reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Oczywiscie te wszystkie badanai nie daja 100% pewności, ale czego w zyciu mozna byc na 100% pewnym:-):-):-)

Mowia, ze smierci i podatkow ;-)

Ja wygladam tak roznie - na poczatku ciazy - tragicznie (pryszcze i cala reszta) - teraz - duzo lepiej: zero pryszczy (obym nie zapeszyla), mocne ladne paznokcie i wlosy ok. Ale nie nalezy w to wierzyc (niestety) - to tylko jeden z wielu przesadow na temat ciazy. Oczywiscie jak ktos sie uprze to znajdzie mnostwo przykladow zeby go potwierdzic ale i tak wciaz pozostanie przesadem :-)

reklama
Matylda mogę się do Ciebie zwracać Mati?? Jakoś lubię to zdrobnienie:-)

Może to i przesądy ale wiesz mnie się wydaje że kobieta często czuje "inaczej", zwał jak zwał, 7 zmysł czy jak to nazwać:confused::-)

A ja czuję, że w moim brzuszku rozgościła się Hania to jest takie moje prywatne odczucie. Mąż twierdzi inaczej. Chce synka już mu nawet imię wybrał- Szymon. Oczywiście jemu nie podoba się Hania a mi nie podoba się Szymon. Ale do imion mamy więcej czasu i na pewno znajdziemy jakiś kompromis. Lekarz mi powiedział, że nie widzi "wacusia" zrobił mi nadzieję na moją upragnioną córeczkę a na końcu rozmowy dodał, że szanse są 50 na 50 procent (czego oczywiście jestem świadoma) i, że na kolejnej wizycie czyli 4 lutego mi powie. Jeśli mój mały kręcioł łaskawie obróci się w dobrą stronę. Lekarz mi powiedział, że moje maleństwo to uparciuch. Pewnie za mną:tak:

Witam w niedzielne popołudnie :) tak dużo dziś postów napłodziłyście, że chyba nie nadrobię w całości, ale co nieco poczytałam :)
Fajnie, że mamy nowe mamusie :) Witam Was serdecznie dziewczyny!
odniosę się pokrótce do tego co pisałyście:
- ja biorę cały czas feminatal N (zawiera 400% dziennego spożycia kwasu foliowego, więc dodatkowo nie biorę)
- co do płci dzieciątka to tez baardzo chciałabym juz wiedzieć, po cichu marzy mi się chłopiec, ale moja córcia chciałaby siostrzyczkę, w środe ma kolejne USG, więc może tym razem uda się coś wypatrzeć :)
- co do teściowych juz pisałam, że moja jest super, jest z wykształcenia ogrodnikiem, więc zdarza się, że wtrąca sie w mój ogród, ale to akurat mnie cieszy, bo dużo mi pomaga w tego rodzaju pracach i mogę się od niej wiele nauczyć, więc oby się wtrącała jak najdłużej :)

hi hi juz próbowałam tych tabelek, a że poczęcie mojego maluszka to albo 31 październik albo 1 listopad to zawsze wychodzi mi albo synek alb córcia :) musze uzbroić się w cierpliwość....

...wreszcie położyłam sobie farbę na włosy :) za niecałe 20 min płukanko i zobaczymy co z tego wyjdzie :)

ja zaglądam czasem ukradkiem do mamuś styczniowych - tam już pojawiło się trochę słodkich dzieciaczków :)

Ostatnia edycja:
Mnie wychodzi że będzie córeczka. Jeszcze się okażę że mój mąż znowu będzie miał racje, cholerka jasna:-D:-D:-D

agorana - ja się normalnie aż lepiej czuję ze świadomością, że nie mam już odrostów:-)

reklama
Ja już się cieszyłam bo wskazało mi na córkę i z Marcelem też się sprawdziło ale wzięłam dane mojej siostry i d..a blada:-( nie zgadza się:baffled:
Jednak ciąglę się łudzę że będę w tych 92% którym się zgadza i urodzę dziewczynkę:-D

Do góry