reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Witam :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

U mnie pogoda tak piękna ze normalnie nie mam czasu do kompa usiąść :tak: przed południem na placu a popołudniu spacerki :biggrin2::biggrin2::biggrin2:....a tera jak młoda już spi to i ja padam na pyszczek.......

Widzę że produkcja idzie całą parą,troszkę stron przybyło przez te dwa dni :biggrin2: lecę troszkę nadrobić i poczytać co tam u Was kobietki :tak:;-):tak:........

Życzę miłego wieczorku :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

No witam się i ja w końcu:-)
Dzionek zleciał w pracy szybciutko, angielski jakoś przeszedł i jeszcze z dzisiejszych zadań został orbitrek 30min:tak: Ale muszę wleźć bo to mi jakoś rozluźnia kręgosłup, takie pokręcenie tyłkiem;-) a po jeździe autem słuzbowym to nieco cierpię. Jutro rano szybciutko w pracy pościemniam i zmiatam na Olsztyn do alergolog mojej i może zalecę do kumpeli, którą skroili we wtorek. Muszę poznać jej córę w końcu;-) No i ciekawam jak im tam juz w trójkę:confused:
Zmykam na inne wątki:tak:
Beatko nie dawaj im się tam:-)
Kasiurek będzie wszystko dobrze:-)
Asia nie dawaj się szkrabowi, tylko Twoja Hanna będzie Ci mogła wejść na głowę;-)

Ja spadam spać. Dawid dopiero niedawno wrócił z pracy więc zjedliśmy obiad a może raczej kolację i spać. Życzę Wam słodkich snów i spokojnej nocki. Do jutra.

Stopi ZUS ma 30 dni od złożenia dokumentów (w tym zwolnienia) na wypłatę, moje papiery zostały złożone 9 marca więc teoretycznie w przyszłym tygodniu powinna byc kaska, bo na to ze Zus wypłaci przed terminem nie ma co liczyć:-:)-:)-( też codziennie sprawdzam konto, ale nadzieja matką głupich:-D:-D:-D choć jak moja mama mowi, kazda matka kocha swoje dzieci:rofl2:

Kasiurek z Ty masz krótką szyjkę, że tak się martwisz??? bo z tego co wiem to skracającej się szyjki nie da się tak na objawy łatwo rozpoznać, zdarza się krwawienie, no i skurcze, twardniejący brzuch to też objaw, ale jeżeli długo się utrzymuje, teraz jak już bylo o tym pisane będą zdarzaly nam się skurcze przygotowujące do porodu i nie mające z nczym złym nic wspólnego

A JA CALY DZIONEK PO ZA DOMEM. STWIERDZILAM,ZE RUSZAM DZIS BEZ SAMOCHODU , BO PO PIERWSZE KORKI MNIE DOBIJAJA , A PO DRUGIE PIEKNA POGODA I NA MOJ BOLACY BRZUCH SPACER BYL W SAM RAZ. NO I ZALICZYLAM JAZDE METREM , KTORA MNIE WKURZYLA. NAJPIERW METRO WYJATKOWO DLUGO NIE JECHALO BO AZ 2OMIN A POTEM PRZEPUSCILAM 3 KOLEJKI BO BYLY ZAPCAHNE NA MAXA!! NO I JAK W KONCU WSIADLAM I TAK DO CIASNEGO WAGONIKU TO KURDE NAWET NIKT MI MIEJSCA NIE USTAPIL. WIEM,ZE MOJ BRZUCH NIE WYGLADA NA CIAZOWY , ALE JUZ TAK NA MAXA GO WYPINALAM , A NIKT SIE NIE DOMYSLIL YHHH .
JA JUZ CZASEM MAILAM MYSLI,ZE LENKA JEST JAKAS BARDZO MALA, BO TEN MOJ BRZUCH TO TAKI PSEUDO BRZUCH. ALE LEKARZ NA USG MNIE POCIESZYL , ZE NIE MAM BRZUCHA BO JESTEM WYSOKA I MAM SZEROKA MIEDNICE, WIEC MACICA IDEALNIE JEST WPASOWANA. :tak:

