reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witam wszystkie Mamusie!!!!
Ja niestety znowu nieobecna na forum - ale siła wyższa. Od niedzieli moja córeczka jest w szpitalu (jakaś niezidentyfikowana infekcja) na obserwacji, więc całe dnie tam spędzam.
Poza tym zmiany: dzisiaj miałam usg połówkowe i JEST CHŁOPAK!!!!!
Nie rozpisuje się bo padam na twarz, a jutro raniutko znowu do szpitala :(((
Pozdrawiam!
Agorana bardzo mi przykro z powodu choroby córci, Ty masz ostatnio za dużo takich przejść :no: współczuję z serducha całego i życzę szybkiego powrotu do zdrowia, jednocześnie składam gratulacje z okazji poznania płci :-):-):-) kolejna szczęściara będzie miała w domu parkę :tak:

JA CHCĘ JUŻ LIPIEC!!!

Ja też :-):-):-) choć się jeszcze doczekamy i potem będzie "ja chce być znowu w ciąży" :-D:-D:-D

U nas kiepawa noc, młody źle spał a rano wstał z katarem. Mnie po nocy krzyż boli, chyba się źle ułożyłam ale mam coraz większe problemy ze spaniem nabokach, dziecie mnie kopie że je gniotę :-D

reklama
Witam serdecznie wszystkie mamy. Jestem mama 8 letniego Kuby i rocznego Mateuszka, ponadto nosze pod serduszkiem jeszcze jedno malenstwo. Wzielam Z Mateuszkiem udzial w konkursie organizowanym przez pampers. Moglibysmy wygrac roczny zapas pieluszek co w naszej sytuacji byloby duza pomoca. Potrzebne nam jednak glosy poniewaz konkurencja jest duza. Jesli ktoras z mam moglaby pomoc glosujac na mojego synka bylibysmy strasznie wdzieczni. Glosy mozna oddawac wielokrotnie jeden na dzien. Bardzo prosimy o pomoc. W moich suwaczkach jest link. Z gory dziekuje za kazdy glos.

Agorana gratuluje syneczka, faktycznie obrodzi nas w lipcu w chlopcow :-)
Goteczka ja jutro bede sie meczyla z glukoza :-(
A ja byłam wczoraj na usg i po krotce powiem, ze Tomuś rosnie caly i zdrowy i wazy 530 g :-)

Nathi
moje włosy też mają odrosty od października więc wiem co czujesz:baffled: nie wygląda to za dobrze, ale mi się nie chce za to zabrać, trochę ostatnio ścięłam i wystarczy;-)
Agorana
gratuluję synka i życzę zdrowia córeczce

ja też już chcę lipiec, wiem że będę jeszcze tęsknić za czasem gdy dziecko było w brzuchu i nie płakało ale chciałabym je już mieć przy sobie i potulić...

mamuśki a u mnie jest słoneczko :-) niestety ponieważ młodzież ma fest katar odwołuję dzisiejszy spacer, żeby się nie rozchorował jeszcze bardziej. Co za nie fart, jak muszę siedzieć w domu to aura boska :rofl2:

Alicja duży chłopak :-)

Nathi
moje włosy też mają odrosty od października więc wiem co czujesz:baffled:
Ja mam odrosty od sierpnia :szok: ale postanowilam nie malowac. Nie dlatego, ze "zaszkodze dziecku" tylko dlatego, ze sa strasznie slabe i bardzo wypadaja i nie chce ich dobijac kolejnym malowaniem, bo boje sie ze wylysieje :baffled: W miedzyczasie scielam je drastycznie ale to im nie pomoglo - wrecz przeciwnie, bo dopoki byly dlugie zwiazalam kitke i bylo dobrze a kiedy sa krotkie to musze je ukladac na suszarce zeby jakos wygladac :no2:

Ja mam odrosty od sierpnia :szok: ale postanowilam nie malowac. Nie dlatego, ze "zaszkodze dziecku" tylko dlatego, ze sa strasznie slabe i bardzo wypadaja i nie chce ich dobijac kolejnym malowaniem, bo boje sie ze wylysieje :baffled: W miedzyczasie scielam je drastycznie ale to im nie pomoglo - wrecz przeciwnie, bo dopoki byly dlugie zwiazalam kitke i bylo dobrze a kiedy sa krotkie to musze je ukladac na suszarce zeby jakos wygladac :no2:

Zainwestuj w kryształki w płynie, ja używam włoskich Fanola po koloryzacji (a mam bardzo mocno rozjaśnione włosy) są genialne po myciu wcieram zwłaszcza na końcówki i nawet suszenie im nie straszne. Oczywiście martwy włos będzie się łamał i wypadał ale sama zauważysz że z dnia na dzień mniej tego :-) Podstawowym błedem jest to że większość z Nas suszy i prostuje włosy na tzw suchara - bez nałożenia nawet jedwabiu.
W sklepach dla fryzjerów można dostać tez włoskie kosmetyki Tony&Sasha Mascolo - seria Label.m. Stosowałam tez kiedyś szampon i odżywkę o bardzo kokosowym zapachu, nie pamiętam nazwy ale jak powiesz że był to kokos to pewnie się domyśli o co chodzi.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie i ja.
Matylda niestety do Nas tez dotarła ta paskudna pogoda. koszmar jakis.
Agorana gratuluje synka i zycze zdrówka dla córci.
Anika zdrówka dla Tymka. mam nadzieje ze katarek szybko minie. a na plecy najlepszy masazyk. najmij malza niech sie zajmie Twoimi bolacymi plecami :-)
Robaczku tez juz chce lipiec i moment kiedy pierwszy raz przytule dzidziusia. ach juz niedlugo...
ja tez mialam spore odrosty, ale poniewaz ostatnio bardzo spadla moja samoocena i coraz trudniej z usmiechem było mi spojrzec w lustro stwierdzilam ze trzeba sie za siebie wziac i pomalowalam ale bez zadnej rewelacji.

Do góry