reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witam się z rana.

Ja jestem jednak beznadziejna:zawstydzona/y: Wczoraj dzień minał, a ja ani zyczeń do kartek nie napisałam, ani zdjec im nie zrobiłam, ani tym bardziej nie zabrałam się za porządki:-( No ale nic to- moze dzis sie uda?:-D
Zamiast tego siedziałam na allegro i kupiłam małej uzywane zabawki fisher. Poczatkowo chciałam kupic jedna nową, ale nie mogłam se zdecydowac więc za cene jednej kupiłam trzy:-D

Obżarłam sie wczoraj tak różnych rzeczy- czekolady, mandarynek i kabanosów, ze potem żołądek mnie nieźle bolał:zawstydzona/y: Więc dzisiaj koniec- pijawki i dieta ścisła:-D

Przez mojego kolegę księdza zostałam poproszona o przygotowanie jasełek z młodziezą gimnazjalną w parafii:sorry2: I dzis idę do niego na konsultacje. Scenariusz napisałam jeszcze będąc w liceum:-D Bo musicie wiedziec, ze zawsze mnie kręciło pisanie scenariuszy i "reżyserowanie" przedstawień:tak:. Nadal mnie kręci więc sie zgodziłam. Zgodzilam sie tez na poprowadzenie warsztatów plastycznych z maluchami (6-8lat):tak: Przynajmniej jakas odskocznia od pieluch itp i namiastka mojej ukochanej, utęsknionej pracy:sorry2::-D

A teraz jem sobie sniadanko i zabieram sie zaraz za te zyczenia. Kawę zbożowa któraz ze mna wypije?

P.S. Beatko jestem dzisiaj z Tobą myślami.

Ostatnia edycja:
reklama
Dmuchawcu kawy zbożowej to z tobą nie wypiję, ale jeżeli mogę się dołączyć ze zwykłą kawką to z miłą chęcią, małą właśnie położyłam do łóżeczka więc mam nadzieję, że za chwilkę zacznie drzemać, a nocka już była lepsza niż poprzednia, co prawda obudziła się jeszcze później koło północy, ale po 10 min spała dalej, więc może pomalutku wszystko wróci do normy:tak::tak:
Beatko jak obiecałam wczoraj kciuki trzymam :-)
a gdzie reszta dziewczyn?? odezwijcie się:tak::tak:

Straaaaaaaaaasznie tu pusto..
Piszcie, kobietki, piszcie!

Ja wróciłam od księdzulka, zakupy zrobiłam, foremki do pierniczków z poczty odebrałam. Za chwile robie zdjęcia kartkom, a potem zabieram sie za pierniki:-)

Dzien dobry.
Mąż poszedł do pracy ,a ja sama z dziecmi reszty nie licze.Zastanawiam sie co tu dzis zrobic moze okno umyje u siebie tylko pada śnieg.
Miałam plan dzis zrobic bałwana z Karolem ,ale tam pruszy.Chyba ,że Jula by usnął.

Aniu fajnie Ci z tymi Jasełkami ja też chce,moge vyć nawet baranem:tak::tak::tak:;-).
Dziś idziesz do księdza ,a mnie ksiądz odwiedził.Był u babki z komunią i czkał na franciszkanina(misjonarza który daje nauki )i usłyszał ,że jestesmy .A my w kuchni po śniadaniu ledwo co ,Julek powywalał z szafki karol dziury w szynce robił w zlewie gary:-D:-D:-D.Przyszedł sobie z nami pogadac co słychac.
On zawsze ze mną rozmawia jak mnie spotka:tak::tak::tak:.
Tesciowa przeżywa bo bałagan był w kuchni bo nie myslałą,że wejdzie tam:-D:-D:-D.
Mówi do mnie ,że dobrze ,że to okno umyłam wczoraj:-D:-D:-D.
w koncu kuchnia nie!

Aneczko to z kim ja dzis bede gadać ,dziewczyny nie piszą Ty mi uciekniesz.A tak do Ciebie KOCHANA mogę sie odezwać pisząc.:tak::-):-:)-:)-:)-(

No to ja tez jestem :)
ciekawa jestem co u BEATKI...kurcze...:(

maly dzisiaj spal do 10 !! :O:O ale czemu?? przeciez poszedl spac normalnie..o 20stej :O
teraz nie chce mi isc spac i nie wiem co bedzie dalej do wieczora...pewnie padnie ok 18 :/:/
wyciagnal sobie teraz kolderke z lozeczka polozyl ja na podlodze i sobie tak lezy..:)

obiadek bede za chwile robila bo dan ok 17 bedzie z pracy wiec mam jeszcze chwile wolnego :)
robie dzisiaj kluski z sosikiem z miesa mielonego...juz mam na to dluuugo ochote ale jakos zrobic sie nie chcialo :/
czekam na was babeczki ;)

Aga mi dzieci też tak nieraz śpią.To chyba zależy od aury na dworze,jak jest ciemniej od rana to Karol kima i kima JUla też tak ma.
Teraz mi wstaja kolo 8,mały oczywiscie wczesniej pobudka na mleczko.

