reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Dosia ja tyle co wczoraj zaglądałam na te poduszki na allegro... Ogólnie ostatnio dość dużo czasu poświęcam na przeglądaniu stron typowo dziecięcych, jak nie wózki, to mebelki.... to ciuszki.... Już się boję co to będzie jak trzeba będzie to wszystko zacząć kupować!:szok::-)

Ja w niedziele miałam napad na allegro i tak oglądałam wózki, łóżeczka i leżaczki mam po małym ale 4 lata leży w piwnicy i nie wiem jaki jest jego stan ale obawiam się że tragiczny bo pamiętam że mały raz na niego skoczył i oś w nim się przewało a teraz są takie śliczne że chyba kupię nowy. Wózka też nie mam bo małego był tak poniszczony ze nie nadawał się dla kolejnego dziecka, mąż wystawił pod śmietnik i rano już nie było ale dla kogoś ubogiego pewnie się przydał.
Co do łóżeczka mam juz swoje typy napewno bedzie to turystyczne bardzo mi się podobają mają przystępną cene i dotego dużo ciekawych dodatków. A wy już coś oglądałyście:confused::confused::confused:

żonek mnie rano tez bylo slabo wiec moze to byc wina cisnienia

u mnie -12 stopni brrr ciekawe ile bedzie nad ranem, a co do oliwki to ja uzywam zwyklej dla dzieci (JOHNSON'S baby z aloesem) byle by nawilzala i powiem ze pomaga i ladnie pachnie bobaskiem
Ja jutro kupię sobie oliwkę :-) zapach jest super.
Dla Kacperka od początku używała kosmetyków z Johnson , i nawet teraz płyn do kompieli i szampon ma z tej firmy, myślę że dla maluszka też przy tej firmie zostanę.

reklama
Hmm, mnie pierwsze rozstępy zaczęły się robić w wieku dojrzewania. Hormony jak zaczęły wrzeć to był szok!! W zeszłym roku znowu trochę przytyłam to i niewielkie plamki się pokazały.... A teraz stwierdzam ze są widoczne już rozstępy w miejscu w którym nigdy nic nie miałam, czyli po wewnętrznej stronie ud.

Ja także ma w tym miejscu rozstępy ale u mnie to pewnie przez to że przytyłam za dużo w ciąży:crazy:, w wieku dojrzewania nie miałam żadnych problemów skórnych.

A co do ruchów dziecka ja co raz już od czuwam i jestem ma 100% pewna że to mój maluch już buszuje:tak: może nie są jeszcze intensywne ale coś tam czuje takie delikatne muskanie, w pierwszej ciąży później czułam ale to normalne.

Co do łóżeczka mam juz swoje typy napewno bedzie to turystyczne bardzo mi się podobają mają przystępną cene i dotego dużo ciekawych dodatków. A wy już coś oglądałyście:confused:

Mam podobde upodobania bo z tego co zaglądałam maja najbardziej przystępną cenę i tak jak piszesz, te dodatki, kolory.......... bajka:-)

Ja też juz odczuwam ruchy maleństwa. Jacka odczuwalam w 18 tygodniu, Janka w 14 i teraz tez zaczęłam juz tak na 100% czuć w 14 tygodniu. Super sprawa, to pomaga mi mieć nadzieję, że wzystko jest ok. Dzis lekarz mi potwierdził, że taki maluszek 9cm + nóżki :tak: jest juz spokojnie odczuwalny w kolejnej ciąży.

Ech, tylko pozazdrościć tym mamusią które już czuja swoje maleństwa.:-) Mój mąż dziś po przyłożeniu ucha do brzuszka zaczął się śmiać że słyszy jak dzidzia pływa, bo dokładnie takiego określenia użył. A co tak naprawdę słyszał to nie wiem.....:confused:

Oj Iwon, zaraz byś chciała wiedzieć. Mają tajemnice. ;-)
U mnie Jasiek ciągle gada do brzucha i mówi Dzidzi, gdzie jest i co robi. Np.: " Dzidzia my w górach i idziemy na sanki", "Dzidzia dostałem kuchnie od Mikolaja" i zawsze twierdzi , że Dzidzia mu odpowiada:tak:.

izabell96, Kaśka74 ależ wam zazdroszczę:) ja mam na brzuszku sporą "warstwę ocieplającą" i pewnie jeszcze troszkę czasu minie, zanim poczuję mojego maluszka.
Nie sluchalam rad,nie stosowalam oliwki od poczatku ciazy i to co sie stalo z moim biustem, tragedia:(
Musze sie z kims podzielic moimi radosciami....mierzylam dzis suknie ślubna...i juz myslalam ze nie wyjde z tego salonu:D juz odliczam godziny kiedy wreszcie powiemy sobie "tak"...szkoda,ze slub tylko raz w zyciu;)

Mój małżonek podobnie reaguje:tak:. Przytula się, rozmawia z dzidzią, i jakieś takie inne gesty.... I zauważyłam ostatnio że nawet zaczął się robić zazdrosny o psa!:szok: Gdyż nasz jamnik uwielbia spać w okolicach mojego brzucha.....:-) i zawsze robią małą wojnę który ma mieć główkę na brzuszku położoną.;-)

reklama
no dziewczynki czemu nie spicie??:-):-)
kochanus mam nadzieje ze jakies fotki dasz ze slubu pozniej na zamknietym:tak::tak:
a jak odczuwacie te ruchy?? to znaczy co czujecie i gdzie_??
bo u mnie to takie jakby silniejsze pulsowanie... jakbym rybcie miala w brzuchu;-):-D:-D:-D i czuje dzidzie po lewej stronie od zeber az tak do pepka taki rejon chyba ma:-):-):-):-)
i to nie jest czesto, raz na jakis czas:happy::happy:
heh

Do góry