reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Ja też miałam bardzo zniszczone włosy rozjaśnianiem, ale ściełam je i pofarbowałam na ciemniejszy kolor pare m-cy temu no i dużo odżywek , oraz szuszarka z jonizatorem... O dziwo podziałało :-D teraz wystarczy że umyje włosy szamponem i moge je rozczesać co wcześniej było niemożliwe. A i przez pewien czas brałam witaminy na włosy i paznokcie, no ale teraz nie moge :dry:
Więc Wam też się uda odżywić włosy tyle że troche czasu to zajmuje :zawstydzona/y:

A pewnie w sierpniu znowu rozjaśnie włosy więc za jakiś rok zabawa od nowa:sorry2:

reklama
Cześć dziewczynki :-)

Widzę, ze ciągle temat farbowania włosów na tobie, ja idę jutro zrobić porządek na głowie, dam znać, jakie efekty ;-).

Gratuluję wszystkim mamusiom, które poznały już płeć swoich maluszków. Muszę się zabrać za uzupełnienie listy :-).

Pozdrawiam Was serdecznie.

no i poszło se słoneczko ... znowu się zachmurzyło, pogoda "barowa" dosłownie :-D,
tylko że my to co najwyżej polo-coctą zapijemy :-D

Sysia niestety farbowane włosy a szczególnie rozjaśniane wymagają szczególnej opieki, ja mam na prawdę super mocne włosy (tfu tfu żeby nie zapeszyć) moja fryzjerka za każdym razem powtarza że to jakiś cud bo wg niej powinnam być łysa - dla przykładu miałam włosy zaplecione w dredy i 12 godzin rozczesywania, 2 osoby szarpiące mnie za głowę, kubeł wyrwanych włosów, tydzień odżywiania i zero śladu po dredach! Oczywiście końcówki ścięłam ale obyło się bez drastycznych cięć. I też 4 razy do roku zmieniam kolor na głowie z białych na brąz i znowu do platyny :-D

skoro już pojawił się temat ratowania włosów to też mam sprawdzoną metodę. Kiedyś miałam włosy dwukolorowe - góra 'czerwień granatu' i od spodu 'czerń'.
kiedy mi się taka kolorystyka znudziła postanowiłam ją ujednolicić i ... czerwony kolor owszem farbował się a czarny pozostawał czarny. Jak zaczęłam je dekoloryzować to totalnie spaliłam sobie włosy. Nawet fryzjerka była bezradna i powiedziała, że powinnam jak najkrócej ściąć i czekać aż reszta odrośnie.
Ja się nie poddałam i wcierałam sobie usilnie we włosy 'RADICAL' - czyli wyciąg ze skrzypu i do tego odżywki (ale nie specjalnie jakieś super drogie) z proteinami jedwabiu. Jak poszłam następny raz do fryzjerki to nie mogła uwierzyć że tak się poprawiła kondycja moich włosów bez ich ścinania. Także takiej metody też można próbować.

A tak na marginesie to strasznie mnie kusi powrót do tej dwukolorowości. teraz moja ginka odradzała mi farbowanie i ... jakoś mimo wszystko mam opory...hmmm. Od początku ciąży tylko 2 razy zrobiłam szampon koloryzujący i nawet się trzymał dość dobrze ale teraz znów coś muszę zadziałać i... sama nie wiem co

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja :-)
Rano juz myslalam ze jest czwartek i chcialam leciec do lekarza na wizyte kiedy sobie uswiadomilam ze to dopiero jutro :-p Widze ze temat wlosow dalej kwitnie :-) Ja stwierdzilam ze dam moim troche odpoczac bo byly juz slabe i teraz wracam do swojego naturalnego koloru :tak:
Pogoda jak u wiekszosci szaro buro i ponuro :-( Na dodatek zaczyna padac :wściekła/y: Ja chce juz wiosne!!!
Milego dnia wszystkim Lipcoweczka :tak::-)

Witam i ja...:-):happy:

Widzę że Agoranka wczoraj podała wiadomości dwa w jednym, Gratulacje dla poznania płci i wielkiego zdrówka dla córci życzę.:-)

Pogoda u nas również beznadziejna, leje od wczoraj. :-( Oddałam troszkę słoneczka w inne rejony Polski i zrobiła się straszna aura!:szok: Podłączam się do tęskniących za wiosną, latem!:tak::tak::tak::tak:

Hejka dziewczyny,

mam ogromną do Was prośbe, szczególnie do Matyldy 1405 (przeczytałam, że czytała :))... chciałabym się zapoznac z lekturą Język Noworodków zes strony http://www.pokluda.net/manuals/jnth.pdf ... Niestety link już nie działa, czy ktoś przesłałby mi na maila tą książkę albo zamieścił gdzieś w necie jeszcze raz :confused:, pliss pliss o pomoc, taka gapa jestem że tego nie sciągnęłam :(

Ps. We Wro super słońce, ja na antybiotyku co prawda, ale wyglądam na słoneczko i czuję sie coraz lepiej

Sciskam

Sidorek chyba Język Niemowląt napisany przez doświadczoną położną Tracy Hogg :-) ja mam tą książkę ale w wersji drukowanej, taką z księgarni wpisz jednak w google tytuł a na pewno znajdziesz jakieś działające linki
Goteczko dwu kolorowość odeszła do lamusa, ciemne kontury i jasny berecik itp są feee na prawdę odradzam jeśli mogę oczywiście :-) Jeśli chcesz urozmaicić monotonię koloru poproś o refleksy np z fioletem, wyglądają bosko na ciemnych włosach!

reklama
Witam sie i ja :-)

Dopiero co oczy otworzyłam. Oj zaczeło sie wstawanie pózno hehe.
Co do włosów to ja niestety miala mocno zniszczone od słoca , wiatru i slonej wodu. 6 msc pobyty na plazy dały popalic moim włosom. Raz, że sie rozjasniały ostro , a dwa, że mega suche i połamane. Jedynym ratunkiem było sciac włosy do ramion. I to pomogło. teraz sa naprawde w dobrej formie nawet po sciaganiu koloru.

kaskax25 - zagłosowane

Do góry