A ja dziś rano zaspałam do KOSCIOŁA i wieczorem juz nie pujde bo tesciowa idzie i nie mam z kim dziecka zostawić.
Spałam do 9.00,ale pół nocy nie mogłam spać .Myślałam ,że umre ,a rece mi odpadną obie przy ramionach .Tak mnie bolało,nie wiem co to jakies bóle reumatyczne.Mam jedną łopatke od torby skrrywioną i może promieniowało ,a wersalka tez za ciekawa nie jest.
Co usnęłam to za 10min ból mnie budził w końcu wzięłam Ibum i przeszło teraz mnie troszke targa.

A BEATKA nie pisała kiedy wraca ,co!?:confused::dry:

Faktycznie pusto tu dzisiaj, ja właśnie poszukuję golarki elektrycznej na prezent dla K i nie mogę się zdecydować.Hellppppppp

Aniu fajnie z tymi asełkami, zawsze to jakaś rozrywka, Zosia na pewno dzielnie ci pomoże w organizacji:-)

Justyś u mnie też niedawno był ksiądz i podobnie ja rozczochrana bo właśnie się ganiałyśmy z małą, wszedzie pełno zabawek i śmieci, mała z kupą, ale jej nie przebierałam bo właśnie szykowałam kąpiel, a tu ksiądz z wizytą duszpasterską - bo tutaj to przed świętami robią tylko nie było tym razem nigdzie informacji. No i nie było nawet krzyżyka czy wody święconej, pieniędzy też nie dałam bo w portelu tylko monetki, jeszcze mała zaczęła się drzeć że kupa i chce spać- no cyrk na kółkach normalnie. Ale ksiądz powiedział że dziś wszędzie tak no i pośmialiśmy się i było fajnie:-):-):-):-):-):-)

Ewcia dzięki za info z tymi szczepieniami, to już 2 zaczynamy mieć zaległe:-(

Beatko trzymam kciuki

Vioreczko to taka jakby już Kolęda u WAS???

Musze coś Karolkowi wymyslec bo biedak siedzi i patrzy i jakis namiot dla swojego dzidziusia buduje.
tylko co chmmmmmmmmmmm...............:confused::confused::confused::confused:

Julek tez by mogł isc spać.:sorry2:

polozylam wlasnie Joniego i cos cicho wiec chyba spi...:-)

JUSTYSIU ja mma to samo z rekami..od jakis 7 lat.ale tylko na zime to mam.z bolu idzie zwariowac wiec wiem co piszesz...mialam to samo na biodrze i nawet szczeke mi ''zablokowalo'' na jakis tydzien..
a zaczelo sie od tego ze w szpitalu jak bylam mala zarazilam sie gronkowcem i mialam caly czas anginy...po 4 latach wycieli mi migdaly ale juz na stawy sie zdarzyla cholera przezucic...wiec mam takie problemy. ale powiem ci ze jak chodze na silownie i caly czas rusuam rekami to jest ok...tylko wlasnie w nocy jak nimi nie ruszam to zaczynaja bolec...tez tak masz??

reklama
Justys ja Ci nigdzie nie mam zamiaru uciekać:eek:

Zosia spi juz ponad dwie godziny przy otwartym balkonie:sorry:
A ja zaraz musze sie za sprzatanko wziąc bo u nas dzis ksiądz z opłatkami chodzi. Tutaj tak jest.
W mojej rodzinnej miejscowości było inaczej- opłatki roznosił kościelny albo ministranci przed kosciołem sprzedawali. A tu kosciół sie buduje- przerabiaja stary budynek po przedszkolu na kościół i zbierają pieniądze. Nigdy nie zapomne miny ksiedza gdy mieszkalismy tu pierwszy rok. Przyszedł z opłatkami, a ja go do domu nie zaprosiłam tylko kazałam zaczekac i dałam za opłatek 5zł:-D No szok!:-D Co prawda tu ludzie czasem nic nie daja, mowia, ze nie moga i dostaja opłatek za darmo, ale ja wtedy mogłam tylko ze u mnie w miescie było inaczej:-D Ksiadz widac było, ze sie od wybuchniecia smiechem powstrzymuje:-D

Do góry