reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam i w końcu

Do nadrabiania o dziwo dużo nie miałam.

Przede wszystkim Beatko gratulacje :tak: Życzę spokojnych, bezproblemowych 9-ciu miesięcy :tak: Julcia na pewno będzie się cieszyć :-) Jak brzusio zacznie rosną :-)

Pati Ty to masz się z tymi wymiotami, wśród swoich znajomych jeszcze nie spotkałam takiego przypadku, żeby aż tak długo się z tym męczyć :szok: A tu niby jeszcze ma być tak do końca. A co synuś na to jak mu mówisz że w brzuszku ktoś jest? :-)

Maylah fajnie że domek już na takim etapie, nie ukrywam, że zazdroszczę :-D;-) Jeszcze troszkę i będziecie mieszkać :tak: Super! No i ucałuj Filipka.... ;-);-)

Ciągle się zastanawiam gdzie Justysia?

Adudz jestem jestem..... ;-) Umowę dostałam po 3 miesiącach pracowania na czarno, czyli mam ją od dzisiaj na 3 miesiące, a co dalej? To nie wiadomo :no: Ale mam 3 miesiące żeby się jeszcze zaopatrzyć w potrzebne rzeczy :-D Mam od siebie ze sklepu super zabawki, za na prawdę grosze :tak: Jak z dźwiękami, to po angielsku, ale to nie przeszkadza

cdn.....

...............................
Mam dla Małej np laptop http://www.vtechshop.co.uk/vtech-disney-princess-laptop/ można szukać par, literki angielskie duże i małe, szukanie par obrazków, co całkiem nieźle jej wychodzi, literki duże i małe udaje się jej znaleźć, nie wiem czy to przypadek, czy wie, w zasadzie Duże S i małe s to chyba nie problem wyszukać, do tego na mini mini ogląda Literkowe Chochliki i stamtąd też dużo wyłapuje.
A tak to śpiewa, jest grzeczna, w końcu ładnie je (no może ciągle nie sama, ale je:tak:)

Co jeszcze...... Byliśmy na imprezie organizowanej w prywatnym domu przy DJ, u właściwie nowych znajomych, fajnie było, wylądowaliśmy w domu o 7 :eek: (11 luty-impreza walentynkowa) tydz później byłam u niej (właścicielka tego domu) na urodzinach trzydziestych, sama...... :rofl2: M jechać nie chciał, bo jej brat to jego szef, a że były problemy z wypłatą to oglądać go nie chciał, a ja się nawet wybawiłam, ale jak gdzieś już siedzę sama, to zawsze w stresie, bo za długo być nie mogę, bo kiedy wrócisz? A że to już późno itp itd No i byłam ostatecznie ok 1 w domu, kierowce miałam- samą siebie :sorry:

Na razie to chyba tyle :-)

Ostatnia edycja:
reklama
hej

Kuku :)
niechby spróbowali nam lipiec zlikwidować, nu, nu...:no:
Patra, jejku jak ten czas leci, ty już na połowie ciąży, bidulko niech szybko Ci miną te dolegliwości
Fioleciku widzę że bierzesz castangus, ja tez brałam i w 3 cyklu brania zafasolkowałam. Miałam krotkie fazy poowulacujne ok 8-9 dni, a po castangusie chyba zadzialało i Tobie życzę tego:-)

dzieki maylah - ja mam cichą nadzieję że w drugim się uda ;-)
sporo dziewczyn zachodzi na castagnusie - za zaczęłam brać po przebojach z wydłużeniem cyklu - zamiast 30 miałam nagle 35-37 dni, pierwszy cykl na castagnusie od razu 30 dni
no nic, mam nadzieję, że to tylko chodzi o cierpliwość - hormony już zrobiłam i jest ok, jutro idę do ginki...

Cześć kobitki!

Nie wiem czy pisałam, że wyjeżdzam, w każdym razie juz wróciłam:-D
Wchodzę na bb i czego się dowiaduję???:szok::-) Beatko gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja też chcę dzidzię jak Was czytam
:-D Normalnie zazdroszczę:tak:
Patra - skoro rodzimy co dwa miesiące to może ja w styczniu?:-DChoć szczerze mówiąc to wolałabym w marcu, więc styczeń zostawie dla Fiolecika:-), dobra?

My naprawdę bardzo byśmy chcieli mieć trzecie dziecko, z możliwie jak najkrótszą różnica wieku, ale ja się trochę boję- głównie o swoje zdrowie.

Ostatnia edycja:
dmuchawiec heh ja się staram jeszcze na listopad... byle tylko do jutra - idę do ginki, mam nadzieję że zrobi mi usg i będę wiedzieć co dalej... jakby mi zrobiła usg to się dowiem od razu czy mi coś dojrzewa czy nie ;-)

Fioleciku- życzę z całego serducha, żeby się udało.
Ale wtedy styczeń nadal wolny byłby...:-D:-D:-D Która zaklepuje? Okazja last minute, spieszyć się, bo jeszcze ja się wezme i zdecyduje:-D

Hej dziewczynki.
Dmuchawiec mne do pionu doprowadził i jestem.

na poczatku
BEATKO GRATULUUUUUUUUUUUJE!!!

NIE bój boja będzie dobrze.

Ja tak sobie stałam w Kosciele i myślałam podaczas mszy i bozia mi dała natchnienie na trzeciego bobasa,ale jeste ale....

