 700-800 zł(pól etatu), od tego odjąc bilety doładowanie tel, zawsze do pracy coś wziąć (chociażby wodę mineralną- a zawsze wypijałam w pracy 1,5 l dziennie, od czasu do czasu jakieś ciastko czy wafelka) i jeszcze jak to mój M mówi "cholewki w butach zedrzeć" i jak ma mi na czysto zostać 400 zł i jeszcze męczyć teściową żeby z dzieckiem siedziała to nie wiem czy to się opłaca, czy nie lepiej iść na wychowawczy i poszukać sobie jakiejś pracy w domu. wiem, ze teściowa chce pomóc ale nie wiem czy będzie miała tyle siły, bo ze zdrówkiem u niej nie jest najlepiej. no i mam dylemat :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

WITAM!!!
Normalnie ryczeć mi sie chce,zrobiłam ten zasrany test i co i co .....2 kreski ,tego bym nie wymyśliła .Zabardzo żeście kciuki trzymały,a raczej nie w tą strone !!:wściekła/y:;-)
Po niedz. trzeba sie do lekarza wybrać!!
Tego bym nie wymyśliła.
Naszczeście mąż jest kochany i mówi ,że bedzie dobrze!!

ALUSIA a rób małemu okłady na gorączke to pomaga!!

WITAM!!!
Normalnie ryczeć mi sie chce,zrobiłam ten zasrany test i co i co .....2 kreski ,tego bym nie wymyśliła .Zabardzo żeście kciuki trzymały,a raczej nie w tą strone !!:wściekła/y:;-)
NO TO GRATULACJE :-):-):-) WIDZISZ MÓWIŁAM RÓB TEST SZYBCIEJ, OD RAZU BYŚ WIEDZIAŁA OD CZEGO TEN BRZUCH TAK BOLI :-p:-p:-p

justysia WOW!!! gratulacje, chociaz widze ze ty narazie malo zachwycona jestes, ale to chyba relakcja szokowa... Przeciez ty jestes wspaniala mama, a do kompletu ci coreczki brakuje za co bardzo trzymam kciuki:tak::-)

czemu plakac? z radosci, nerwow???
co Ty bedzie dobrze. A moze teraz bedzie corcia bo z 4 chlopami w domu to juz sajgon;)umow sie szybko do lekarza. ciekawe w ktorym tygodniu jestes, bo juz od dawna mowilas o tej ciazy - kiedy to mialas ostatni okres?

reklama
Do góry