reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witam cieplusio w ten mroźny dzień :-).
Brrrr. Jak jechałam rano do pracy to w radiu mówili, ze niby -19 stopni. Masakra :szok:.

Dziś uzupełnię listę, bo widzę, ze kolejne mamusie się zgłosiły :-). Fajnie, że jest nas tyle :-).

dosia24. Pytałaś, czemu nie idę na to badanie genetyczne do mojej pani dr. Więc moja pani dr przyjmuje w takim Centrum Zdrowia Kobiety, i teraz na to badanie idę też do tego Centrum. Tam jest po prostu tak, ze to konkretne badanie wykonuje konkretny lekarz i wyniki wpisuje normalnie do mojej kartoteki (która mam nadzieję, ze się znalazła). Jakby było coś nie tak to będzie to osobiście konsultował z moją gin.

Dziś wizyta na 16-tą. Idziemy razem z mężem :-), który ostatni raz był ze mną na samym początku i widział tylko kropeczkę. Mam nadzieję, że maleństwo pomacha rączkami i nóżkami do nas :-D :-D :-D. Jakoś wieczorkiem zdam relację :happy:.

Co do swędzenia skóry, to ja też miewam takie napady jak Ty Iwutek. Nie jest to jakoś często ale się zdarza. Wczoraj tak miałam :dry:. Od jakiegoś czasu po kąpieli stosuję oliwkę, też taką zwykłą dla dzieci Jonson's baby tylko moja jest z rumiankiem i w postaci żelu. Ładnie się rozsmarowuje na mokrej skórze, ręce nie są tak bardzo tłuste jak po płynnej oliwce.

robaczek_25 nie zamartwiaj się na zapas. Serduszko na pewno bije. Ja też chciałabym czuć już ruchy maleństwa, bo tez czasami przychodzą mi dziwne myśli do głowy :confused:. Czasami czuję takie bulgotanie w podbrzuszku, ale to pewnie bulgotanie w jelitach, bo na ruchy dziecka (to moja pierwsza ciąża) jest chyba troszkę za wcześnie ;-)

betiinka, Ty również nie martw się na zapas. Ta luteina to pewnie przepisana tak asekuracyjnie. Tak jak napisała kochanus, na pewno wszystko będzie OK jak będziesz się stosowała do tego co mówią lekarze :-). dziewczyny, większość z nas jeat już w drugim trymestrze !!! Musi być dobrze :-).

Ostatnia edycja:
reklama
Witam:-):-)

Ranyyy ja dzisiaj prawie całą noc nie spałam:wściekła/y::wściekła/y: Moje dziecko ząbkuje i zamiast spac całą noc to on robił sobie milion 10minutowych drzemek:-( Zanim ja kolejny raz zasnęłam to on już się budził:wściekła/y:
Teraz nie mam nawet siły umyc się i ubrac:zawstydzona/y: Siadłam na kanapie i nie potrafię sie od niej odkleic:-D:-D

Betiinka na pewno wszytsko będzie dobrze:-) Nie martw się na zapas, przecież tak jak któraś z dziewczyn napisała jakby było tak źle to wysłałby Cię do szpitala a nie tylko luteinę:-)

MamusiaM ale fajnie masz z tą wizytą:-) Pewnie już siedzisz jak na szpilkach i odliczasz godziny:-D

Nie rozpisuję się dalej bo mi głowa pęka:wściekła/y: Tak wogóle to znów jestem przeziębiona, zaraziłam sie od mojego dziecka:baffled: Ale na jego sypropie wzmacniającym w czasie choroby wyczytałam, że można stosowac w ciąży i w czasie laktacji więc chyba sie nim poczęstuję:-D

Miłego dnia Kobietki:-)

Witam mamuski ja właśnie wróciłam z labolatorium byłam oddać mocz ale wynik będę odbierać dopiero w piątek jak pójde do gin na wizyte ostatnio strasznie mnie swedzi brzuch chyba skora sie na ciaga dziewczyny trzymajcie sie cieplutko w te mrozne dzionki i nocki

Witam w mroźne południe!

A ja po wizycie.Jestem zasmucona.Mam obnizona macice i musze brac luteine.
Betiinka, musisz teraz szczególnie na siebie uważać, a będzie dobrze. Lekarz dał Ci jakieś zalecenia, powiedział czego nie wolno robić? Zaproponował Ci L4?

