reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

goteczka nie zawsze tak jest - moja mama tez miała dwoje dzieci i żadnych rozstępów, a ja niestety mam, ale fakt, że moja skóra jest bardzo cienka i sucha taka pergaminowa :( więc teraz od samego początku staram się smarować różnościami - spróbuję oliwkę i ziajkę :)

reklama
Dzieki za informacje:-)
Zaczne nawilżać skóre, ale i pogadam o tym z lekarzem. Co do rozstepów to moja siostra smarowała sie cały czas oliwka i mimo naprawde przybycia sporej wagi to rozstępów nie miała nawet po ogromnym brzuszku:)

Hej babki!
Dziś wstałam zbyt wcześnie rano i chodziłam później cały dzień jak neptek:no:
Całe szczęście małż się zlitował i mogłam się zdrzemnąć po południu. Sama nie wiem czy mi teraz lepiej czy dalej tak sobie?

e-mama i jak byliście na spacerku? Kurcze ja nie byłam w Sopocie już kawałek czasu, chyba od wakacji i podobno nieźle się tam zmieniło, muszę się w końcu zebrać i wyciagnąc mężula i Misia, może w weekend... a może kiedyś laski z 3-city zbierzemy się do kupy na jakiś spacerek, może tylko jak się ciepło zrobi??
Byliśmy, ale nie w Sopocie tylko na Przymorzu, tam przy tym wielkim placu zabaw.
Młoda pozjeżdżała na sankach z góry. Później zaliczyliśmy spacer nad morze.
Tak nas zmroziło, że na koniec wylądowaliśmy w Mc Donaldzie na herbacie i bule:-p;-);-);-)

Co do spania to ja też jak na razie śpię na boko-brzuchu;-) Pamiętam z pierwszej ciąży, że pod jej koniec właśnie tego mi najbardziej brakowało.
U mnie jeszcze jest ten feler, że praktycznie od samego początku ciąży mam przewlekły katar, taki jak alergiczny, bardzo wodnisty. Do tego zatyka mi całkowicie nos i niestety muszę używać kropli. To moja główna bolączka, ale konsultowałam to ze swoją ginką i mam pozwolenie na ich używanie.
W pierwszej ciąży miałam dokładnie tak samo. Najgorsze są noce jak krople przestają działać, nos zapchany, kichanie, wstawanie żeby mi to wszystko spłynęło i się odetkało. Ło jezu, masakra.

MamusiaM
- dzielnie się spisałaś z listą, gratuluję :tak::tak:;-);-)
Akurat w moim przypadku termin z OM jest zupełnie niewiarygodny, ale jak na razie to sama wolę myśleć, że urodzę wg tego terminu, czyli 15 lipca a nie 23:szok::-D
W lipcu każdy dzień jest na wagę złota, szczególnie jak są upały i człowiek puchnie:tak::tak::-)

Ja też mam ginkę w tym tygodniu, w czwartek i będę miała USG genetyczne.
Nie mogę się doczekać, żeby pooglądać swojego juniorka:tak:
Czuję, że to chłopak, ciekawe czy się sprawdzi:sorry2:

wpadłam jeszcze na moment bo jutro z rana jadę do lekarza(jak mi się uda zarejestrować bo u nas nie rejestrują wczesniej tylko dnaego dnia od 7 rano) i potem miałabym za duże zaległości;-);-)
trzymajcie kciuki za mojego bejbika jutro

Kasia
ja miałam ostatnio takie bóle głowy ze myślałam że się skończę a trzeba było wytrzymac bez tabletki, ale my kobietki jesteśmy dzielne:-)
Iwutek
podobno swędzenie ciała może dokuczac w ciąży, ja jeszcze nie doswiadczyłam tego ale coś czuję ze wszystko przede mną

co do rozstępów to podobno oliwka jest bardzo skuteczna w zapobieganiu i jutro planuję zakupić i się zacząć oliwić;-)

dobrej nocki wszystkim

dziewczyny moja mama urodziła trzy córki i niema żadnych rozstępów ani skóry rozciągniętej tak samo teściowa z tym że ona trzech synów :tak:
A ja smarowałam się tylko na piersiach i nie mam rozstępów:tak: a że wtedy jak była w ciąży każdy grosz się liczył nie miał pieniędzy na kremy i ma brzuchu oraz udach ma ale już od 2 lat są mało widoczne, a i co do tej skóry rozciągniętej mi troszkę pozostało no ale widocznie ma taką wredną skórę :crazy: ważne że się podobam dla siebie i dla swego m i to się liczy. Ale teraz mam już krem i 2 raz w tyg się smarujemy hehe:-D;-) a raczej mój m mi pomaga w tym :blink: ja jestem za duży leniuch i mi by się samej nie chciało :sorry2:

co do rozstępów to ja też stosuję tylko oliwkę i mam zamiar tak dalej robić bo znajoma kosmetyczka tak robiła i twierdzi że oliwka jest najlepsza ale po cichu też liczę na geny bo ani moja mama która urodziła nas piątkę ani żadna z moich sióstr (mają po trójce) nie mają rozstępów a raczej nie smarowały się niczym wymyślnym (moja mama napewno się niczym nie smarowała)
jestem po małej drzemce i dobra wiadomość jest taka że ból głowy zelżał a zła to że zgaga mnie naszła

Ja w pierwszej ciąży czułam że będę miała dziewczynke i ani razu nie zwątpiłam w moje przeczucie no i mam dziewczynke:)) a w tej ciąży nie mam żadnego przeczucia. A tak wogóle to dobrze mówią że każda ciąża jest inna bo u mnie bo u mnie jedna od drugiej różni sie calkowicie.

reklama
Do góry