reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Hej lipcu:-)
Szaro buro i do tego pusto na forum:-(
Dziecko z mężem drzemią a ja sie zaraz biore za porzadki bo dzis jeszcze nie miałam na to czasu.Szukalismy auta i w koncu kupiłam nie jestem przeszczesliwa bo to kombi a ja takowych nie bardzo lubic ale w dobrym stanie za niewygórowane pieniazki wiec zdecydowałam sie z rozsadku.No i mam to z głowy bo juz mnie zmeczyły poszukiwania.Teraz bede sie grzac w samochodzie bo to co było na węgiel dołożyłam do auta.Dobrze ze jeszcze sporo drzewa jest i zimy nie ma ale juz chyba niedługo bo sniezek własnie u mnie polatuje.
Buziaczek kochane.
I PISZCIE BO MI TĘSKNO BEZ WAS:tak:

reklama
ja napiszę tylko że żyję, ledwo co ale jakoś daję radę. Wylądowałam dziś znów na ostrym dyżurze przez te zasr... kamienie. Wyniki krwi i moczy mam do kitu, wiec powinni mnie operować, ale że miejsc brak, a ja nie mam gorączki to mnie do domu wypuścili. PARANOJA ...

Miłego weekendu kochane :*

Beatko mój maż miał ataki kamieni ponad rok. I to tak raz w miesiącu przez kilka dni żywił się ketonalem forte. Oczywiście krew w moczu w sporych ilościach. Na szczęście nerki funkcjonowały więc morfologia krwi spoko... No ale mimo wszytsko czekał w kolejce na operację rok czasu.

U nas dziś wiosna!!! Cieplutko i słoneczko świeci. Własnie wróciliśmy ze spacerku. Połozyłam Adaśka i lecimy dalej z Tomkiem spacerować.

witam się niedzielnie
ja do dziś byłam bez komputera więc nie miałam jak was poczytać nawet, ale widzę, że nie naprodukowałyście zbyt dużo, pewnie dłuższy wolny weekend spędzaliście dużo ciekawiej niż przed bb
nam w sumie tez jakoś dużo za szybko ten czas zleciał,i jak pomyślę, że jutro znowu do pracy trzeba wrócić, to już mi sie nie chce,
no ale w końcu dziś został mój laptopek naprawiony więc od jutra postaram się w miarę regularnie do was zaglądać, no ale wy też musicie coś pisać,
pozdrawiam was wszystkich

Beatko zdrówka życzę i mam nadzieję, że te kamienie nie będą cię tak męczyły
Ada a ty dbaj o siebie kobietko i odpoczywaj jak najwięcej

Witam:biggrin2:

Południe kraju opętane w słońcu tak więc korzystamy na maxa.
M. miał kilka dni przymusowego wolnego i wykorzystaliśmy ten czas odpowiednio. Dominik zachwycony jak wiadomo. :-D
Dziś byliśmy w Pszczynie - matko, uwielbiam ten park. A co ludziiiiiiiiiiiiiiiiii, szok!!!:szok::baffled:

Ale widać że chyba każda z Was dzieli swoje wolne z najbliższymi...........

Beata - a tych kamieni nie da się laserowo usunąć? Musisz mieć operacje??
Może w jakiejś prywatnej klinice ale na NFZ byś to zrobiła.....
Zdrówka Ci życzę kobietko!!!!

iwon? laserowo? laser to by chyba zrobił dziurę na wylot i jeszcze stół operacyjny przebił :-) słyszałam o metodach z wykorzystaniem ultradźwiękowego rozbijania kamieni na mniejsze, a potem je rodzisz - tzn. sikasz nimi. Robi się to obserwując kamień przez usg albo pod rtg. Ale jeśli kamień jest źle zlokalizowany (np. zbyt blisko jakichś kości albo innych narządów) to nei mogą strzelać tymi ultradźwiękami.

Dzisiaj Adaś płakał jak Tomi wychodził do przedszkola. Bał się, że znowu ja go będę odwozić i go zostawię na te 15 minut :-) ale się uśmiałam, jak zobaczył, że ja w piżamie, a mąż ubiera kurtkę... normalnie Adam był całkowicie zdezorientowany :-)

W sobotę robię urodziny męża. Przyjeżdżają 3 babcie, 4 rodzice, 3 bracia, 1 bratowa + dzieci = 11 + dzieci + my. I znów rodzi się pytanie - co podać na kolację?
Myślałam o prosiaku :-) FORMA ALUMINIOWA Z DOCISKIEM PROSIACZEK 1,2kg (1313077027) - Aukcje internetowe Allegro (wsadziłabym tam dobrze przyprawione różne mięsa, kawałek schabu, kawałek piersi z kurki, jakiegoś chudego karczku, polędwiczki... Po upieczeniu wyjęłabym z formy, posmarowała jakaś glazurką i przyrumieniła... mógłby być fajny efekt stawiając na stole takiego prosiaka, do tego jakieś sałatki, ew. kilka małych zapieczonych ziemniaczków, tylko koszt takiej formy mnie przeraził. Znajoma teściowej ma taką więc spytam czy jest szansa pożyczyć :-)

Dziewczyny! Weekend się skończył! Czas powrócić na BB!

My już po spacerku. Teraz wstawiam zupkę, rozmrażam nóżki na drugie danko. Za godzinkę Adamo idzie spać, a ja już chcę mieć wszystko porobione, to będę miała taki mały okołopołudniowy relaksik :-)

reklama
kurcze miałam 4 dni wolnego i tak zleciały szybko że aż żal ... a dziś znów deszcz, więc się cieszę, że przez te 4 dni było w miarę ładnie.

Iwonko, kamieni w przewodzie żółciowym nie rozbija się laserem, bo potem nie mam się ich jak pozbyć, co innego te nerkowe (takowe miał chyba mąż Ewci). Tak więc tylko laparoskop...

Julka nam ładnie spała, coś tam miauczała przez sen, ale spała.

Od dziś mówi ŻABA, a raczej BADZIA :-D:-D:-D:-D:-D

Wkurzyłam się od rana, bo mąż pojechał odebrać orzecznie o niepełnosprawności, no i się okazało że mu cofnęli grupę, niby ozdrowiał :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Przez brak tej grupy nie dostanie stypendium z PFRONu na studia, ani stypendium ze szkoły, no i co gorsza mogą go zwolnić, bo pracuje z ZPCh. Będzie się odwoływał, ale zanim ciecie to rozpatrzą to minie kupę czasu a on ma do piątku dosłać do PFRONu to orzeczenie inaczej nici. No i mam przez to nerwy :angry:

Do góry