Ja w niedziele miałam napad na allegro i tak oglądałam wózki, łóżeczka i leżaczki mam po małym ale 4 lata leży w piwnicy i nie wiem jaki jest jego stan ale obawiam się że tragiczny bo pamiętam że mały raz na niego skoczył i oś w nim się przewało a teraz są takie śliczne że chyba kupię nowy. Wózka też nie mam bo małego był tak poniszczony ze nie nadawał się dla kolejnego dziecka, mąż wystawił pod śmietnik i rano już nie było ale dla kogoś ubogiego pewnie się przydał.
Co do łóżeczka mam juz swoje typy napewno bedzie to turystyczne bardzo mi się podobają mają przystępną cene i dotego dużo ciekawych dodatków. A wy już coś oglądałyście:confused::confused::confused:
Ja jeszcze nie mam syndromu wicia gniazda, może dlatego, że całkiem niedawno to przerabiałam, ale mogę podzielić się swoim doświadczeniem odnośnie łóżeczka. My mamy dla Mikołaja łóżeczko turystyczne, do którego przypina się taką potrójną kieszeń, o takie, tylko w innym kolorze ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC FULL WYPAS od e-Kids (516122405) - Aukcje internetowe Allegro
Jesteśmy super zadowoleni, bo na początku ta kieszeń służyła nam do przechowywania rzeczy podręcznych do higieny maluszka, a potem jak synek podrósł i zaczął w niej grzebć, trzymamy tam zabawki. Jak się obudzi to wyciąga sobie zabaweczki, bawi się a ja śpię dalej :-). Minusów takiego łóżeczka nie widzę- nam sprawdziło się w 100%.
Musze sie z kims podzielic moimi radosciami....mierzylam dzis suknie ślubna...i juz myslalam ze nie wyjde z tego salonu:D juz odliczam godziny kiedy wreszcie powiemy sobie "tak"...szkoda,ze slub tylko raz w zyciu;)
Kochanus, będzie to piękny, niezapomniany dzień i faktycznie szkoda, że tylko raz:-)

Życzę wszystkim mamom miłego, spokojnego dnia, a dziś wizytującym pomyślnych wiadomości.

Witam sie i ja w ten stycznowy zimniutki poranek.
wreszcie po lekach ktore wczoraj dostalam od lekarza przespalam cala noc i dzis lepiej sie czuje.
Betinka, stosuj sie do zalecen lekarza i na pewno wszystko bedzie dobrze. jakby rzeczywiscie bylo zle to na pewno skierowal by cie do szpitala.
mamusiam dziekuje za odpowiedz.
i za wszystkie dziewczynki wybierajace sie na wizyte kciukasy nadal zacisniete.

Hej dziewczyny!
Trzymam kciuki za wizytujące się dziś
MIłego dnia, później więcej popiszę bo zaraz na spacerek lecimy

Witam wtorkowo

Wczoraj wyszłam z domu pierwszy raz od trzech dni. Mąż mnie wyciągnął na zakupy. Wstyd się przyznać, ale bardzo dużo śpię i stałam się totalnym leniem. Nic nie chce mi się robić. Prasowania mam od świąt calą stertę. Nawet dostałam bardzo ładne nowe żelazko pod choinkę, ale brak chęci na wypróbowanie :zawstydzona/y:Może dziś się zmuszę choć będzie ciężko bo jeszcze jestem w pidzamce :-D
Trzymam kciuki za wszytskie dzisiejsze wizyty. Moja jest w czwartek i już się stresuję czy dzidziuś się rozwija, czy nie będę musiała już brać tabletek na podtrzymanie i zacząć się kochać z mężęm. Dwa mc abstynencji to już udręka ;-)

bettinka - branie luteiny to nic strasznego (sama biorę od początku ciąży + duphaston). Zgadzam się że gdyby było coś nie tak lekarz skierował by cię do szpitala.
mamusiaM - trzymam kciuki za wizytę :-)
Impresja - bardzo fajne takie łóżeczko. Maleństwo od kiedy w nim spało?

A ja mam takie pytanie odnośnie tego USG genetycznego. Czy ono odbywa się już przez powłoki brzuszne, czy jeszcze dopochwowo?

monia rozumiem Cie. tez straszny len ze mnie i tez jeszcze w pizamce jestem. nie wiem co sie ze mna stalo. a i tez zero przytulanek z mezusiem juz 2 miesiace. nastepna wizyta 27 stycznia i mam nadzieje ze wtedy juz lekarz nam pozwoli bo czasem ciezko wytrzymac...

reklama
Witam,
idę zaraz zafarbować włosy... mimo, że odrost olbrzym, czekałam do 12 tygodnia aż zrobią mi usg i usłyszę, że jest ok. Miałam chwilę strachu (właściwie to non stop się boję:-() w niedzielę. Złapał mnie ból w podbrzuszu po lewej stronie i promieniował do kręgosłupa, nie mogłam iść, a byliśmy właśnie na zakupach. Na szczęście przeszło po jakiś 15 minutach. A wczorajsze usg potwierdziło, że narazie nie mam się czym martwić, bo na tą chwilę jest dobrze i mam nadzieję, że tak już do końca zostanie.

Do góry