reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Cześć Kobitki!

Dzis mój humor ciut gorszy, ale z pajacami troche emocje opadły. Gdybysmy stali lepiej z pieniędzmi, to pewnie w ogóle bym to olała- pomyslałabym, ze przynajmniej okna na świeta będe miała czym umyć:-p:-D A tak wolałbym za te pieniądze kupić jednego, a porządnego.
Ja na allegro jak dotąd kupowałam tylko "grubsze sztuki"- kurteczke dla małej, sukienkę taką wizytową, fajną polarową bluzę i wszystko było w super stanie. Ehh....juz nigdy więcej. Chciałam zaoszczędzic no i mam:confused2:

A co do jakości pajaców, to dla mnie jak dla Stopi nie ma lepszych od Carters'a. A te od tej baby były w większości właśnie z tesco- i powiem Wam szczerze- nie wiem co trzeba z nimi robić, żeby zrobiły się tak ścierowate- gotować za każdym razem w płatkach mydlanych w garze???:eek: No są straszne! Ale dobra- koniec juz o tych pajacach;-)

Addda- ja siary nie mam nic a nic. W ciąży z Zosia tez nic nie ciekło do samego porodu. Za to biust- tak jak piszesz- ciężki jak worki z piaskiem:-D, twardy i boli jak nie wiem. Moje uda są jeszcze znośne- mnie zawsze najbardziej tyją plecy- takie mi się fałdki robią, jak biustonosz założę. Ale mąż się mną ostatnio tak zachwyca:sorry:, że choć sama sobie średnio sie podobam, to jednak nie przeszkadza mi to aż tak bardzo:-D
Smarujesz się oliwką przeciwrozstepowo? W ciąży z Zosią używałam kremu Perfecta baby całą ciążę i żadnego rozstępu- po prostu zero. A teraz szkoda mi na niego kasy i świchtolę się tym, co mam w domu- jakimiś balsamami AA, kremami do ciała DOVE itd-troche tego mam:sorry: Oliwke tez mam, ale nie lubie tego uczucia tłustości-blee.

Ewa - nie musisz tych motywów stemplowanych kolorować:no: Kup sobie kolorowy tusz, żeby było weselej w jakimś pasującym do papieru kolorze i tyle. A tak w ogóle to te motywy, jesli już- najlepiej kolorować tuszami- wiesz - piórko do tuszu i jedziesz, ale to bardzo pracochłonne jest.
Tu masz takie przykładowe, gdzie nie trzeba kolorować:

3324457818_072fae31b4.jpgKartka_1a.jpgświąteczna2.jpg

Ja nie mam zamiaru mojego motywu kolorować, ale to po prostu taki motyw, ze nie za bardzo trzeba. A tak w ogóle to zamowiłam sobie tusz i byłam pewna, ze jego kolor to brudny złoty, a juz po fakcie czytam historie zamówień, a tam: BRUDNY ŻÓŁTY:sorry: Ciekawe jak on będzie wyglądał:sorry: Gapa ze mnie po prostu:confused2:

Vioreczka - to szukaj , Kochana tych zasłon i chwal sie jak juz cos ciekoawego znajdziesz:tak:

Ja sie oczywiście powstrzymac nie mogłam i znalazłam takie:
88df3035ab23b006f249933dc9a30ae2.jpgczarnyflok.jpg

Daisy- ranny ptaszku- ściskamy Cie mocno!! Wpadaj częściej.

Ostatnia edycja:
reklama
witam mamuśki
u nas znowu leje, szaro buro i ponuro, ale nie jest zle. jeszcze tylko jutro i wolny czwartek. tak leje ze nie mam kiedy isc Oskarem do fryzjera. zarósł strasznie a ze ma loki to rano wyglada jakby piorun go strzelil:-D:-D:-D
musze sie wam pochwalic ide jutro 1 raz od 2 lat na balety :-).normalnie wieki, nawet nie wiem w co sie teraz ubrac.
juz od jakiegos czasu piszecie o kartkach to zaczelam sie rozgladac za dekoracjami do ciastek.w tym roku sobie wymyslilam ze zrobie pierniki i je bede ozdabiac. barwniki i perelki jeszcze mam z malego urodzin, dokupie opak.pisakow, strzykawki i jeszcze jakies posypki i bedzie ok.
macie moze jakis sprawdzony przepis na pierniki?

a co do pajacy to jak vioreczka pisze te M&S sa dla mnie najlepsze. ta bawelana taka porzadna i gruba, chociaz ogolnie kupuje z dunnes(st.berenard)*****mki i body.

Witam mało czasu na pisanie, ale poczytałam co u was.

