reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witam..

Ja w sobote wyprawialam swoje urodziny... a w niedziele to zdychalam... oj alkohol mi juz nie psiany....Nawet nie bylam wstanie po Lene jechac do dziadkow (kolezanka mnie zawiozla) No i zostalysmy jzu na noc u dziadkow... Za to w sobote wybawilam sie :-) W piatek tez bylam sama, wiec wyskoczylam wieczorem na miasto,a wnocy do Tesco na zakupy.W sobote i byly singelki, matki polki (my matki najbardziej zabalowalysmy) i ciezarowki i ... niechcacy ejden mezczyzna (przyszly tata).. wiec sie troche biedny nasluchal.... :-) Postraszylysmy go heheheh

OLCIA gratulacje!!! p.s. tak jak psiza dziewczyny umowe musza Ci przedluzyc, potem normalnie macierzynski i dopeiro po macierzynskim koniec umowy (moja psiapusila miala identyczna sytuacje)

AGNIESZKA ja bralam tabletki na wyregulowanie okresu,a raczej na jego pojawienie sie (skonczylo sie zastrzykami z hormonow).. ale jesli chodzi o tabletki to po ich odstawieniu mozna nie meic okresu 2msc, lub tez miec czesciej.. to wszystko jest sprawa indywidualna... choc test zawsze mzoesz zrobic :-)

reklama
dziewczynki dziekuje wam za podpowiedzi !!!! kurcze juz nigdy nie bede tego swinstwa brala....
wlasnie wcinam chalwe...mmmmmmm uwielbiam :) a joni chyba tez bo nie umie sie ode mnie odkleic ;)
juz mnie powoli po niej muli...;)

Kobitki mam pytanie:
niestety moja mała nabawiła się prócz katarku jeszcze gorączki, przed snem miałam 37,7 w sumie to jeszcze niby nie gorączka tylko stan podgorączkowy, wyczytałam, że coś na zwalczenie powinno się podawać dopiero powyżej 38 st, ale wiem, ze moja Monia niechętnie pije syrop, i zastanawiam się czy jak będę chciała jej podać syropek to czy mogę go "rozrobić" w jakiejś herbatce albo mleku, bo jak poprzednio jej podawałam to nie chciała go wypić ani z tej miarki, która jest dołączona w opakowaniu, ani z łyżeczki, a męczyć się z nią w nocy może być ciężko, i stąd moje pytanie, czy na przykład syrop rozrobiony w wodzie albo jakiejś herbatce też będzie tak samo działał?? mam nadzieję, że podawanie leku przeciwgorączkowego nas ominie, ale w razie czego wolę wiedzieć

Adudzku- nie wiem czy tak można, ale ja zawsze tak podaje nurofen bo Zosia ma po nim odruch wymiotny. Wlewam do butelki z przegotowana wodą i mała tak wypija. Jak dla mnie działa. Tylko , ze ja norofen podawałam przeciwbólowo tylko jak dotąd, a nie przeciwgoraczkowo.

Adudz może rozwiązaniem problemu byłby paracetamol w czopkach?
A co do leków z mlekiem i ich wchłanianiu to daisy kiedyś pisała coś o tym. Nie pamiętam dokładnie, chyba z mlekiem i zaraz po mleku się gorzej wchłania, przez zawarty w nim tłuszcz.

Hej babeczki!
Jestem ale tylko na moment, gdyz mój mąż ma dzis rodziny i zaplanowałam upiec dla niego jego ulubione ciasto-czyli karpatke, ale moja córcia dopieo zasneła:sorry: Obudziła sie wesoła jak skowronek i spanie było jej nie w głowie- także dopiero padła.

Do lekarza w koncu z nia nie poszłam. Wstrzymam sie do jutra.

A u mnie wszystko ok, więc sie cieszę. Brzuszek twardnieje co prawda, ale szyjka jest taka jak byc powinna. Mam wiecej odpoczywc i wsio.

Aga- zgodze sie z jusysią- po odstawieniu tabletek na powrót normalnych cykli będziesz musiała chwilke zaczekać. Z wizyta u lekarza bym sie nie spieszyła, gdyż to zupełnie normalne. Biorąc tableki nie miałaś miesiączki gdyz nie odbywała sie owulacja- krwawienie było sztucznie wywoływane pigułką. Zanim wszystko wróci do normy minie jakiś czas.

