reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam wszystkie Mamusie!!!!
Ja niestety znowu nieobecna na forum - ale siła wyższa. Od niedzieli moja córeczka jest w szpitalu (jakaś niezidentyfikowana infekcja) na obserwacji, więc całe dnie tam spędzam.
Poza tym zmiany: dzisiaj miałam usg połówkowe i JEST CHŁOPAK!!!!!
Nie rozpisuje się bo padam na twarz, a jutro raniutko znowu do szpitala :(((
Pozdrawiam!
Agorana bardzo mi przykro z powodu choroby córci, Ty masz ostatnio za dużo takich przejść :no: współczuję z serducha całego i życzę szybkiego powrotu do zdrowia, jednocześnie składam gratulacje z okazji poznania płci :-):-):-) kolejna szczęściara będzie miała w domu parkę :tak:

JA CHCĘ JUŻ LIPIEC!!!

Ja też :-):-):-) choć się jeszcze doczekamy i potem będzie "ja chce być znowu w ciąży" :-D:-D:-D

U nas kiepawa noc, młody źle spał a rano wstał z katarem. Mnie po nocy krzyż boli, chyba się źle ułożyłam ale mam coraz większe problemy ze spaniem nabokach, dziecie mnie kopie że je gniotę :-D

reklama
Witam serdecznie wszystkie mamy. Jestem mama 8 letniego Kuby i rocznego Mateuszka, ponadto nosze pod serduszkiem jeszcze jedno malenstwo. Wzielam Z Mateuszkiem udzial w konkursie organizowanym przez pampers. Moglibysmy wygrac roczny zapas pieluszek co w naszej sytuacji byloby duza pomoca. Potrzebne nam jednak glosy poniewaz konkurencja jest duza. Jesli ktoras z mam moglaby pomoc glosujac na mojego synka bylibysmy strasznie wdzieczni. Glosy mozna oddawac wielokrotnie jeden na dzien. Bardzo prosimy o pomoc. W moich suwaczkach jest link. Z gory dziekuje za kazdy glos.

Agorana gratuluje syneczka, faktycznie obrodzi nas w lipcu w chlopcow :-)
Goteczka ja jutro bede sie meczyla z glukoza :-(
A ja byłam wczoraj na usg i po krotce powiem, ze Tomuś rosnie caly i zdrowy i wazy 530 g :-)

Nathi
moje włosy też mają odrosty od października więc wiem co czujesz:baffled: nie wygląda to za dobrze, ale mi się nie chce za to zabrać, trochę ostatnio ścięłam i wystarczy;-)
Agorana
gratuluję synka i życzę zdrowia córeczce

ja też już chcę lipiec, wiem że będę jeszcze tęsknić za czasem gdy dziecko było w brzuchu i nie płakało ale chciałabym je już mieć przy sobie i potulić...

mamuśki a u mnie jest słoneczko :-) niestety ponieważ młodzież ma fest katar odwołuję dzisiejszy spacer, żeby się nie rozchorował jeszcze bardziej. Co za nie fart, jak muszę siedzieć w domu to aura boska :rofl2:

Alicja duży chłopak :-)

Nathi
moje włosy też mają odrosty od października więc wiem co czujesz:baffled:
Ja mam odrosty od sierpnia :szok: ale postanowilam nie malowac. Nie dlatego, ze "zaszkodze dziecku" tylko dlatego, ze sa strasznie slabe i bardzo wypadaja i nie chce ich dobijac kolejnym malowaniem, bo boje sie ze wylysieje :baffled: W miedzyczasie scielam je drastycznie ale to im nie pomoglo - wrecz przeciwnie, bo dopoki byly dlugie zwiazalam kitke i bylo dobrze a kiedy sa krotkie to musze je ukladac na suszarce zeby jakos wygladac :no2:

Ja mam odrosty od sierpnia :szok: ale postanowilam nie malowac. Nie dlatego, ze "zaszkodze dziecku" tylko dlatego, ze sa strasznie slabe i bardzo wypadaja i nie chce ich dobijac kolejnym malowaniem, bo boje sie ze wylysieje :baffled: W miedzyczasie scielam je drastycznie ale to im nie pomoglo - wrecz przeciwnie, bo dopoki byly dlugie zwiazalam kitke i bylo dobrze a kiedy sa krotkie to musze je ukladac na suszarce zeby jakos wygladac :no2:

Zainwestuj w kryształki w płynie, ja używam włoskich Fanola po koloryzacji (a mam bardzo mocno rozjaśnione włosy) są genialne po myciu wcieram zwłaszcza na końcówki i nawet suszenie im nie straszne. Oczywiście martwy włos będzie się łamał i wypadał ale sama zauważysz że z dnia na dzień mniej tego :-) Podstawowym błedem jest to że większość z Nas suszy i prostuje włosy na tzw suchara - bez nałożenia nawet jedwabiu.
W sklepach dla fryzjerów można dostać tez włoskie kosmetyki Tony&Sasha Mascolo - seria Label.m. Stosowałam tez kiedyś szampon i odżywkę o bardzo kokosowym zapachu, nie pamiętam nazwy ale jak powiesz że był to kokos to pewnie się domyśli o co chodzi.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie i ja.
Matylda niestety do Nas tez dotarła ta paskudna pogoda. koszmar jakis.
Agorana gratuluje synka i zycze zdrówka dla córci.
Anika zdrówka dla Tymka. mam nadzieje ze katarek szybko minie. a na plecy najlepszy masazyk. najmij malza niech sie zajmie Twoimi bolacymi plecami :-)
Robaczku tez juz chce lipiec i moment kiedy pierwszy raz przytule dzidziusia. ach juz niedlugo...
ja tez mialam spore odrosty, ale poniewaz ostatnio bardzo spadla moja samoocena i coraz trudniej z usmiechem było mi spojrzec w lustro stwierdzilam ze trzeba sie za siebie wziac i pomalowalam ale bez zadnej rewelacji.

Do góry