reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

juluszka pewnie nie ma sie czym martwic, pewnie malenstwo sie zmeczylo fikaniem, moze ci sie obrocilo, wazne ze je czujesz systematycznie :-D
czytalam ze nalezy sie zglosic do lekarza/szpitala gdy nie czuje sie ruchow w ogole przez 24 godziny

reklama
ponawiam fragment mojej poprzedniej wypowiedzi i prosze o jakieś opinie, bo moze panikuje za badzo.....:-(

Juluszka moze Cie troche uspokoje,
ale u mnie bylo podobnie - mialam takie dwa dni kiedy sie praktycznie nie ruszal i myslalam ze zwariuje ze strachu.... ale w koncu zaczelam Go sama prowokowac do ruchow (czytalam ze mozna glaskac, delikatnie podszczypywac brzusio itd.) i zaczal sie ruszac, ale delikatnie. Na dzis dzien kopie jak szalony, ze zmienna czestotliwoscia, ostatnio upatrzyl sobie prawy bok, i okolice pecherza:-p Ostatnio bylam u lekarki i stwierdzila ze jest wsio OK i Dzieciaczek jest juz prawidlowo ulozony (cokolwiek to znaczy)

Juluszka to jest normalne ze czasami dzidzia kopie mocniej a czasem sa nawet dni ze nie czujesz kopniaczkow.Nie przejmuj sie niczym bo to jest normalne.U mnie jest tak samo. Dzidzia tak samo jak my ma humorki i czasem sie czuje lepiej a czasem trafia ja len i nic sie jej nie chce :).
buziaki i sie nie przejmuj.

Juluszka nie martw się moje maleństwo czasem dwa dni się nie rusza... ale potem to nadrabia, a koleżanki maluszek już od 28 tyg. prawie cały czas siedzi cicho - bo ma coraz mniej miejsca.

Madziola witamy na forum:-)
z tymi ruchami rzeczywiscie roznie bywa. ja np zauwazylam ze moja dzidzia najlepiej reaguje na slodycze. wystarczy np ze zjem kawalek czekolady i po 15minutach juz czuje fikolki w brzuchu.

dzieki za wszystkie wypowiedzi...
juz sie uspokoiłam, najwazniejsze,ze ruchy są a czy są mocne czy nie to chyba rzeczywiście nie ma znaczenia, moze rzeczywiście leniuszkuje teraz, szczególnie,ze ja mam ból głowy od wczoraj i on moze to też czuje...

napisałam "leniuszkuje", bo jak napisałm leniu****e to same widzicie co wychodzi

reklama
Madziolka - witaj!!!!!!!!!!JULUSZKA - nie stersuj sie . Jak dziecko rosnie to ma mniej miejsca do ruszania sie i juz moz etak nie fikac. Ja czasem swojej przez 2 dni nie czuje. Ona lubi ruszac sie w nocy - teraz to juz po 2ej w nocy :-) - wiec czesto nie czuje jej ruchow!!!I tez te ruchy raz sa mocniejsze, a raz takie delikatne ledwo co !! Tak, wiec u Ciebie jest wszystko ok :-)

Do góry