Olciu- kochana- gratuluję z całego serducha. Na pewno wszystko sie poukłada,

Justys dzieki za rady- jak mąż wróci wyslę go po syropek na suchy kaszel-tez sie nad nim zastanawiałam.

To tyle narazie. Lece kręcic ta karpatke. Pa!

ANiu to i mój ulubiony placek ,pisze sie na niego ,tylko rób odrazu dwie blachy.
Jedna dla DANIELA ,DRUGA DLA MNIE !!!:tak::tak:;-):-)
NO I GO TAM WYSCISKAJ NA TĄ 18:-D:-D:-D;-).
NIE MA za co ;-).

Abudzku ja zawsze podaj syrop (nurofen ,ibufen )sa najlepsze,podaje przeciw bólowo,przeciw zapalnie i przeciw goraczce.
Nic u nas nie działa jak ten lek ,na czopekmusze czekac i tak jej nie zbije .
U nas jest wrecz tragedia w podawaniu syropów:angry:,ale nie kombinuje bo to pogasza sprawe ,szczykawa i heja.I tak sie bedzie darł i tak.On juz ucieka jak siegam do szafki z lekami.:-D

STOPI NAJLEPSZEGO
ja jutro świetuje mam imieniny i znowu przyszło mi siedziec samej .
Mąż musi isc na 2 zmiane ,bo kolega z ciezarna żona musi jechac do lekarza.
A mogł tak ustawic jak miał 1 .
Zawsze padnie na mnie ,miałam urodz. siedziałąm sama, no mama przyjechała,teraz bede całkiem sama bo mama w Niemczech.
I jestem zła na niego i już .:angry::angry::angry:
i mi smutno ,NO!!!!....

Bylismy wieczorem ,teraz niedawno na dworze , chłopaki jechali na sankach .
I Jula powtarzał ''O JA'' patrzac na swój pierwszy świadomy śnieg.
Pózniej jazda mu sie znudziła i szedł sam dzielnie i dumnie biała drogą krzyczac ''O JAAAA'' na wiejacy śnieg z dachów i świecące latarnie:-D:-D:-D:-).

JUSTYSIA daj link jakie macie sanki.. ja malej chce kupic i juz prawie kupilam drewniane na allegro, ale zobaczylam je na zywo w tesco i sie zalamala, bo byly nieoszlifowane, rece mozna sobie pokaleczyc!!

JUSTYSIA daj link jakie macie sanki.. ja malej chce kupic i juz prawie kupilam drewniane na allegro, ale zobaczylam je na zywo w tesco i sie zalamala, bo byly nieoszlifowane, rece mozna sobie pokaleczyc!!

Karolinko sanki mamy troche przerabiane,dziadek Karolowi robił,sa metalowe ,a siedlisko drewniane ,oparcie tez metalowe przyspawane.
Jesli mogłabym CI doradzic to patrz na wysokosc sanek ,aby były nie za wysokie,dla malych dzieci niesa dobre bo wywrotne ,,nasze niestety sa z tyc wyższych.
powiem Ci ,że te drewniane są do kitu jeżeli miałyby Wam posłużyć wiele lat no chyba ,ze rok.
Te z tesco mama siorze kupywała chyba z dwa lata temu ,oczywiscie były pare tyg. poki brat nie dorwał na górke i ich nie połamał.WIEsz jak ona jezdziła,a raczej ciągnieta była spokojną jazda to ok. ,a jak ten zaczał szalec to było po sankach.

My mamy takie na jedna osobę ,chciałąbym 2-osobowe ,a to dodatkowa kasa i pewnie nie mała.
Pewnie za chcwile bedzie tak ,że każdy bedzie chciał swoje .

Jak bede miała czas wstawie fote .

JUSTYNKO dzieki za info.. te w tesco bardzo slabe tez wlasnie byly.. a ich pelno na allegro.. wiec uff dobrze, ze ich nie kupiłam :-)

reklama
Do góry