reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

ja tam nigdy nie wnikalam tak szczegółowo w tsh, ale mojej kolezance w ciazy równiez z niedoczynnosci zrobiła sie naddczynnosc. tez miala niskie bardzo tsh i tez miala podwyzszona dawke leku. wydawalo sie jej ze to troche dziewne ale pomoglo.

reklama
Dobry wieczór:-):-)

Wreszcie przebrnęłam przez tą ogromną ilośc postów:szok: Narazie tylko jeden temat zaliczony:sorry2::zawstydzona/y:

Anika gratuluję decyzji o zwolnieniu:-) Najważniejszy jest Wasz spokój:-)

AsiaJan jestem pewna, że dojdziecie z mężem do porozumienia:tak: Ale tak na przyszłosc to dobrze Ci radzę, z pijanym nie dyskutuj bo to nigdy do niczego nie prowadzi a tylko Twoich nerwów szkoda:tak:

Valija witaj:-)

Resztę dziewczynek serdecznie pozdrawiam:-) mój berbec jeszcze nie śpi i muszę isc mu kolację przygotowac:-)

Valija Trzeba swoje odleżeć, a potem małymi kroczkami wracamy do normalności :-) W prawdzie już do końca będą koło ciebie skakać i przypominać żebyś sie nie przemęczała..:tak: Ja przez długi czas mogłam z akupów przynieć tylko bułki, ale jakos mineło :sorry2: Najgorsze, ze przeżuciło się na tą ciąże :confused: w dalszym ciągu muszę tłumaczyć , że wszytsko jest OK i moge iść po zakupy :rofl2:

Siedzenie w domu dobija :wściekła/y: Moja córa jest chora kolejny tydzień i mimo iz nie nazekam na brak obowiązków juz mam dosyć :no::szok:

Witam Was lipcóweczki :)

To zacznę od powitania nowej mamusi :) Valija fajnie, że jesteś z nami, nie będę oryginalnai dodam, że psycholog tutaj może wiele zdziałać dobrego :)))
Anika
dobra decyzja, teraz Ty i Twój Maluszek jesteście najważniejsi, a takie ciągłe użeranie się w pracy na pewno nie sprzyja waszemu zdrowiu, ja tez coraz poważniej myśle o zwolnieniu - wprawdzie u mnei jest narazie znośnie, ale jestem wyczerpana.

Nie pamiętam, która z Was chciała jakis kontakt na USG 3/4D w Gdańsku - podaję linka
Specjalistyczna Praktyka Położniczo-Ginekologiczna. Lek. med. Małgorzata Karoń. Nowy Dwór Gdański ul. Sienkiewicza 17. Zapraszamy!
... kiedys byłam u tej Pani doktor, jest bardzo miła, ale jakoś mnie do siebie nie przekonała - ale możesz spróbować :) ja byłam u niej w Nowym Dworze, a teraz przyjmuje ponoć równiez w Gdańsku.

... a u mnie dzisiaj dół..., ale juz o tym napisałam na którymś z wątków, więc nie będę się powtarzać...
OK już nie pamiętam co tam miałam jeszcze napisac, więc pozdrowionka dla wszystkich lipcowych Mamuś i Dzieciaczków :)

Anika, widzę, że niezły bajzel zrobił się u Ciebie w pracy. Tak jak dziewczyny uważam, że podjęłaś dobrą decycję idąc na zwolnienie. Po prostu olej tę Olkę i szefową i zajmij się sobą i dzidziusiem :-). Póki co nic Ci nie mogą zrobić.

Anika nikt nie może zmusić cię do napisania wypowiedzenia, ewentualnie sami mogliby napisać w swoim imieniu, ale wiedzą że nie mogą, więc nie daj się podpuścić i broń boze żadnego wypowiedzenia nie podpisuj. według kodeksu pracy pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy (chodzi tu o naprawdę poważne naruszenia obowiązków pracowniczych), jeżeli pójdziesz na L$ też nie mogą ci nic zrobić, dopiero po powrocie z macierzyńskiego będą mogli ci wypowiedziec umowę o pracy, obecnie obowiazuja przepisy ochronne w przypadku pracowników któryz korzystają z urlopu wychowawczego - pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie od dnia złożenia przez pracownika uprawnionego do urlopu wychowawczego wniosku o obniżenie wymiaru czasu pracy do dnia powrotu do nieobniżonego wymiaru czasu pracy, nie dłużej jednak niż przez łączny okres 12 miesięcy. Rozwiązanie przez pracodawcę umowy w tym czasie jest dopuszczalne tylko w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy, a także gdy zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika.

Witamy w naszym gronie pasadenka.

Wysprzątałam całe mieszkanie i teraz marzę tylko o łóżku:) dziewczyny kupujecie juz jakies ubranka? bo mnie tak korci juz ze szok:) a wszyscy dookola kaza czekac, aby nie zapeszyc:(

reklama
Dziewczyny chylę czoła przed Waszym tempem pisania, przebrnęłam, ale już nie pamiętam wszytskiego co miałam do kogo skomentować :zawstydzona/y:

AsiaJan - trzymaj się i nie poddawaj się łatwo, wiem coś o tym też miałam kryzys, wprawdzie "na miejscu", ale... Podczas godzenia się jak się później okazało pojawił się fasolka :-D I odtąd myślę, że już nigdy nie będzie tak źle jak było. Wiele da się naprawić zmienić, i tu nawet nie chodzi o to, żeby on chciał, co czasem, żebyśmy my go sprowokowały. Małżeństwo, związek to kompromisy. Nie podejrzewałam siebie o pewne zachowania, ale dobrze , że się na nie zdobyłam, na pewno pomogły w odbudowie naszego związku.

Anika, dobra decyzja!!! Odpocznij! :tak:

Valija, witamy :)

W dzisiejszej Gazecie Prawnej jest Kodeks Pracy i z tego co doczytalam to nie moze ciebie zwolnic jezeli dalas oczywiscie zaswiadczenie ze jestes w ciazy a najlepiej idz na L4
Jakie zaświadczenie? Możecie rozwinąć temat? Dzięki!

Do góry