reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Agnieszka- zmienilam karte na polska, bo spontanicznie zawiozl mnie moj mezus do kraju, dlatego niemiecki nr byl nieczynny i nie wiedzialam cz dostalas cos :tak:

Adaaa´- moj to tez taki zlosnik.. jak czegos nie dostanie to ryk nie z tej ziemi, tupie i krzyczy... A jak juz ma wszystkiego dosc, chce na rece albo znikne z horyzontu to tylko mamamamamamamama placze ciagiem :tak: Straszne i rozczulajace zarazem.

reklama
Wiecie co, to chyba oznacza,że nasze pociechy rozwijają się prawidłowo:-) Jak mają takie same zachowania, one teraz nas próbują, ile im się damy, na ile pozwolimy , bo nasze dzieciaki rozumieją więcej niż nam się wydaje;-):-)

Moje dziecię się obudziło, teraz ogarniam trochę pokój, potem obiad i może wskoczymy do baseniku:tak:

No MADZIU tez mi sie tak wydaje ze rozumieja wiecej jak nam sie wydaje...skubance male wykorzystuja to :-D:-D
A do baseniku tez wskoczymy ale jak sie maluszek obudzi bo jeszcze sobie drzemke ucina :tak::tak:

ANIU- tak wlansie myslalam ze wybylas do PL ;) szkoda ze moj Dan nie jest taki spontaniczny :):D

Ide zrobic 2 kawke...ciacho tez mam :-D:-D ktora wpadnie ??

Ciesze sie ze znow piszemy...uwielbiam Was kobitki !!!!!

ja już slyszalam o takich ciwczeniach dla mam a dzieci w tym czasie sie bawią ale to wiadomo warszawa, kraków itd a w takich nieco mniejszych i malych miejscowosciach to figa. No ale moze kiedys, no albo najlepiej sammemu takie coś otworzyć :)

No zawsze kobitki mozecie do mnie wpasc :tak::tak: Zapraszam serdecznie :tak::tak:

Ostatnia edycja:
My juz po obiadku, teraz lecimy na dworek :-)
No i Aguś dzięki za towarzystwo przy kawce:-)
a na ciacho się załapię, ?? Wiem,ze nie powinnam, no ale chociaż jedno:-p

Cześć Dziewczyny !
Przepraszam że dopiero dzisiaj ale byłam troszke zabiegana bo załatwiam wczasy... wreszcie sobie odpoczne i szukam szukam i nic nie moge znaleść tak tani bo kurcze wszyscy chcą nawet żeby płacić za Olka !?
No więc ... po roczku super ;) dzieci nawet grzeczne. Jasio sobie non stop spacerował wkoło stolów a Olek spał i tylko na jedzenie się budził. Tort smakował wszystkim :) Tylko że robił go mój mąż ... no ale nie ważne. Oluś dostał mate edukacyjną i dresik no i kase a Jasio dostał huśtawkę , dresik i kase a razem dostali autko DUŻY JEEP 2 OSOBOWY, 2 SILNIKI, 2 AKU, PILOT!!! (1151556472) - Aukcje internetowe Allegro takie tylko czarne.

Piszecie o histeri naszych dzieci i ja mam to samo ale jak Jasio zaczyna wariować to robie jak Super Niania kazała czyli karny jezyk :p być może Jaś jest jeszcze za mały ale bardzo dużo rozumie. I jak go już tam zanosze to on zaraz się uspokoi. Ale i tak siedzi tam 1min. :)

Agnieszka ja też jak moge to wpadne na kawe chociaż patrzeć na siebie nie moge bo taaaaaaaaaaka jestem gruba :(( Jak udało Wam się schudnąć po ciąży? Ja mimo że karmie nie chudne bo non stop jem słodycze. Jakoś nie moge z nich zrezygnować...