Ja w tym roku będę robić takie pierniczki
ciasteczka-orzechowe-renifery_342_300x500.jpg

No i oczywiście tradycyjne dekorowane lukrem :-)

Ewa super, a masz na nie przepis? podaj na kulinarnym :)

Witam się , zimno mi, noc luzik, Julka wciąż się tuli, a jak wracam z pracy to na krok nie odstępuje mamusi. Chce żebym była blisko, nie muszę się nawet odzywać ale mam być obok.
Ania, super te kartki ze stempelkami, fajny pomysł

Ja bodziaki kupowałam do tej pory w lumpku i raczek się to nie zmieni, a najlepsze dla mnie są Carters'a i Early days .

kurcze wczoraj poszłam na zakupy, a sklepy juz niektore przyozdobione na BN, przecież to jeszcze kuppppaaaa czasu do świąt :O

Hej dziewczyny:-)
JUSTUNKO KOCHANA NASZA STO TAT STO LAT .WSZYSTKIEGO NAJ NAJ,SPEŁNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEN ZDRÓWKA I SZYBKIEGO NA SWOIM:-)

mykam poczytac co u Was

Stopi jak najbardziej jestem za tylko gdzie ty mieszkasz bo nie pamiętam, a jestem teraz uziemiona tzn. bez samochodu więc muszę wcześniej logistycznie to zaplanować:tak:

Ewa przytulak na pocieszenie, a może ten ból głowy to poprostu stres?, spróbuj wypić jakąś meliskę, odpocząć, oczywiście w miarę możliwości a następnego dnia na pewno będzie lepiej. Tyle przeszłaś ostatnio najpierw noga Tomiego teraz operacja męża, każdy ma prawo mieć gorsze dni.
A ciasteczka superaśne, ale ten przepis wydaje mi się jakiś dziwny, obawiam się że ja bym zrobiła z niego piękny zakalec. Narazie jeszcze żadne ciasto mi nie wyszło. Ale mam zamiar kupić sobie foremki i piec babeczki na kruchym cieście... chyba najłatwiejsze prawda:zawstydzona/y:

Adddaaa a może jakiś fryzjer albo kosmetyczka, wiem po sobie że wystarczyła jedna wizyta i humorek od razu lepszy. A co do siary mi nic nie leci, ale myślę że warto żebyś poszła z tym do lekarza, bo pamiętam że w poprzedniej ciąży lekarz prawie co wizyte pytał bo mówił że to ważne, ale nie wiem dlaczego.

Daisy fajnie że wpadłaś pojawiaj się częściej:-D

Aniu szukanie zas,łon odłożyłam na moment aż przyjedzie narzuta, bo zastanawiam się nad białymi z tafty z czarną kokardą i uszyłabym je sama, ale nie jestem pewna jaki materiał będzie pasował do narzuty i czekam na przesyłkę.
A mi najbardziej tyje pupa... no i często męczą mnie bóle kręgosłupa, ale takie promieniujące do pośladków, więc jak się zrobią jeszcze większe to będę chodzić jak murzyńska matrona;-)
Basienka też mnie kuszą ciasteczka, ale jestem antytalent jeśli chodzi o pieczenie, więc jak znajdziesz jakis przepis w którym nic nie można zepsuć to ja chętnie wypróbuję:-)

Beata26 ja mam podobnie tylko, że ja teraz nie pracuję i mała ma mnie na codzień w domu, więc moja to taki szczególny przypadek mamincycka chyba:laugh2:

Vioreczka zacznij od muffinek! suche składniki razem, mokre razem, a potem wszystkie razem (najlepiej niedokładnie z grudkami) i pieczesz góra 20min. Mogą być i z owocami i z orzechami i z czekoladą. Do wyboru do koloru!
A co do bólu głowy - to jest coraz lepiej. Ale żadne leki typu nurofen, paracetamol, aspiryna nie działają... jak już mnie tak boli że jest mi nei dobrze to muszę się na chwilę położyć - dosłownie 5 min i jest mi troszkę lepiej.

Dmuchawcu byłam wczoraj w sklepie z artykułami biurowymi u nas w Gliwicach. Nie było stempelków :-(, a że tak chciałam coś kupić to kupiłam dziurkacze (choineczkę i gwiazdę betlejemską). Kupiłam też taki ręczny "magiel" do papieru, który sprawia, że karteczka robi się jak falista tektura :-D i jeszcze kupiłam złoty blok (co druga kartka jest jakby lekko przezroczysta i maja różne świąteczne wzorki) i złote gwiazdeczki. Stempelki zostają odłożone 'na zaś' a my z Tomaszem może jutro jak Adam pójdzie spać zrobimy pierwszą karteczkę.

Ostatnia edycja:
U nas wrecz przeciwnie-zero słoneczka, ciemno i ponuro.:-( Nic mi sie nie chce, blee.

Stempelki, Ewa to racezj tylko w internecie, ale za to ja tez chce taki blok...

reklama
Hej! U mnie tak samo jak u Ani, masakra jakaś. Lenistwo mnie opętało ;) U nas ok, Młody miał mały kaszel, ale jest już ok. Czekamy na kasę z banku i podpisanie ostatecznej umowy kupna chatki. Trochę boję się kredytu, ale jakoś damy radę. Zrobiliśmy z M. objazd po sklepach żeby obejrzeć panele, płytki i takie tam, i powiem Wam, że totalna masakra! Wybór jest taki, że człowiek głupieje, już sama nie wiem co kupić. Siedzę na stronie leroymerlin w dziale inspiracje i szukam pomysłów. Może macie jakieś ciekawe propozycje na urządzenie pokoiku dziecięcego na poddaszu? :)

Do góry