reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Na początek:
BEATKA GRATULACJE!!!! Zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka!

A ja przepraszam, że tak rzadko ostatnio piszę, ale co zasiadłam do kompa, kliknęłam "Odpowiedz" to coś się działo, ktoś mnie wołał, dzwonił albo coś się przypalało.

U nas w porządalu. Dzieciaki zdrowe. Pierwszy raz od "niepamiętamkiedy" nie mają kataru :-D:-D:-D

A poza tym to nic ciekawego się nie dzieje. Jedyne co to wyciąnęłam pudło z ubrankami dla noworodka, zeby zobaczyć co tam bartowej mogę dać dla dziewczynki - jakie to wszystko malusie! już zapomniałam, że dzieciaki takie malutkie były, i że kiedyś wogóle nie mówiły... wtedy musiało być fajnie - taka błoga cisza, bez ciągłego paplania...
Ostatnio Adamowi włączyło się pytanie "Dlaczego?" - normalnie czasami chciałabym nacisnąć "MUTE" żeby nie było go słychać :-D:-D:-D

Życze miłego dzionka!

reklama
BeatKo graulacje !!!! I spokojnych 9 miesięcy !!!
jejku coraz więcej Was Mamuśki:-)
Ja poki co nie mam w planach powiększania rodzinki i kurcze trudno jest mi wyobrazić sobie kiedy będzie na to czas, więc pozostawiam to losowi :)
A muszę sie Wam pochwalic, ze moj Fifi dzis pierwszy raz poszedł do przedszkola:-):-):-)
w ogóle nie płakał, bawil sie, wołał siusiu, więc jestem spokojna:-D:tak:
A tak poza tym to postaremu, domek sie buduje, teraz robimy wlasnie konstrukcje dachowa, tzn moj maz z bracmi ja robia, okna maja nam wstawiac początkiem marca, wiec powoli do przodu . Ambitny plan kolejne Boze Narodzenie na swoim, a już na pewno na moje 30 urodziny, czyli za niecały rok:-D:tak:
a jak tam Justynko u Ciebie?
Buziaki

maylah spokojnie masz jeszcze czas... ja w marcu 33 lata skończę, więc wolałabym już być w ciąży... a zdomkiem fajniutko, nie ma to jak mieszkanie na swoim :-D

cześć kochane :)
ja znowu mam jakiś taki okres, że z niczym się wyrobić nie mogę, czasu ciągle mało, jak już jest chwilka wolnego to spędzam czas z rodzinką a na komputer już albo brakuje siły, albo nie ma już po prostu ochoty, wybaczcie

ale jak tylko zajrzałam to od razu rzucił mi się w oczy nowy suwaczek u Beatki - kochana ogromne gratulacje fasoleczki, i życzę spokojnego przebiegu ciąży

Beacia82 gratki dobrych wyników po usg, no i gratki kolejnrgo synka, 3 chłopaków w domu - :wow:

Patra ty już w połowie, teraz to już pewnie poleci szybciej, nie zazdroszczę tych wymiotów, i bolącego brzucha, trzymam kciuki za lepsze samopoczucie

Wilsonka pozdrowienia dla ciebie i córeczki, i trzymam kciuki za dobre wyniki badań
Meylah pozdrowienia i dla ciebie, co tam u synka??

a Justynka to już się chyba dawno nie odzywała??
Kamlotka i ty też !! i co z twoją pracą dostałaś jakąś umowę??

u nas jakoś po malutku do przodu, mała tylko trochę zakatarzona, ale tragedii nie ma, my z M jakoś się trzymamy,

zdrówka wszystkim życzę i coraz większej ilości słońca za oknem,

Dziewczyny właśnie mam chwilkę czasu bo dzisiaj księżniczki śpią w tym samym czasie:-):-):-)
I od razu proszę o pomoc HELP ME!!! Michalina ma w wekend roczek, muszę zrobić tort bo ma być bez mleka a cukiernie kapryszą i postanowiłam zrobić sama. Mała uwielbia świnkę peppę no i chciałam jej taki zrobić ale nigdzie nie mogę znaleźć jak wyciąć takie ładne kolorowe obrazki z masy, czy one są malowane na masie??? nie mam pojęcia jak to ugryźć...
Zmykam szukać dalej, jak byście miały jakieś sugestie to plisss wpiszcie coś

No i maluch coś zrobił lapkowi, y się prawie nie wciska....