A tak po za tym co u nas.....
Julek sie rozgadał BAAAAARDZOOOO....-lepiej pozno niz wcale
;-).
PRZEpękalismy ospe najpierw Kalo po 2tyg. Juju.Czasami ciężko było ,ale dałam rade.Julek dzielniejszy od Karola.:dry::dry::wściekła/y:
Bal karnawałowy go ominął,a tak czekał na niego bite 3 tyg. głowy nie wychylał na dwór.Julka szybciej posciło,a miał wiecej.Może dlatego,że od razu go zaczełam smarować fioletem ,anie tym badziewnym pudrem.

W Małżeństwie wszystko ok jak zawsze bardzo sie Kochamy.Wczoraj minęło 10lat od kąd sie poznaliśmy,pocałowali i zakochali.-ach jak to romantycznie brzmi.
Miała być ponoć jakaś kolacja,świeczki ,właśnie pisałam Tomkowi.A BYło tylko swojskie wino ze słoika <po zlewaniu zostało,aby sie osiadło;-)>i latający Julek .ALe nie narzekam ....I tak GO KOCHAM DO KOŃCA ŚWIATA I JESZCZE DALEJ'':-).

Mąż odkrył zdolności rzeźbiarskie i sedzi trociny zrzyna.Wyrzezbił Pana JEZUSA ,aż sam jest w szoku, bo mnie to zatkało.:szok::szok::szok:

A ja w wolnej chwili sobie tańczę aerobową salsę z miłą panią z komputera:-).mam dość siedzenia.
Dałam ogłoszenia przyjmę prace popołudniowe sprzątanie ,ale wątpię aby sie ktoś odezwał.

ostatno miałam -mam stan załamania.Mam dosyć tego mieszkania i lokatorów.Chce jak najszybciej DOOOOOM!!!!
Całkiem nie dawno w suszarni powiesił się sąsiad który mieszka nad nami 38lat .
I jak tak sobie pomyśle to nawet go rozumiem,rodzina przeciw niemu.

Dobra nie bede smęcic,lece poczytać bo chyba z mies. was nie czytałam ,albo wiecej....

jak fajnie że lipiec nam się rozkręca na nowo :cool2::-)

Fioletowa, na pewno się załapiesz na listopad, życzę Ci z całego serca :-)

u nas wszystko w porządku, choć miałam wpadkę 2 dni temu. Zachciało mi się zrobić na blond, kupiłam rozjasniacz z joanny, nie dość że go było za mało, to mi rozjaśniło ale na ryży rudy :szok::szok::szok::szok: załamka, siostra mi po 21 z tesco przywiozła palette czekoladę, no to mam teraz piękny kasztan :-D ale przynajmniej bez problemu mogę z domu wyjść:-D Tylko Julka rozpowiada kto do nas przyjdzie, że mama miała RUDE WŁOSY JAK WIEWIÓRKA:-D

No w końcu lipiec nam odżył :-D

Fioletowa życze ci żeby się udało z całego serca! Tym bardziej, że wszystko ci się unormowało i jest spora szansa! A jakby się nie udało - czego nie życzę - to bankowo dostaniesz prezent świąteczny i będziesz rodzić w grudniu :-D

Aniu no dzieci z marca są cudowne, wiem po sobie bo urodziłam się 13tego :-D I super że się odezwałaś, trzeba rozruszac to towarzystwo. No a 3 dzidzia, w końcu syn by się przydał co nie? :-) A Tobie Justysia córa !

Kamcia super że też sie odezwałaś :tak: A co do moich wymiotów.Haha pochwaliłam się że troche się uspokoiło i co? I wczoraj wieczorem miałam długą rozmowę z sedesem... :baffled: Strasznie wybredna ta moja dzidzia. Przytyłam dopiero 2 kg (różnice widac tylko w brzuszku bo w koncu sie pojawił) a to już połowa (na początku straciłam 10 czyli nadal 8 na minusie), coś czuje że to będzie dziewczynka bardzo dbająca o linie :-D Ale czy mam dobre przeczucia dowiemy się za tydzień. Ja chcę już buuuu... A co do Kacpra to póki co super reaguje :tak: Na początku jak mówilismy że mamusi dzidziuś rośnie w brzuszku to chodził, pokazywał wszystkim swój brzuszek i mówił że ma tam dzidziusia :-D Teraz już wie że tylko mamusia ma dzidzie a nie on i daje mi całusy w brzuszek. Jejku jakie to jest słodkie jak podbiega, daje buzi i mówi dzidziuś :-)
Gratuluje w końcu otrzymanej umowy, może po tym okresie dadzą ci na dłużej. Trzymam za to kciuki! no faktycznie możesz sie obłowić w niezłe skarby :-)

Kacper od dłuuugiego czasu był antymleczny, a od kilku dni pije mi kakao i sam się go domaga :szok: Dzisiaj wypił 3 kubki :szok:

reklama
no poczytałam Was ,aż tak dużo tego nie było.

Mnie tez komp siada, tzn wiatraczek warczy jak gupi.Mam go rozkreconego ,aby sie tak ne nagrzewał.
MUsimy jechać i kupić nowy,bo sie popali wsio.:no:

Melaszek u nas jak na razie budowa stoi kassssa...:wściekła/y::wściekła/y:,nie pracuje i ciężko tak ,a męża też licho było teraz sie zaczęło.

NIE pisałam wam bo znalezlsmy wyjazd na szparagi wszystko piekne zaklepane.A Baba od 1,5 mies ma nie czynny tel. i na @ nie odpowiada.Nie podoba mi sie to ,złożylimsy też podanie do niemieckiej firmy stolarskiej i czekamy..

A córeczka by sie przydała na nowy dom.;)
I JESZCZE dwa psy ,kot, syrena leśna,żółw ,raczek .....i sama nie wiem co jeszcze.
ale chłopcy wiedzą taaaaaa.....;/

Ostatnia edycja:
Do góry