reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

WITAM !
U nas sie w koncu biało zrobiło.
KAROL skacze z radosci mówi ''mamo wiesz spodoba mi sie '':-D:-D:-D:-D:-D,czekał na ten śnieg i sie doczekał.
Ja niekoniecznie szczesliwa,znowu za kółkiem bede miała schizy .

ANIU wyprzedziłaś mnie ,ja tez miałąm napisać ,że BAKTRIM to nie antybiotyk.
Syrop przeciw zapalny ,przeciw wirusowy.
Nasza zawsze BAKTRIM daje,antybiotyk jak juz naprawde trzeba.

Aniu ,a może ja Ci pomoge.:sorry:
nie wiem czy mi sie uda;-)
Jak masz baktrim to daj małej ,ale pewnie nie masz.
Zosia napewno bedzie miała suchy kaszel jak ma katar i tak mysle ,aby uniknac skutkow ubocznych ,podawaj jej syrop wykrztusny.
PEŁNO jest ich w aptece:
pulmex baby,
na przeziebienie i kaszel muscosolvan .

No a z katarem to wiesz prawda, no i mozecie brac wit. C
a TOBIE KOCHANA polecam syrop z cebuli i czosnku,tani i dobry sposób.
ALE OCHYDA.

OLU JESTEM JAK NAJBARDZIEJ ZA .:tak::tak::tak::tak:
Śniadanko ,kawka bedzie czekało;-).

Beatko ,a Ty siebie nie obwiniaj ,ja tez nieraz tak mam widze ,a nie podejde bo sie łudze ,że sobie poradzi .
A pozniej ryk:-:)baffled::baffled::baffled::baffled:.

acha ANECZKO CZEKAM NA WIESCI I PODGRZEBACZA !!!;-):-D

reklama
witam lipcoweczki
no i znowu po weekendzie a nie chcialo sie wrocic do pracy.
moje dziecko rowniez zafacynowane sniegiem, a najlepiej to sie chodzi po mini zaspach. odkad spadl snieg to jak rano wstaje odrazu biegnie do okana balkonowego i patrzy po swojemu cos tam tlumaczac.:-)
beata ja tez wygladam strasznie w czapce, no ale malo kto w niej super wyglada ;-).dlatego zawsze kupuje kurtke z kapturem.
no i wszystkim chrorwitkom zdrowka zycze

Hej. Wy piszecie o śniegu a u mnie ani nawet grama, jest tylko zimno i mroźno, troszkę szronu na trawie i nic poza tym, ulice i chodniki czarne. Ja się przeziębiłam i też się faszeruję, mam nadzieję że Kubek nie załapie, na razie jest ok. Odezwę się potem, muszę posprzątać bo później Teściowa przyjeżdża :)
Buziaki

witam dziewczyneczki ...:)

jonek jeszcze spi a dan wlansie wyszedl do pracy wiec mam chwilke dla was:)
kurcze jakos ostatnio mam dobry humor...lalallalallalala...:D
u nas pogoda straszna !! :O tzn joniemu sie podoba!! pelno sniegu i zimno...dziisaj wyjdziemy na krotki spacerek to sie sniegiem porzucamy :)
co jeszcze...hhmmmmm......

juz wiem ...a to do ANI chyba ze inne dziewuszki tez beda wiedzialy jak mi pomoc..
a wiec:
mialam bardzo nieregularna miesiaczke i jak juz kiedys pisalam dostalam na wyregulowanie tabletki antykonc. na 3 miesiace...bralam je i bylo ok .. tylko w ostatnim miesiacu(3cim) @ dostalam tydzien przed zakonczeniem brania tabletek i jeszcze o ''czasie'' wiec mialam go w sumie 2 tygodnie :O:O

tabletki odlozylam i juz nie biore miesiac i jakos tydzien temu powinnam dostac a tu nic....hmmm niby mnie wysypalo na buzi i jestem troche nerwowa jak to przed ale jej jak nie bylo tak nie ma...nie wiem co myslec...isc do lekarza?? czy czekac na nia??

Hej dziewczynki...

Co do Baktrimu to dla mnei to jak antybiotyk bo działa nie dość, że bakteriostatycznie to jeszcze bakteriobójczo jak antybiotyk, więc w organizmie robi takie samo spustoszenie jak antybiotyk.

Co do śniegu to u nas też biało, że hoho! Tomi był rano z Wojtkiem po chleb to się powspinał na zaspy :-) Nie poszedł dziś do przedszkola, bo wczoraj po basenie zjadł cukierka czekoladowo-orzechowego no i jak wróciliśmy do domu to go zwrócił i do wieczora miał biegunkę (tak śmierdzącą, że masakra... normalnie zgniłe jaja :-( )... ale od wieczora już jest spokój i brzuszek go już nie boli. No i w sumie nie wiem, czy winny był cukierek, basen, czo jeszcze coś innego co jadł wcześniej :/

A my z mężem byliśmy wczoraj w IKEI, kupiliśmy regał do chłopaków, bo nie mieli w sumie żadnej półki na zabawki. Od razu wczoraj złożyliśmy i już dzisiaj w miarę ogarnęłam te wszystkie zabwki, jeszcze kilka sprzętów na strych wyniosę i będziemy przygotowani na "grudniową dostawę" :-D

Ahhh... po południu to chyba sanki wykopiemy z piwnicy :-D

a ja mysle AGA ,że to nie ciąża.
Tabletki zrobiły spustoszenie.
I w ty miesiacu mozesz wcale nie dostac miesiaczki ,jak miałas 2 tyg.
Po tabletkach tez organizm musi sie wyregulowac.

Ja musze jakies żarło zrobić .
hmmmm....a do sklepu nieee chce mi sie isc.

ciaza raczej nie...;)

a moze to co justysia napisala...

AGA ja też kiedys brałąm tabletki i niestety na dobre mi to nie wysło 15kg na plusie ,brałam moze przez rok i o rok za długo.
teraz jedziemy na natural:-).

Raczej tak,teraz bedziesz musiała sie wyregulowac.
Wszystko możliwe ,że teraz nie bedziesz miała ,bo ostatnio dwa razy dostałas.
:tak::tak::tak:

reklama
Hej babeczki!
Jestem ale tylko na moment, gdyz mój mąż ma dzis rodziny i zaplanowałam upiec dla niego jego ulubione ciasto-czyli karpatke, ale moja córcia dopieo zasneła:sorry: Obudziła sie wesoła jak skowronek i spanie było jej nie w głowie- także dopiero padła.

Do lekarza w koncu z nia nie poszłam. Wstrzymam sie do jutra.

A u mnie wszystko ok, więc sie cieszę. Brzuszek twardnieje co prawda, ale szyjka jest taka jak byc powinna. Mam wiecej odpoczywc i wsio.

Aga- zgodze sie z jusysią- po odstawieniu tabletek na powrót normalnych cykli będziesz musiała chwilke zaczekać. Z wizyta u lekarza bym sie nie spieszyła, gdyż to zupełnie normalne. Biorąc tableki nie miałaś miesiączki gdyz nie odbywała sie owulacja- krwawienie było sztucznie wywoływane pigułką. Zanim wszystko wróci do normy minie jakiś czas.

Olciu- kochana- gratuluję z całego serducha. Na pewno wszystko sie poukłada,

Justys dzieki za rady- jak mąż wróci wyslę go po syropek na suchy kaszel-tez sie nad nim zastanawiałam.

To tyle narazie. Lece kręcic ta karpatke. Pa!

Do góry