VALIJA JA CHCE RODZIC NATURALNIE, TYLKO TAK SOBIE MYSLE, ZE CZASEM JEST LEPIEJ WIEDZIEC MNIEJ. BO DLA MNIE TERAZ POROD NATURALNY TO BARDZO NIESMACZNA I INTYMNA SPRAWA I CHYBA NIE CHCIALA BYM ZEBY KTOS MI PODCZAS PORODU TOWARZYSZL I TO WSZYSTKO WIDZIAL. WYSTARCZYLO POPATRZEC NA MINY MEZCZYZN NA ZAJECIACH W SZKOLE RODZENIA HEHE .
CO DO CESARKI TO JA I TAK RACZEJ BEDE MIEC ZASWIADCZENIE, ZE WSKAZANIEM DO CESARKI. JESZCZE W 34TYG ZAPADNIE OSTATECZNA DECYZJA. ALE JAK TO MOJ LEKARZ MOWI , TO ZE MA SIE WSKAZANIE DO CESARKI TO NIE ZNACZY ZE W DANYM SZPITALU NIE KAZA PROBOWAC RODZIC NATURALNIE.
JA BYM CHCIALA PRZYNAJMNIEJ SPROBOWAC JAK TO JEST RODZIC NATURALNIE.

KASIUREK -NIE WYWOLUJ WILKA Z LASU ... MOZE MACICA UCISKA CI NA JAKIS ORGAN. MNIE JELITA TERAZ MOCNIEJ BOLA ,BO TERAZ DOSZEDL JESZCZE UCISK MACICY. A MOZE WIAZADLA SIE ROZCIAGAJA ?? A CO DO SKRACAJACEJ SIE SZYJI TO NAJPEWNIEJSZE JEST USG DOPOCHWOWE. JA DZIS WLASNIE MIALAM TAK MIERZONA SZYJKE I HO HO DO PORODU TO MI JESZCZE DALEKO.....

A JA CALY DZIONEK PO ZA DOMEM. STWIERDZILAM,ZE RUSZAM DZIS BEZ SAMOCHODU , BO PO PIERWSZE KORKI MNIE DOBIJAJA , A PO DRUGIE PIEKNA POGODA I NA MOJ BOLACY BRZUCH SPACER BYL W SAM RAZ. MOJ BRZUCH NIE WYGLADA NA CIAZOWY , ALE JUZ TAK NA MAXA GO WYPINALAM , A NIKT SIE NIE DOMYSLIL YHHH .
JA JUZ CZASEM MAILAM MYSLI,ZE LENKA JEST JAKAS BARDZO MALA, BO TEN MOJ BRZUCH TO TAKI PSEUDO BRZUCH. ALE LEKARZ NA USG MNIE POCIESZYL , ZE NIE MAM BRZUCHA BO JESTEM WYSOKA I MAM SZEROKA MIEDNICE, WIEC MACICA IDEALNIE JEST WPASOWANA.

oj stopi masz rację, od jutra tylko na nóżkach, tym bardziej że ładna pogoda u nas 19stopniJ ;-):-)Ja mam to samo, jestem wysoka i szerokie biodra więc bardziej wyglądam na otyłą irlandkę z oponką niż na ciężarną hihi:sorry:
ja mam wlasnie nogi wyzej - po to zeby byl mniejszy ucisk na szyjke, cale lozko stoi mi po skosie z jakimis dechami pod nogami...
Faajny pomysł z tymi nogami, nie ma co, też sobie poduchy popodkładam, a co, raz będę jak księżniczka:rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
witam lipcóweczki:-)
u nas wiosna pełną parą i w domu nie chce się siedzieć, ale nasze maluszki potrzebują słonka więc staram się z niego korzystać ile się da:tak::tak:
wczoraj wieczorem strasznie kuło mnie w boku aż spać nie mogłam bo ciężko było się położyć w jakiejkolwiek pozycji, dziś jeszcze rano czułam to troszkę ale na szczęście minęło
a i dołączyłam do kobietek które zauważyły siarę!! już kiedyś po nocy miałam plamki na koszulce ale nie sądziłam że to właśnie to a dziś rano zauważyłam kropelki także produkcja mleczka dla synusia trwa:-):-)

miłego dnia

Do góry