Adaa a ja Ci współczuje tych teściow. Wrrr jak ja nie lubie ludzi którzy narzucają komus swoje zdanie. Chyba bym się z nimi nie dogadała heh ;) gratuluje cierpliwości. A jak się czujesz? Brzuszek już rośnie? Który to tydzień? :)

Aaaa na wczasy jedziemy do Władysławowa Pokoje Go

No ja właśnie wróciłam ze spacerku z małym i bratem :tak: Pocykaliśmy parę fotek i nakręciliśmy filmiki. Kilka fotek dzisiaj wrzuce a jutro filmik ;-)
Aha dokończe pisac o roczku :-D. Małemu zrobiliśmy teścik. Miał do wyboru kase, książkę, kieliszek, łańcuszek z krzyzykiem (nie mielismy różańca) i piłeczku (chrzestny sobie zarzucił bo on sportowiec) Mały na poczatku rączką siegał po ksiażkę, ale ją odsunął i wziął kasę :-D Wie co ważne.. Później wziął to co odsunął (książka), następny był kielich, póżniej łańcuszek, a piłka.. piłki w ogóle nie ruszył więc chrzestny niepocieszony :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Ogólnie było wesoło. Czekam na fotki bo szwagier robił..

Wspominacie o histerii maluchów. Kacper złości się rzadko, jest typem śmieszka, jak mówi mu się że nie wolno to tego nie bierze. Jest grzeczny, Ale czasem (bardzo rzadko) jak coś bardzo bardzo bardzo chce to się zezłości, ale płaczU nie ma i szybko idzie odwrócić jego uwagę. Mam chyba aniołka :dry::dry::-D:-D

Kacper złości się rzadko, jest typem śmieszka, jak mówi mu się że nie wolno to tego nie bierze. Jest grzeczny, Ale czasem (bardzo rzadko) jak coś bardzo bardzo bardzo chce to się zezłości, ale płaczU nie ma i szybko idzie odwrócić jego uwagę. Mam chyba aniołka :dry::dry::-D:-D

U mnie dokladnie tak samo :)
To juz mamy 2 aniolki :D;)

U nas też jak bardzo Adamo czegoś chce to potrafi się zezłościć. Jak go zabieram z danego miejsca to wierzga nogami i krzyczy, ale dam inną zabawkę i problem znika. Jak Tomi mu zabierze jakąś zabawkę to też przyjmuje to jako coś naturalnego i rzadko oponuje. Moim zdaniem zalicza się do "aniołków" :-D

A tak wogóle to... ALEŻ DZISIAJ MAMY RUCH!!! Dziewczyny czy to aby Forum Lipcowych mam '09 ????????? :szok: (i oby tak dalej!)

Ja dzisiaj wybrałam się z chłopakami do miasta autobusem! Ludzie okazali się bardzo uprzejmi (bo, że tak powiem raczej z wiejskich obrzeży miasta) więc jak ktoś pomagał mi wnosić wózek to inna pani wyprowadzała za rączkę Tomka, bez jakiejkolwiek mojej prośby. Tak od siebie starali się mi pomóc. Jestem mile zaskoczona całą "wyprawą" i będę częściej jeździć z nimi do miasta - tylko nie w takie upały, bo dzisiaj autobus nie dojechał do ostatniego przystanku, tylko zatrzymał się na przedostatnim i dalej nie pojechał (chyba się przegrzał - a to ten nowy niskopodłogowy). Na szczęście nie mieliśmy daleko, Adamo spał w wózku. Tomi co prawda po spacerze w mieście już miał troszkę mało siły, ale dzielnie domaszerował do domu - mając w perspektywie loda na patyku w pobliskim sklepie :-D a była już prawie 12 więc słońce w zenicie - Ale daliśmy radę :)

Po obiadku pojechaliśmy do moich rodziców i wskoczyliśmy wszyscy w 4 do basenu! taka ulga po całym dniu w upale - coś pięknego!

Na wyrywki przeczytałam co tam u was, ale już nic nie pamiętam. Jutro nadrobię - obiecuję!
Podobno na jutro zapowiadają 35 w cieniu, a w słońcu to już nie mówię. Także dziewczyny jutro spacer do 10 a potem w domu z wiatrakami albo w aucie z klimą ;)

Ostatnia edycja:
reklama
I ja sie witam jako pierwsza :)

ide zrobic sobie kawusie bo mezulo ma dzisiaj wolne wiec sobie razem posiedzimy :)on jeszcze sie byczy to go kawusia obudze :) dzisiaj ma byc u nas 33 stopnie w cieniu!! :O nie chce nawet myslec jak to bedzie w sloncu...wybieramy sie na basen :)

zaraz sie znow odezwe...

Do góry