Dzięki kobitki :-)

nie pisałam bo dochodziłam do siebie że tak powiem. Wiadomość o ciąży serio mnie zaskoczyła. Dziś byłam potwierdzić ciążę, to dopiero 5 tydzień, termin porodu na 2 listopada:szok: za 2 tyg mam USG, więc może usłyszę bicie serduszka. Mąż się strasznie cieszy, ja powoli się oswajam z myślą, że znów zostanę mamą.
A ogólnie to wszystko dobrze, Juluś się zdrowo chowa i to najważniejsze.

Buziaki dla Was i maluszków :-)

Cześć matki wariatki!

U nas jakoś leci, mały jak zwykle szaleje. Dzisiaj mieliśmy cudownie wiosenną pogodę więc wybraliśmy się nad staw zobaczyć czy w koncu są łabędzie. Zawsze o tej porze sie pojawiały a w tym roku cisza. No ale staw zamarznięty więc nie dziwne że ich nie ma :-D Zaszalałam dzisiaj i kupiłam małemu ubranko na lato, spodenki plus koszulke z nike :-D Skusiła mnie cena, bo zestaw przeceniony ze 119 na 35zł. No a troche tego trzeba kupic bo ze wszystkiego powyrastał :confused2:
Samopoczucie już troche lepiej. wymioty pojawiają sie sporadycznie, ale za to odezwała sie piekielna zgaga :rofl2: Haha ja to mam wesoło z tą ciążą :laugh2:

Beatko no to gratuluje potwierdzenia ciąży przez dżina! Wychodzi na to, że rodzimy co 2 miesiące :-D Ja lipiec, Beacia wrzesień, a Ty listopad :-D

Viorka ja ci kochana niestety nie pomogę. Ja antytalent cukierniczy. Ostatnio robiłam zebre i wyszedł zakalec bo dorzuciłam do masy ananasu haha :-D:-D:-D:rofl2:

Adudz super że sie odezwałaś! Pokazuj się częściej.

I Ty też maylah też! Gratulacje dla Fifiego. Dzielny chłopak! No i życzę szybkiego zamieszkaniu w nowym domku!
A Ty Ewcia znajdz wiecej dla nas czasu. Za cicho i spokojnie tutaj :-p I oby już katar pozbył się na dobre!

Fioletowa
trzymam kciuki za szybkie zafasolkowanie! Jakieś postępy są?

Willsonka i jak w szpitalu? Wiadomo już coś?

Odzywajcie się dziołszki częściej bo nam lipiec zlikwidują!!!! :sorry::-p:szok:

Dobrej nocki!

hej
nie zlikwidują :-)

u nas postępy takie, że zrobiłam sobie badania na hormonki - wszystko ok, teraz w sobotę idę do ginki, żeby mi usg zrobiła bo po ciąży miałam jakieś mięśniaki i chciałabym się dowiedzieć czy to jest problemem...

reklama
Kuku :)
niechby spróbowali nam lipiec zlikwidować, nu, nu...:no:
Patra, jejku jak ten czas leci, ty już na połowie ciąży, bidulko niech szybko Ci miną te dolegliwości
Fioleciku widzę że bierzesz castangus, ja tez brałam i w 3 cyklu brania zafasolkowałam. Miałam krotkie fazy poowulacujne ok 8-9 dni, a po castangusie chyba zadzialało i Tobie życzę tego:-)

Do góry