reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

ja tam nigdy nie wnikalam tak szczegółowo w tsh, ale mojej kolezance w ciazy równiez z niedoczynnosci zrobiła sie naddczynnosc. tez miala niskie bardzo tsh i tez miala podwyzszona dawke leku. wydawalo sie jej ze to troche dziewne ale pomoglo.

reklama
Dobry wieczór:-):-)

Wreszcie przebrnęłam przez tą ogromną ilośc postów:szok: Narazie tylko jeden temat zaliczony:sorry2::zawstydzona/y:

Anika gratuluję decyzji o zwolnieniu:-) Najważniejszy jest Wasz spokój:-)

AsiaJan jestem pewna, że dojdziecie z mężem do porozumienia:tak: Ale tak na przyszłosc to dobrze Ci radzę, z pijanym nie dyskutuj bo to nigdy do niczego nie prowadzi a tylko Twoich nerwów szkoda:tak:

Valija witaj:-)

Resztę dziewczynek serdecznie pozdrawiam:-) mój berbec jeszcze nie śpi i muszę isc mu kolację przygotowac:-)

Valija Trzeba swoje odleżeć, a potem małymi kroczkami wracamy do normalności :-) W prawdzie już do końca będą koło ciebie skakać i przypominać żebyś sie nie przemęczała..:tak: Ja przez długi czas mogłam z akupów przynieć tylko bułki, ale jakos mineło :sorry2: Najgorsze, ze przeżuciło się na tą ciąże :confused: w dalszym ciągu muszę tłumaczyć , że wszytsko jest OK i moge iść po zakupy :rofl2:

Siedzenie w domu dobija :wściekła/y: Moja córa jest chora kolejny tydzień i mimo iz nie nazekam na brak obowiązków juz mam dosyć :no::szok:

Witam Was lipcóweczki :)

To zacznę od powitania nowej mamusi :) Valija fajnie, że jesteś z nami, nie będę oryginalnai dodam, że psycholog tutaj może wiele zdziałać dobrego :)))
Anika
dobra decyzja, teraz Ty i Twój Maluszek jesteście najważniejsi, a takie ciągłe użeranie się w pracy na pewno nie sprzyja waszemu zdrowiu, ja tez coraz poważniej myśle o zwolnieniu - wprawdzie u mnei jest narazie znośnie, ale jestem wyczerpana.

Nie pamiętam, która z Was chciała jakis kontakt na USG 3/4D w Gdańsku - podaję linka
Specjalistyczna Praktyka Położniczo-Ginekologiczna. Lek. med. Małgorzata Karoń. Nowy Dwór Gdański ul. Sienkiewicza 17. Zapraszamy!
... kiedys byłam u tej Pani doktor, jest bardzo miła, ale jakoś mnie do siebie nie przekonała - ale możesz spróbować :) ja byłam u niej w Nowym Dworze, a teraz przyjmuje ponoć równiez w Gdańsku.

... a u mnie dzisiaj dół..., ale juz o tym napisałam na którymś z wątków, więc nie będę się powtarzać...
OK już nie pamiętam co tam miałam jeszcze napisac, więc pozdrowionka dla wszystkich lipcowych Mamuś i Dzieciaczków :)

Anika, widzę, że niezły bajzel zrobił się u Ciebie w pracy. Tak jak dziewczyny uważam, że podjęłaś dobrą decycję idąc na zwolnienie. Po prostu olej tę Olkę i szefową i zajmij się sobą i dzidziusiem :-). Póki co nic Ci nie mogą zrobić.

Anika nikt nie może zmusić cię do napisania wypowiedzenia, ewentualnie sami mogliby napisać w swoim imieniu, ale wiedzą że nie mogą, więc nie daj się podpuścić i broń boze żadnego wypowiedzenia nie podpisuj. według kodeksu pracy pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy (chodzi tu o naprawdę poważne naruszenia obowiązków pracowniczych), jeżeli pójdziesz na L$ też nie mogą ci nic zrobić, dopiero po powrocie z macierzyńskiego będą mogli ci wypowiedziec umowę o pracy, obecnie obowiazuja przepisy ochronne w przypadku pracowników któryz korzystają z urlopu wychowawczego - pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie od dnia złożenia przez pracownika uprawnionego do urlopu wychowawczego wniosku o obniżenie wymiaru czasu pracy do dnia powrotu do nieobniżonego wymiaru czasu pracy, nie dłużej jednak niż przez łączny okres 12 miesięcy. Rozwiązanie przez pracodawcę umowy w tym czasie jest dopuszczalne tylko w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy, a także gdy zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika.

Witamy w naszym gronie pasadenka.

Wysprzątałam całe mieszkanie i teraz marzę tylko o łóżku:) dziewczyny kupujecie juz jakies ubranka? bo mnie tak korci juz ze szok:) a wszyscy dookola kaza czekac, aby nie zapeszyc:(

reklama
Dziewczyny chylę czoła przed Waszym tempem pisania, przebrnęłam, ale już nie pamiętam wszytskiego co miałam do kogo skomentować :zawstydzona/y:

AsiaJan - trzymaj się i nie poddawaj się łatwo, wiem coś o tym też miałam kryzys, wprawdzie "na miejscu", ale... Podczas godzenia się jak się później okazało pojawił się fasolka :-D I odtąd myślę, że już nigdy nie będzie tak źle jak było. Wiele da się naprawić zmienić, i tu nawet nie chodzi o to, żeby on chciał, co czasem, żebyśmy my go sprowokowały. Małżeństwo, związek to kompromisy. Nie podejrzewałam siebie o pewne zachowania, ale dobrze , że się na nie zdobyłam, na pewno pomogły w odbudowie naszego związku.

Anika, dobra decyzja!!! Odpocznij! :tak:

Valija, witamy :)

W dzisiejszej Gazecie Prawnej jest Kodeks Pracy i z tego co doczytalam to nie moze ciebie zwolnic jezeli dalas oczywiscie zaswiadczenie ze jestes w ciazy a najlepiej idz na L4
Jakie zaświadczenie? Możecie rozwinąć temat? Dzięki!

Do góry