reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Ja już też po obiadku. Mamusia moja zrobiła wołowinkę w sosie, którą Pan G kazał mi jeść ze względu na moją anemię i do tego surówka z białej kapusty. Trochę jakby lepiej się czuję ale pewnie wieczorem wróci temperatura. Witam nową mamusie:-)

reklama
AsiaJan86 Na anemie polecam buraka. Juz o tym pisalam ale jest naprawde dobry. COLFARM - zioła w tabletkach- Burak czerwony - 120 tabletek ok. 30 zł (1-2 tabletki 3 razy dziennie = 0,5 l swiezego soku z buraka).

Ej dziewczyny, mam pytanie? Macie jeszcze mdłości i wymioty? Bo mi się chyba powoli kończą, od tygodnia był spokój. A tak statystycznie co 2 dzień wymiotowałam i to nie tylko rano. Kiedyś miałam ochotę na BigMacka namówiłam na to Dawida, który jest takim rzeczą przeciwny.W końcu się zgodził a że mieszkamy na wsi to wsiedliśmy do samochodu i 20 km jechaliśmy do miasta. Zjadłam tegohamburgera "i frytki do tego" a na dokładkę lody. Widziałam minę Dawida, że jest nie zadowolony ale za to ja byłam. I co.... wróciliśmy do domu a ja wszystko zwymiotowałam. Obraziłam się na niego, że mi to pożałował.:-)

AsiaJan86 Na anemie polecam buraka. Juz o tym pisalam ale jest naprawde dobry. COLFARM - zioła w tabletkach- Burak czerwony - 120 tabletek ok. 30 zł (1-2 tabletki 3 razy dziennie = 0,5 l swiezego soku z buraka).
Dziękuję, zobaczę w aptece. Biorę żelazo 2 razy dziennie i jem buraczki i czerwone mięso i dużo owoców i warzyw. A bierzecie już jakieś witaminy, bo mi lekarz od 7 stycznia kazał brać feminatal400 kosztują 50 zł. Wcześniej nie pozwolił żadnych witamin tylko kwas foliowy.

Dziewczyny ja niestety nie jestem wstanie pisać na forum. Brak czasu, praca, po pracy glownie spie, w weekendy studia więc niestety nie mam szans na bycie na bieżąco. Po piątkowej wizycie u gin okazuje się że dzidzia jak na swoje 12tyg jest dużo większa. We wt więc mamy usg specjalistyczne więc trzymajcie kciuki:-) aha mężol sie cieszy bo dzidzia ma długie nogi, a skoro wg niego będzie to dziewczynka to zostanie modelką hehe

Dziękuję za miłe powitanie.

AsiaJan86 ja obecnie (tak od 12 tyg.) też biorę feminatal 400+ DHA i nadal kwas foliowy (najmniejszą dawkę bo w feminatalu już jest). Przedtem brałam zwykły feminatal. Ten feminatal z DHA zawiera kwasy omega3, ktore wpływaja na rozwój wzroku oraz mózgu dzidzi. witaminy z kwasem omega3 nalezy podobno brać do końca karmienia piersią, bo to pozytywnie wplywa na inteligencję malucha :-):-):-)

U nas wczoraj był mały "pojedynek" czy to dziewczynka czy chłopczyk się urodzi.:-D:-D Ja mówię do brzuszka jak do NIEGO i mój M. się wtedy zawsze burzy bo chce dziewczynkę i do brzuszka mówi jak do NIEJ:-) Już nie mogę się doczekać jak lekarka określi płeć;-)

Ja cały czas kwas foliowy i duphaston. Ale to już ostatnie opakowanie.

Ja caly czas Prenatal - wlasnie zamierzam przerzucic sie z Complex na Classic a w 3 trymestrze na DHA - tez slyszalam o tej inteligencji :)
Juz tez nie moge doczekac sie okreslenia plci:) Chcialabym dziewczynke ale wszyscy wkrecaja mi chlopca - w zasadzie jest mi wszystko jedno - byle juz wiedziec :)

przyłączam sie też do Waszego życzenia, żeby poznać pleć dziecka, ale niesety nic na razie nie wiadomo. Po cichu liczylam, że na USG genetycznym cos juz moze bedzie wiadomo (mialam je 29 grudnia), ale malenstwo usiadlo po turecku i nic nie mozna było dojrzeć. Teraz w piatek tez miałam USG i znowu nic. następna wizyta w lutym więc moze wtedy. My z meżem jakos tak na dziewczynkę liczymy, mowią, że dziewczynka mamie urode zabiera, a ja wygladam ostatnio jak zombie, więc moze ...... Jak juz wspomnialam o USG genetycznym to powiem, ze wszystkie parametry u mojej dzidzi są w jak najlepszym porządku. jednak jako niespokojna mama zrobilam sobie jeszcze test PAPPA i tam też wszystko wyszło ok. prawdopodobieństwo wystapienia wad genetycznych (Downa i zespolu Edwardsa) 1:10000, więc znikome, a co za tym idzie wynik testu negatywny.

Oczywiscie te wszystkie badanai nie daja 100% pewności, ale czego w zyciu mozna byc na 100% pewnym:-):-):-)

reklama
Nasza dzidzia tak się maskowała że nic nie dało się zauważyć:happy:. Ale mój M. twierdzi tak samo jak Kasikom z ta urodą bo ja tez częściej wyglądam jakbym nie wyglądała.:-( Jak nie jakieś chrosty, to znowu jakieś inne plamy.... I co gorsza mam wrażenie że włosy mam tez ciut słabsze niż do tej pory. A włosy to mój atut:blink:

Do góry